Memphis - Reisverslag uit Memphis, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Memphis - Reisverslag uit Memphis, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Memphis

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

31 Mei 2012 | Verenigde Staten, Memphis

Dag 13, Dinsdag 29 Mei,

We staan laat op en rijden uiteindelijk om 10.30 uur weg uit Clarksdale richting Memphis, Hennie voelt zich vandaag een stuk beter.
Er was geen ijs meer in de ijsmachine, die was leeg gehaald door 2 mensen met van die hele grote koelboxen, zei de vrouw achter de receptie.
Dus kunnen we ons drinken niet koelen, ok we gaan eerst naar MC Donald voor ontbijt en dan de 61N weer op.
Het is alweer saai de weg, je ziet hele stukken land dat is zwart van het afbranden en op een ander veld zie je hele korte goudgeel sprietjes en er is heel laag bij de grond grote groene velden waar veel water tussen de plantjes door gaat in smalle geultjes, en dan kan je heel ver weg kijken omdat het laag is, maar er is niets meer te zien dan dat.
De cruise control gebruik ik heel veel, dat scheelt echt in je rechtervoet en je zit veel lekkerder als die op cruise control staat, we stoppen bij een Casino Factory Outlet en bij de Old Navy kocht Hennie T-shirts en ik een spijkerbroek en slippers.
Daarna weer verder, af en toe zien we een reclame bord waar we een foto van willen dus keren en stoppen in de berm even uitstappen foto en gauw weer keren en verder, en dan sta je wel aan een weg waar je 65 mijl mag rijden maar de meeste rijden rond de 72 mijl, ik dus ook.
Dan zien we het visitor centrum en gaan daar informatie halen, we worden weer vriendelijk ontvangen en we krijgen duidelijke uitleg en we krijgen wat fris te drinken we mogen kiezen uit verschillende blikjes frisdranken die in de koelkast staan voor de gasten, ik neem een blikje cola en Hennie Dr Pepper.
Daarna verder, het is vandaag 98F dat is 36,6C in Memphis gaan we eerst naar het Dubble Tree by Hilton Hotel in Downtown Memphis om in te checken en de koffers weg te zetten, de Valet parking is 22 dollar per dag, wel duur maar goed, daarna een rondje door de stad gereden en even naar het visitor center in de stad, rijden we verkeerd gaan we de grote weg op over de Mississippi, zitten we in een andere staat over het water is Arkansas.
Ach zijn we hier ook geweest, gauw terug want we willen op tijd naar het Peabody hotel om te kijken naar de eenden.
We gaan dus eerst naar het visitor centre daar weer een aantal boekjes met informatie gehaald, daarna terug naar het hotel de auto afgegeven aan de valet parking voor de deur van het Hotel, dat is eigenlijk wel makkelijk hoor.
Daarna naar het Peabody Hotel, dat is aan de overkant, we waren ruim op tijd, maar er staan al heel veel mensen te wachten in de lobby en zelfs op de 1e etage en er ligt een rode loper voor de eenden vanaf de vijver naar de lift toe voor de eenden.
Echt heel leuk hoor om te zien hoe ze de eenden over de rode loper naar de lift begeleiden, en natuurlijk een stukje toneel erbij.
Daarna een rondje lopen en toen met de River Frontline oude trammetje mee gegaan, die maakt een rondje en doet er ongeveer 30 minuten over en toen naar Bealestreet, dat is een straat die afgesloten is voor het verkeer, en er zijn winkeltjes en barretjes zoals Coyote Ugly en BB Kings.
We gaan in BB Kings eten met live muziek van Morris Cummings, beter bekend als Blind Mississippi Morris.
Morris zingt en speelt mondharmonica en samen met een gitarist klinkt het heel leuk.
Daarna kwam er een band Memphis Jones dat was echt heel leuk, ze speelde covers maar hadden een verhaal over Beale street en speelde dan de nummers die dan in het verhaal voor kwamen en hadden het over de slavernij en dat de mensen in Bealestreet samen kwamen, niet zoals nu voor de gezelligheid, maar omdat daar de winkels zaten die je nodig had.
Ze speelde veel bekende nummers van Elvis, BB King, Jerry Lee Lewis met Great Balls Of Fire, en nog veel andere.
Het was heel gezellig en op een gegeven moment gingen we beneden aan de bar zitten recht voor het podium.
Daarna naar het hotel en een stukje tekst afgemaakt maar dat vlotte niet goed en rond 2.30 uur vond ik het wel best en ging slapen, Hennie sliep al.

Dag 14, Woensdag 30 Mei,

Rond 8.30 uur opgestaan de tekst online gezet en ontbijten bij Cockadoos, dat is om de hoek van het hotel, we eten pannenkoeken, Hennie met chocola en ik met bosbessen en siroop.
Daarna naar de overkant naar de Peabody want de eenden komen er weer aan naar de fontijn.
Het is heel leuk om te zien dat de eenden begeleid worden in de lift en dan rennen ze naar de fontijn over de rode loper, behalve 1 eend die ontsnapte langs Hennie tussen de mensen door.
Ze moeten de eend gaan zoeken en daarna begeleiden ze hem weer naar de fontijn de trap op van 3 treden de fontijn in.
Daarna gaan we naar downtown Memphis lopen, dat is maar een paar blokken en daar is het Rock en Roll museum, dat was erg leuk met veel stukjes muziek die je via de audio tour koptelefoon kan afluisteren.
En toen gingen we naar de Gibson Guitar Factory en hebben een tour gedaan, je mag geen foto's maken in de fabriek helaas en je krijgt een bril op tegen het stof enzo, ze vertellen bij elk proces stuk er iets over en je ziet ze het maken, het volledige proces is handwerk, en er worden 50 gitaars per dag gemaakt.
Daarna de auto ophalen bij het hotel en rijden naar de SUN Studio's, het trekt ineens helemaal dicht en het gaat een beetje waaien, daardoor is het een stuk koeler, veel aangenamer.
De tour in de SUN studio is leuk maar de ruimte is klein en ze stoppen te veel mensen in 1 tour, maar het is heel leuk om te zien en te horen wie er allemaal welke nummers hebben opgenomen.
Ze laten ook stukjes opgenomen songs horen die onder de noemer blooper door kunnen gaan van Elvis omdat tijdens de opname staat er iemand achter het glas gekke gezichten naar Elvis te maken, hierdoor schiet hij in de lach en moeten ze het opnieuw doen en ook dan gaat het verkeerd.
Daarna mag je foto's nemen met de oude microfoon waar Elvis en anderen hun opnames mee hebben gedaan, toen we naar buiten liepen regende het een heel klein beetje.
Dat bleef het komende uur zo doorgaan, een paar druppeltjes dan weer even droog.
Na de SUN rijden we naar de ST. Blues, dit is ook een Gitaar fabriek waar ze nieuwe gitaars maken, hier kijken we alleen in de showroom en daarna rijden we door de stad naar een aantal victoriaanse huizen en toen reden we door naar de enigste kralen winkel in Memphis.
Daarna reden we naar de andere kant van de stad naar de Spagetti Warehouse, dit is leuk gedaan in een oud warehouse en daarin staat ook een oude tram waar tafeltjes in staan zodat je in de tram kan eten maar ook verderop naast de tram.
Daarna terug naar het hotel, we gaan vanavond maar de Autozone Stadion, vanavond spelen de Memphis Redbirds tegen Round Rock Express, er staan lange rijen en hennie gaat in de achterste staan en ik in de voorste rij, komt er een man aanlopen en vraagt aan de vrouw voor me met hoeveel ze zijn want hij heeft 2 kaartjes over.
Ze zegt met 4 zegt hij dat gaat dan niet en daarna kijkt hij mij aan en ik hem, vraagt hij met hoeveel benje, ik zeg met 2 geeft hij me 2 kaartjes, zegt hij het zijn hele mooie plaatsen, veel plezier want 2 mensen konden niet mee.
Roep ik Hennie en lopen we naar de ingang zegt de man die de kaartjes afstempeld dat het mooie plaatsen zijn, de plaatsen zijn in de sky box 205.
Echt gaaf, mooi uitzicht over het veld, echt heel leuk om zo een wedstrijd mee te maken, tijdens de saaie momenten gaan de camera mensen in het publiek filmen en dan zie je zezelf ineens heel groot op het scherm, zo ook ineens ons 2, en tijdens de korte pauzes gaan ze in een bal rennen over het veld en met een driewieler fietsen en er loopt iemand in een heel groot hanenpak rond te springen.
Rond 22.00 uur vonden we het wel best en gingen we naar Bealestreet, komen we daar staan er allemaal motoren in Bealestreet, zeker wel 200 of misschien nog meer.
Heel veel Harley's maar ook een aantal andere merken, zie zien er echt heel mooi uit, chrome velgen en veel lichtjes onder de tank zodat de cilinders verlicht zijn, en verder op verschillende plaatsen zijn er lichtjes gemaakt, bij 1 zelfs in het voorwiel rond de as.
Er is weer net zoals gister veel politie aanwezig, 4 politieauto's, 2 aan elke kant van de straat, je hoort muziek vanuit de bars, het is heel gezellig.
Daarna gaan we in het park zitten luisteren waar een band aan het optreden is, het is nog steeds een heerlijke temperatuur, hierna gaan we terug naar de kamer.

• 31 Mei 2012 - 14:59

Jan.....s:

zo weer veel mee ge maakt was dat niks voor jou paul in dat hanepak o dat van die motoren was mooi om tebekijken he en dan nog muziek erbij Gr.jan

• 31 Mei 2012 - 20:21

Trees En Fer:

Wel weer een hoop meegemaakt he?
    Een eend die met Hennie over de rode loper mag lopen en dan vlucht. Voor jullie was er geen rode loper zeker? Dan ook nog in een tram aan een tafeltje gaan eten....moet je hier eens proberen. Ook leuk om eens te zien hoe ze gitaren maken. Maar dat jullie dan ook nog naar een Baseballwedstrijd gaan kijken en als echte Vips in een skybox zitten is het natuurlijk helemaal. En al die motoren met lichtjes. En dan na afloop gezellig muziek luisteren in het park. Schitterend hoor. Deze reis is weer helemaal toppie!! Trees en Fer doei!

• 01 Juni 2012 - 06:51

Thea En Louk:

Het is weer erg leuk om je verslagen te lezen over bezienswaardigheden en natuurlijk de overheerlijke maaltijden. Gisteren eerst maar eens ook de foto,s bekeken. Zo ben ik weer bij, na onze vakantie. Veel plezier en groetjes van ons.

• 02 Juni 2012 - 19:16

Trees:

Hoi luitjes het is weer mooi en fraai zoals ik hoor wat jullie allemaal beleven en waar jullie het over hebben van elvis en b.b.king ook het huis van elvis bezichtigd of is dit daar niet,en weer lekker smullen en smikkelen he bij de burger en de mac,nou het weer is hier iet zo best wat aan de frissen kant maar daar komen we ook wel weer overheen hoor gan gauw de foto's even bekijken groetjes Trees

• 05 Juni 2012 - 06:26

Lenny:

Hoi vakantiegangers,

Jullie maken weer een hoop mee!!! En weer heel anders nu, leuk hoor!!!

Even niets van mij gehoord omdat Bucky ziek was en ik hem heb moeten laten inslapen. Dus ik was even helemaal niet zo aanspreekbaar. Nu gaat het wel weer.

Nog veel plezier en dikke kus
    Lenny