Route 66 (Vervolg) en Las Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Route 66 (Vervolg) en Las Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Route 66 (Vervolg) en Las Vegas

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

06 Oktober 2005 | Verenigde Staten, Las Vegas

Hi,

Zondag 2 Oktober

Om 9.00 uur gingen we ontbijten bij J&B die zat naast ons motel.
Rond 10.00 uur reden we naar het vliegveld voor de Car en Air show.
Het was al erg warm, maar goed toch even naar de show.
Er stonden een aantal oude vliegtuigen (zoals tweedekkers), er waren drag race's met gewone en speciaal daarvoor uitgevoerde auto's en motoren. Ze deden die race's gewoon op een startbaan van het vliegveld. Want daar heb je lekker de ruimte om snelheid te maken.
Verder waren er ongeveer 100 gave usa cars.
We hebben op ons gemak alles bekeken en vastgelegd en zijn toen rond 12 uur daar weg gegaan.
Eerst weer even getankt en wat lekkers voor onderweg meegenomen en toen opweg naar Oatman via de Route 66.
Eigenlijk hadden we dit stuk van de route 66 niet opgenomen in onze tour maar na het lezen van onze gids bleek dit een erg mooi stuk te zijn. Het eerste stuk rij je parallel aan de Interstate, dan gaat de weg verder ri de Black Hills. Het eerste stuk is erg hobbelig, vlak en wijds, daarna
krijg je een kronkelige bergweg en zit je hoog in de heuvels.
Opeens duikt er een oude Store, met oude benzine pompen en andere 50 spullen ervoor langs de weg.
Wij natuurlijk gestopt en foto's gemaakt.Het heeft een mooi uitzicht op de bergen.
De vrouw die de store bemande stond net een roadrunner (vogel) een hamburger te voeren. Die komt daar dagelijks, vanwege het feit dat hij daar gevoerd wordt.
We kregen van haar een heel verhaal over de geschiedenis en toekomst van de store.
Ook nog wat tips tbv onze route. Daarna weer doorgereden naar Oatman. Dat is een oud zeer toeristisch dorp. Ze verkopen er in alle winkels wortels, dit omdat er in het dorp ezels los rondlopen. Die kan je
daarmee dan voeren. We hebben er ook inderdaad een aantal gezien en gevoerd. Raar hoor, zomaar los in de straat.
Verder hebben ze er veel souveniers, eettentjes en oude rommel gebouwen.
Paul heeft weer T Shirts gekocht. Er stond in een galerie een cactus, die groeide door het dak heen. Cool hoor.
Na alles bekeken te hebben in de super hitte (het was nl rond de 98F) weer doorgereden . We zouden ook nog even naar Haveshu City gaan want daar hebben ze nl een kopie van de London Bridge en die wilde ik wel even zien. Zover om was het niet.
De brug was mooi maar de poespas er omheen vreselijk.
Ze hadden er een soort geheel engels gebeuren van gemaakt, maar 90% daarvan stond vervallen te zijn.
Afschuwelijk hoor. De bedoeling was om daar te blijven slapen maar we moesten de volgende dag via Kingman
weer door naar Las Vegas. En omdat het niet zo laat was zijn we daar maar weer heen gegaan en hebben nog
en nacht in hetzelfde Motel geslapen.

Maandag 3 Oktober,

Na ontbeten, getankt en geshopt te hebben voor onderweg zijn we rond 9.45 opweg gegaan ri Las Vegas.
onderweg nog even gestopt in de plaats Cloride, dat is een super klein plaatsje waar je eigenlijk nog niet
dood gevonden wil worden.We kwamen er om 10.15 uur aan.
Toen Paul een foto maakte van een oude brandweer auto kwam een man naar hem en vertelde dat het een oude mijnwerkers
stadje was.
Nu niet meer, er was nog wel een stukje rails te zien en het station was nog in tact, daar moesten we ook even gaan kijken.
We konden het haast niet vinden zo vervallen was alles.
Onderweg zagen we een trailer, met een schuurtje ernaast en de grond was vlak gemaakt.Dat was dan een woonstukje
met erom heen allemaal struiken tot de bergen. Wel hadden ze zonnepanelen staan.
Onbegrijpelijk dat de mensen in deze tijd nog zo leven, geen stroom of water te bekennen.
We kwamen om 11.20 uur aan bij de Hooverdam, eerst wat foto,s van een afstand gemaakt en daarna geparkeerd.
Toen zijn we naar binnen gegaan en hebben de rondleiding door de Dam gedaan.
Is interressant ze vertellen hoe de dam is gemaakt en laten er ook plaatjes bij zien.
Daarna moeten we met ze allen in 1 lift dicht tegen elkaar staan, past dan precies om naar beneden te gaan.
Daar zie je de Turbines draaien die aangedreven worden door het snel stromende water en door de collectoren wordt de
stroom opgewekt.
Die wordt dan naar buiten geleid en daar zie die groten palen met de draden die dan naar de steden gaan.
Rond 14.00 uur na nog even zelf wat rondgekeken te hebben weer verder op weg naar Las Vegas.
Als je op de Interstate rijd zie je Las Vegas zo voor je dichterbij komen. je ziet dan al die hoge hotels en natuurlijk
de Stratosphere Tower het beste.
We waren we rond 15 uur op de strip, maarvoordat we eindelijk in ons motel zaten was het rond 16.45.
Ik moest natuurlijk weer errug nodig naar de Toilet, dat heb ik toen effe snel bij Caesras palace gedaan. Paul stond toen
als chaufferu voor de deur te wachten.
Daarna eerst de hele strip afgereden, we kwamen nl binnen via Down Town bij Fremont Street, gaaf hoor en daarna na veel
gezoek ons Motel gevonden. Maar we hadden al veel gezien.
We zitten in Motel 8 die zit halverwege de strip 1 blok achter de strip die evenwijdig er aan loopt.
Alleen zijn die hotels met parkeer plaatsen zo groot dat we er bijna 15 minuten over doen om van het hotel naar de strip te lopen.
We zitten achter het hotel Bellagio en Caesars Palace.
s`Avonds zijn we rond half 8 naar buiten gegaan, het was toen al donker en ziet alles er nog gaver uit met aldie Neon.
We hebben snel wat gegeten en zjn toen bij een aantal Hotels naar binnen geweest. Wat een luxe, allemaal winkels met merk
kleding, tassen en accesoires. Cool hoor, maar niet te betalen. Binnen verdwaal je gewoon. Ook alle thema´s vade hotels
zijn erg mooi gemaakt. Super hoor !!!De show bij Treasure Island ging helaas niet door, er stond te veel wind.
dat was wel jammer.
Toen zijn we op ons gemak teruggegaan naar ons Motel we hadden nl een paar taxpoten en waren erg moemaar ook voldaan van onze
eerste avond in Las vegas.

Grtjzz Hennie en Paul

PS:
Hoi Els, Ik houd mij in met kopen hoor.
Ik koop alleen wat ik echt de moeite waard vind. Maar ik kom nix te kort hoor.
Paul moet zelf zijn koffer sjouwen dus mij maakt het nix uit hoeveel daar inzit.

Doei....

• 06 Oktober 2005 - 07:09

Els:

He gaaf, Las Vegas gaan jullie proberen de reis terug te winnen aan de goktafels. Geniet ze
    groetjes

• 06 Oktober 2005 - 08:54

Jan..s..:

hallo hennie en paul gaaf he dat las vegas pas op aan de gok kasten wand je gaat al gouw je geld achter na loopen maar maak veel plezier daar groetjes

• 06 Oktober 2005 - 13:14

Ruud:

nou paul koop er maar een koffer bij want je blijft daar kopen weet er alles van he veel plezier daar doeiii

• 07 Oktober 2005 - 09:44

Theo:

Hennie (en Paul natuurlijk),ik ben stinkend jaloers op jullie en mis je dagelijks! Heel veel plezier en goede reis verder!

• 07 Oktober 2005 - 20:59

Andres:

he leuk, wie heeft er meer gekocht paul of hennie en pas op voor je geld in Las Vegas,geniet ze en je weet het je bent bluttttttt groetjes

• 09 Oktober 2005 - 09:44

Mya:

Net weer alles even gelezen over jullie reis, wat een mooie foto's!
    Leuk om weer op de hoogte te zijn!
    Veel plezier verder, en de groetjes van ons vieren!