Rondtour Midden Arizona en Route 66 - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Rondtour Midden Arizona en Route 66 - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Rondtour Midden Arizona en Route 66

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

05 Oktober 2005 | Verenigde Staten, Las Vegas

Hi,

Vrijdag 30 september,

Vandaag maken we vanuit Flagstaff een rondtour door midden Arizona.
We rijden weer via een senic route (89 alt) door de Oak Creek Canyon naar Sedona.
Onderweg wat foto's gemaakt van de canyon en wat sieraden gekeken bij indiaanse vrouwen langs de weg.
In Sedona hebben we een lekkere Smoothie genomen en wat winkels gekeken.
Ze hebben hier veel Art galarie's,leuke souveniers en leuke eet en drink tentjes.
Het was erg warm dus we hebben een deel gedaan en zijn toen weer door gereden naar Jerome. Dat is een kleinere
plaats met ook allemaal leuke winkeltjes met aparte dingen. Er is ook een oude mijn en verder ook veel dicht gespijkerde oude huizen. Beetje Ghost Town. Maar wel leuk.
Daarna nog even door naar Prescott, daar waren we pas rond 5 uur en dan gaat helaas alles dicht. dat was dus erg jammer.
We hebben daar even een rondje gelopen en zijn toen via de Highway, een snellere weg als bedoeld terug gegaan.
De route zou maar 137 km zijn vanaf Sedona, wij reden hem vanaf Flagstaff, dat is ongeveer 30 mile verder.
Uiteindelijk hadden we er aan het eind van de dag 210 mile opzitten. Dat kon dus eigenlijk niet, maarja.
Onderweg in de buurt van Williams gegeten bij "Denny's". Die zat daar toevallig ook.
Rond 8.15 waren we weer terug in het Motel in Flagstaff.
Ik heb geen foto's meer gezien want ik ben lekker gaan slapen.
Morgen willen we op tijd weg want dan is het zover, we gaan "The Route 66" rijden van Flagstaff naar Kingman.

Zaterdag 1 Oktober,

De wekker stond op half 7, dat was een slecht idee vond ik. Paul is eruit gegaan en ik iets later.
We reden uiteindelijk toch om 8 uur weg richting "The Galaxy". Dat is een oude dinner die we gisteren avond tegen kwamen op de terug weg.
Er stonden toen wat oude USA cars, elke vrijdag avond hebben ze daar nl een Hot Rod Meeting.
We hebben lekker ontbeten met als extra een wafel met aardbeien en slagroom,MMMMM heerlijk joh.....
Na getankt te hebben en wat bordjes van de Route 66 geknipt te hebben gingen we echt op weg rond 9.15.
Eerst naar Williams, via het boek van de Route 66 van Lannoo konden we precies zien hoe we moesten rijden.
Je pakt nl ook stukken de Interstate (40W).
Rond kwart voor 10 waren we in Williams, daar gaat om 10 uur de trein naar de Grand Canyon Weg.
George had ons daarover verteld, en eigenlijk zouden we die trip misschien zondag gaan maken.
Die trein rijd van Williams naar de Grand Canyon, daar heb je dan 3 en een half uur vrij en dan gaat hij weer terug.
In die tijd kan je evt zelf daar wat rondkijken met de gratis parkbussen, of een tour boeken.
Maar bij nader inzien komen we dan echt in tijdnood. Vrijdag de 7e moeten we al in Furnace Creek zijn en daarvoor zouden we nog de Route 66 rijden, naar de Hooverdam gaan en zeker 3 a 4 dagen in Las Vegas vertoeven. Dus helaas kon dat niet doorgaan. Paul vond dat wel jammer.
Paul heeft toen wel de trein gefotografeerd. De Stoomlocs waren er wel maar die gingen later weg, en de gewone Diesel Loc's trokken de Grand Canyon Express.
Toen die Diesel Loc's weg gingen gaf dat een enorme grote gitzwarte wolk in de lucht.
Daarna zijn we door Williams gereden, en natuurlijk wat foto's gemaakt van Pete's oude garage met allemaal 66 spullenboel
en een oude auto voor de deur. Paul heeft "weer" een gaaf route 66 shirt gekocht, nog een gave metalen plaat en ik wat leuke kaarten.
Ook was er een oude dinner, met souveniers. Daar hebben we een poster van de Dinner gekocht.
Na nog een aantal foto's weer door naar de volgende plaats, Ashfork. Eerst weer een stukje Interstate en daarna echt een
oud stuk weg, met allemaal flinke hobbels en kuilen. Ook weer wat oud schroot en dichtgespijkerde huizen geknipt en weer
door.

De volgende stop was Seligman,daar zit de kapper Angel Delgadillo met een souveniershop erbij.
Paul moest nodig naar de kapper en we hadden gehoopt dat Angel er was en dat hij ook tijd had voor hem.
Hij was er wel, maar ging toen wij binnen kwamen na zijn laatste klant eerst eten. Rond 13 uur zou hij dan weer terug zijn maar dan moest hij op de winkel letten omdat zijn vrouw ook moest eten.
Als het dan druk was kon hij Paul niet knippen. Dus het was "misschien". Wij hebben toen daar nog wat rondgekeken,
en gelukkig was het toen hij eenmaal weer terug was niet druk en heeft hij Paul geknipt.
Aardige man hoor, veel foto's gemaakt ook nog zijn krabbel gekregen.
Toen Angel aan het eten was zijn we even bij de Snow Cap Drive Inn geweest, dat is een dinner met allemaal oude auto's
en andere zooi in de tuin.
Ze hebben een oude bak voor de deur staan helemaal versierd. Op een bepaald moment zit de eigenaar er met een aantal klanten in en maakt hij een klein rondje door de straat.
Het is een wobbel auto, De neus gaat omhoog en omlaag tijdens het rijden en hij maakt ook rare toeter geluiden.
Wel cool hoor.
Verder ook nog even bij een andere souvenierzaak geweest, daar heeft Paul een 66 riem gekocht.

Na anderhalf uur,reden we door ri Hackberry.
Onderweg luisterden we naar een radiozender die heel de dag golden oldies draaiden van de route 66.
Gaaf hoor al die oude muziek te horen terwijl je over die oude weg rijdt.
In Hackberry zit een General Store met ook allemaal oude 60 spullen.
Er staat een oranje corvette voor de deur en veel uithangborden, oude benzine pompen. Van alles.
Huub Stapel was daar ook geweest en dat lieten ze toen met zijn programma ook zien allemaal.
Ook binnen weer veel souveniers en buiten op zijn erf veel oude auto's en van alles en nog wat. We hebben daar errug veel foto's gemaakt.
Cool hoor.
En natuurlijk ook nog 2 leuke kaarten en een Gele Penzoil benzine pomp voor in de vitrinekast gekocht.

Vervolgens door ri Kingman, onderweg kwam we nog een route 66 swap meeting tegen. Bleek het een rommelmarkt met allemaal oude
spullenboel te zijn. Toen daar wel nog even Hotdogs gegeten en toen weer verder.
Rond 17 uur waren we in Kingman, er zijn daar errug veel motels en hotels.
We reden nog door het Historic District, maar helaas 17 uur weer alles dicht,jammer hoor, maar zoveel byzonders zat er ook niet.
Onderweg nog wel even wat foto's gemaakt oa van een afbeelding van route 66 op de weg, met gevaar voor eigen leven.
Stond Hennie in het midden van de weg met tussen de heen en weer rijdende auto's een foto te maken.
De zon staat om deze tijd erg laag, dus als je dan op het midden van de weg een foto maakt. Ja dan krijg je wat getoeter !!!
Toen op zoek naar een Motel, daarna wat gegeten bij een oude Dinner, Mr D's,stond in het boekje van Lannoo.
En daarna weer naar ons Motel. we zitten naast de Sonic Drive Inn, toen we weg gingen stonden er al een stuk of 3, 4 oude
USA cars. Nu stonden er een stuk meer. Dit weekend is er nl op het vliegveld van Kingman een Airshow en een Auto show.
Dus........... morgen voordat we weer verder rijden "moeten" we daar natuurlijk even naartoe.
Ik ben benieuwd.

Samenvattend, de highlights op de weg zijn leuk, eigenlijk ook wel weer een beetje erg overdone, en de weg zelf is gewoon
een Senic route naast de Interstate en de trein, de Santa Fe Express. De weg is op bepaalde stukken errug lang en de omgeving erg wijds.

Grtjzz Hennie en Paul

• 05 Oktober 2005 - 06:55

Louk En Thea:

Luitjes geniet maar lekker. Ik / wij zullen jullie verhalen en wetenswaardigheden de komende 3 weken missen. Gaan nu samen even weg.
    Groetjes

• 05 Oktober 2005 - 07:30

Trees En Fer:

Bedankt voor alle mailtjes. Waarom koop je zelf niet een oude USA-car? Het wordt zo wel weer een AUTO-route,he? Nou veel plezier maar weer.Groetjes

• 05 Oktober 2005 - 09:37

Jan..s..:

hooi paul en hennie worden je koffers niet tezwaar van aldie dingen die je koopt en dan al dat eten bij denny.s groetjes en geniet er maar van doei

• 05 Oktober 2005 - 18:10

Els:

Wat is the Antilope Canyon gaaf. Wat onwijs mooi het zal indrukwekkend zijn geweest. Hennie hoe zit het met jouw inkoopbeleid. Of koopt Paul alleen t-shirts????
    groetjes