Vicksburg
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
30 Mei 2012 | Verenigde Staten, Vicksburg
We gaan ontbijten bij de Cracker Barrel, daarna gaat Hennie wassen en de foto's online proberen te zetten.
Dat hadden we al meerdere malen geprobeerd maar door slechte verbindingen die steeds verbraken was het niet gelukt.
En ik ga naar het Vicksburg Nationaal Militairy park, dat ligt bijna naast het Hotel.
Het is een museum park waar je met je auto helemaal doorheen kan rijden, gelukkig maar want het is erg warm vandaag.
In verband met Memorial day zijn er dit weekend militairen die demonstraties geven over de kleding die ze dragen en hun bepakking die ze allemaal mee dragen.
Er staan verschillende voertuigen, zoals een Hummer en Willys Jeep en lichte bewapening voertuigen en een ambulance.
Daarna ben ik de route gaan rijden en meerde malen uit de auto gastapt om foto's van de opstellingen van de kanonnen te maken.
Het gras is niet heel hoog maar toch wel af en toe 20 cm, praten er 2 mensen tegen elkaar dat je wel goed op moet letten want het is hot vandaag.
Ik begreep niet waar ze het over hadden en stapte lekker door naar de kanonnen en toen ik terugliep vroeg ik wat ze bedoelde, zegt ze dat het heel warm is vandaag en dat je extra moet opletten voor de slangen in het gras.
Er zijn veel gevaarlijke, dodelijke slangen zegt ze, dus let op als je door het gras loopt voordat je op een slang trapt.
Ok dus nu loop ik wel wat rustiger en voorzichtiger door dat gras te wandelen en meer naar de grond te kijken.
Af en toe vind ik het echt te warm om weer uit die auto te gaan en neem ik de foto's vanuit de auto met de airco hoog, als je uit de auto stapt voel je een warme deken over je heen van 35 graden.
Er staan veel beelden en kanonnen en er is een mooi uitzicht op de bocht van de Mississippi waar zwaar is gevochten en er is een apart museum van het battleschip dat gezonken was de U.S.S. Cairo.
Dit schip hebben ze jaren later uit de Mississippi opgevist en gedeeltelijk weer neergezet en stukken nieuw hout eraan vast gemaakt zodat je een mooi en goed beeld krijgt van hoe het schip geweest is.
Daarna nog even trug naar het visitor center en nog even weer bij de militairen kijken, die zitten all de hele dag in die hitte buiten uitleg te geven.
Daarna ging ik terug naar het Hotel, Hennie zat al 3 uur te emmeren met de pc om foto's te uploaden, dan verbrak de verbinding dan kon je niet inloggen dan was de verbinding niet goed met mijn album, in ieder geval, na 3 uur kon ze de pc niet meer zien, en er was niet 1 foto geupload.
We gaan samen naar downtown naar het Coca-Cola Museum, hier is de Coca-Cola ontdekt in de zomer in 1894 www.biedenharncoca-colamuseum.com.
Het is een klein maar wel leukk museum over hoe de eerste flessen met de hand 1 voor 1 gemaakt werden en de apparatuur waar dat mee gebeurde staat er nog en ook de oude flessen.
S'avonds heb ik opnieuw geprobeerd om de foto,s te uploaden en omdat Hennie ze al had uitgezocht en in een apart mapje had gedaan hoefde het alleen maar geupload worden.
Ja als de verbinding het maar doet, en na 23.00 uur deed de verbinding het en rond 01.30 uur was het gelukt en stonden de foto's online op www.henniepaul.mijnalbums.nl
De foto's van deze reis zitten in het mapje USA Deep South 2012 en de nieuwe foto's zetten we eronder.
Dag 12, Maandag 28 Mei,
Het is vandaag Memorial day.
Memorial Day is een Amerikaanse feest en gedenkdag en wordt gehouden op de laatste maandag in mei.
Waarop de gesneuvelde Amerikaanse militairen herdacht worden.
We gaan naar een Parade kijken in Vicksburg Downtown, het is geen grote parade, maar wel mooi en leuk om te zien, er staan nog geen 100 mensen langs de kant te kijken.
De burgemeester en alle politie en brandweer wagens en een paar militairen en kinderen lopen mee in de parade.
Daarna gaan we eten bij de Wafflehouse en dan rijden we naar Leland over de 61N, het is een lange saaie weg en het is warm zelfs met de airco op volle toeren.
In Leland is Jim Henson geboren en hij heeft Kermit gemaakt, ontworpen en daarna ook Sesamstraat.
Het is een klein museum en de vrouw in het museum verteld van alles over Jim Henson vol antousiasme van zijn geboorte tot zijn dood en over zijn schooltijd tot en met zijn kinderen.
Er liggen ook boeken die we door mogen bladeren en nog even op de foto met Kermit en dan gaan we weer verder.
We hadden op internet gelezen dat het museum dicht zou zijn vandaag daarom zouden we hier overnachten maar omdat we alvast gingen kijken waar het museum was kwamen we erachter dat ze open waren vandaag.
Dus dat scheelde morgen weer met rijden, het is 15.30 uur en we gaan verder richting Memphis.
We stoppen uiteindelijk in Clarksdale want we zijn moe en door de warmte hebben geen trek meer om te eten.
We gaan vroeg slapen, Hennie voelt zich niet zo, ze heeft hoofdpijn en voelt zich niet zo lekker.
30 Mei 2012 - 15:23
MoJo:
Leuk verslag weer! Hoop dat Hennie zich beter voelt na een goede nachtrust.
Veel plezier in Memphis bij The King. Probeer vroeg te gaan, dat scheelt wachten op het busje.
Jos & Monique -
30 Mei 2012 - 15:42
Trees En Ferry:
Hallo Paul en Hennie; hoop dat Hen zich snel beter slaapt, want zo is het ook niets. En wordt je niet gebeten door een Alligator dan moet je oppassen dat een slang je niet pakt.! Wat ik me afvraag, zwemt er dan niets engs in die zwembadeb bij de hotels? Maar ok, de foto's die jullie gestuurd hebben zijn heel erg leuk. We zijn vandaag ff bij jullie thuis geweest (alles was goed) en hebben ook de brievenbus geleegd. Maar goed, je hebt een lekker militair dagje gehad. Heel erg leuk toch. Gezellig verslag, lekker eten, misschien ff zwemmen, lekker slapen en tot horens maar weer.Groetjes (je moeder zit met 25 graden lekker in de tuin. Doei Fer
02 Juni 2012 - 19:22
Trees:
Hoi luitjes nou Paul jij heb je hart op kunnen halen met al die oude auto's zal best mooi geweest zijn en wat is het warm zou niks voor mij zijn hoor zou echt flauw vallen,hier zitten iedereen naar de oefenwedstrijd te kijken van nederland meen dat ze al op 5 nul staan voor nederland nou nou leuk hoor ik kijk niet hou niet van voetbal,voor mij is het tennis,nou luitjes ga wer stoppen geniet maar weer verder hoor weer van jullie,groetjes Trees