Van Cherokee in NC naar Titusville in Florida - Reisverslag uit Titusville, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Van Cherokee in NC naar Titusville in Florida - Reisverslag uit Titusville, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Van Cherokee in NC naar Titusville in Florida

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

14 Juni 2012 | Verenigde Staten, Titusville

Als eerste willen we iedereen bedanken die meeleest en reactie's plaatst.
Dat is altijd ook erg leuk voor ons om te lezen.
Verder staan er ook weer nieuwe foto's Online !
Paul kan niet kiezen dus het zijn er heel wat.... Hahaha.....

Ze zijn te vinden op: www.henniepaul.mijnalbums.nl
Grtjzzz van Hennie

Dag 24, Zaterdag 9 Juni,

Vanmorgen eerst in Pigeon Forge nog ff foto's gemaakt van een aantal leuke gebouwen en attractie's.
Toen door naar Gatlinburg, daar zijn we ff bij het andere filiaal van Cooters Place geweest van de Dukes of Hazzardd County. Zag er inderdaad heel anders uit. De hulpsherif uit de serie Cletis was daar om te signeren. Weer ff een shirt gekocht en toen weer door.
Oh ja, er was ook nog een Beadstore, maarja als ik daar ben is het en te duur en ik heb zogoed als alles al. Erg he.....
Ook Gatlinburg is erg leuk, maarja we moeten door. We zijn door de Smokey Mountains naaar Cherokee in North Carolina gereden.
Het ging wel stapvoets want het was erg druk, zaterdag he..iedereen was op pad leek het wel.
Iets voor Cherokee nog ff bij het Welcome Center geweest, en op de parkeerplaats daar stond een erg gave felgroene Ford Pickup.
We hebben daar ff met de eigenaar gepraat en zijn na wat tips van hem te hebben gekregen doorgereden.
In Cherokee was nl een USA Car Meeting, Cruisin de Smokey's Rod Run. er stonden weer erg mooie auto's bij. Ook daar heeft Paul weer een T-Shirt gekocht.
Ook was er een Indianen festival, dat was aardig maar niet spectaculair.
We zijn vandaag een flink eind doorgereden met de auto vol getankt en de radio op country. De weg was erg saai, we hebben alleen vanwege de afstand de Interstate
genomen. Uiteindelijk hebben we geslapen in Columbia.

Dag 25, Zondag 10 Juni,

Op tijd weggegaan vandaag, 10 uur. We gaan vandaag eerst naar de Boonehall Plantation in Mt Pleasant. Daar zijn we iets voor 12 uur. Het hek is nog dicht want de rondleidingen
beginnen vandaag pas om 12 uur. Eerst rijden we met een open car rond over de hele plantage. Hij is nog in gebruik. Ze verbouwen er van alles. Je mag er zelf bosbessen plukken, tegen betaling en anders
kan je ze ook kopen in de store daar. Ook hebben ze een heel groot maisveld. Tijdens de Halloween maken ze er een doolhof in. Vorig jaar was het in de vorm van een vliegtuig. Erg Gaaf !!!!
Na de tour krijgen we een rondleiding in het huis. Ook dit is weer erg mooi. Hier zijn veel opnamen gemaakt van de serie North & South. Ze hebben daarvan ook wat foto's hangen. Oa van Patrick Swayzy en Leslie Ann Down.
Verder nog wat foto's gemaakt en toen door naar Charleston. Bij het infocenter een plattegrond gehaald. Het was vandaag koopzondag daar. en dan sluiten ze de hele hoofdstraat ( Kingstreet ) af.
We zijn naar de City Market geweest, dat is een overdekte hal, mega lang waar allemaal leuke shopjes zitten. Daarna zijn we met de trolley nog een ritje gaan maken, uiteindelijk gooide een flinke regenbui roet in het eten.
Vanuit de auto toch nog wat foto's gemaakt en toen maar naar een Mall gereden, daar ff bij Homedepot geweest en daar gelijk in de buurt bij O Charley's gegeten. Weer een overheerlijke Steak met dit keer ook een stuk zalm erbij. Paul had Prime Rib.
We hebben vandaag in North Charleston geslapen.

Dag 26, Maandag 11 Juni,

Vandaag zijn we doorgereden naar Savannah in Georgia. We waren daar rond half 13. Ook weer een map gehaald en eerst ff gaan kijken bij Mrs Wilkes. Daar stond een mega lange rij. Je kan daar heerlijk lunchen maar alleen maar tussen 11 en 14 uur.
Toen zijn we de route van de trolley met de auto gaan rijden. Wat een leuke plaats is het hier. Er staan prachtige oude huizen met mooie hekken en veranda's. Geen 1 is er hetzelfde. Ook zijn er erg veel parkjes in de stad met of een beeld of een fontein in het midden.
Het is net een openlucht museum hier.
Helaas is het bankje in het park waar Forrest Gump is opgenomen er niet meer. Toen alleen maar een foto van het bordje en het park gemaakt.
Lekker gelunchd bij Panera Bread, we zijn voor een 2e keer nog eerst ff langs Mrs Wilkes gereden maar de rij was nog steeds erg lang.
Na een heerlijke lunch, broodje en soep zijn we naar de RiverStreet City Market gegaan. Langs de rivier hebben ze oude pakhuizen omgetoverd tot leuke winkeltjes en restaurantjes.
Helaas begon het daar ook te regenen. Dus na ff snel gekeken te hebben zijn we doorgereden naar Jacksonville in Florida. Onderweg bijna de hele tijd alleen maar regen gehad. En niet een heel klein beetje maar super mega veel, de ruitenwissers kunnen het dan op de hoogste
stand niet aan. Aangekomen in Jacksonville was het gelukkig wel weer droog. De temperatuur is goed, dat is wel raar dan hoor. We hebben vandaag een hotel voor maar $ 30,- inc de Tax.
Dat was een 'Deal van de Dag" aanbieding bij de site waar ik de hotels bij boek. Niet normaal toch ????
Onderweg hebben we trouwens wel 3 regenbogen gezien, waarvan er 1 echt tot op de grond was.
We zijn nog ff naar een Mega grote Mall gereden, daar zit echt weer van alles. Ik heb bij Jo-Ann een heleboel gekleurde ringen gekocht. Die waren hier nl in de aanbieding, dus maar flink wat ingeslagen.
Lekker gegeten bij BJ's Brewhouse, Paul een Calzone Pizza en ik een Giant Baked Potato met kipfilet en broccoli erin.
Toen terug naar het hotel en lekker gaan slapen.

Dag 27, Dinsdag 12 Juni,

Hoera ! Vandaag is Paul jarig. We doen het rustig aan, na een karig ontbijtje gaan we eerst ff zwemmen. Ook gooi ik nog ff een was in de machine. Dat was wel ff nodig. Tussen de bedrijven door maak ik ff de verslagen compleet van de afgelopen dagen.
Dan zijn we eindelijk weer bij. als de was klaar is gaan we eerst naar Pep Boys, dat is een autozaak waar Paul ff wat moest kopen. Daarna door de naar de Cheescake Factory, die hadden we gisteren gespot in de Mall. Dus daargaan we nu heen voor een overheerlijke Cheesecake lunch.
Paul neemt de Tiramisu en ik de Chocolate Godiva. Mmmmmm........ de taart smaakt ons erg goed. Nu voordat we doorrijden nog ff langs Jo-Anns voor wat extra gekleurde ringen, dan nog ff door Downtown Jacksonville en iteindelijk door via St Augustine naar Daytona Beach. Rond 3 uur
gaat het alweer regen en donderen helaas. Dat blijft zo tot ongeveer half 6. Ergens halverweg onze route boeken we bij Starbucks Online ff een hotel in Daytona Beach. We rijden daarna nog ff door St Augustine. Dat is een leuke plaats met erg mooie oude gebouwen. Lijkt een beetje op het Alhambra in Granade in Spanje.
Het is als we daar zijn net ff droog, dus kunnen we wat foto's maken. Toen door naar het Motel. Dat ligt aan het strand en heeft een heerlijk zwembad. Ff een foto's gemaakt en toen nog ff door Daytona gereden om een leuk restaurantje te zoeken. Dat is daar erg lastig want ze hebben er langs de
boulevard vnl alleen maar Fast Food. Pas rond over negenen zaten we bij Olive Garden. Daar hebben we heerlijk gegeten en gingen als laaste weg. Vooraf een Mozzarella Fonduto, heerlijk en daarna Paul een Mixed Grill en ik Spagetti.
Al met al is het een erg leuke dag geweest !

Dag 28, Woensdag 13 Juni,
Vandaag maar weer eens een slow start, eerst ff naar de zee gelopen om te voelen hoe het water is. Op zich erg lekker maar we kiezen toch maar voor een duik in het zwembad.
Heerlijk......nog ff gezeten en daarna pas om 11 uur weggereden. Eerst lekker gebrunched bij Panera Bread, met een soepje en een broodje. Daarna eerst ff naar Jo-Ann, daar wat leuke gekleurde knopen gekocht.
Die waren nu allemaal met 50% korting. Daarna heeft Paul mij afgezet bij Barnes & Nobels ( Boekhandel) en is hij naar de International Daytona Speedway gegaan. Ik heb heerlijk zitten lezen in een luie stoel.
Ze hadden een Dummiesboek over Kralerij. Leuk hoor. Paul heeft een lange rondleiding gehad van 90 minuten. Zelf zal hij daar wat meer over vertellen. Ik heb alleen de giftshop nog ff gezien en de parkeerplaats.
Daar stonden leuke windmolens als kunst gemaakt van nummerborden. Voordat we doorrijden ook nog ff naar Michaels en Hobby Lobby geweest.
Toen door naar Titusville, het is maar een kort stukje rijden. Vandaag hebben we een Motel met een lekker groot zwembad. Maar helaaas zijn we weer erg laat en gaat het alweer regenen.
Dus kunnen we daar niet in. Toen maar gelijk gaan eten, dit keer bij Durango Steakhouse. daar grillen ze met een bepaald soort kruiden en op eikenhout of zo. Dat ruik je al als je binnenkomt.
We kregen een gratis voorgerecht met het hotelkaartje. Dat was een toren gefrituurde uienringen. Lekker hoor.
Mijn steak viel dit keer een beetje tegen helaas, Paul had iets van varkensvlees en dat was wel lekker. Toen we wegreden bij het restaurant was er weer een regenboog.
Het had nl weer heerlijk hard geregend. Gelukkig is het nu vnl alleen maar aan het einde van de dag.
Plan was dat ik vroeg ging slapen, maaaaar.......er kwam een Pilot van 2 uur van een hele nieuwe serie van Dallas. Die wilde ik natuurlijk wel zien.
Dus weg vroeg slapen ! De serie is gaaf, weer een hoop intriges, de cast is ok er leuk. Patrick Duffy, Larry Hagman en zelfs Sue Ellen zitten weer in de serie.

Veel leesplezier !
Grtjzzz Hennie

• 15 Juni 2012 - 06:41

Jan.....s:

Zo wer veel gezien en gedaan
    wel leuk om dat tezien dat van dallas
    hier regent het ook hennie
    GRoetjes jan

• 15 Juni 2012 - 07:23

Trees & Fer:

Hallo Hennie en Paul. Ja, op deze manier kan je wel een half jaar vakantie houden. Goed slapen, soms heel goedkoop, lekker eten, allerlei shops bekijken, af en toe ff zwemmen en weer een stukje rijden. Alleen af en toe die regen is niet leuk, maar dat hebben wij hier soms ook. Maak er maar weer iets gezelligs van en wij wensen jullie nog een fijne tijd in Florida. Groetjes van Trees en Fer

• 15 Juni 2012 - 09:25

Trees:

Hoi luitjes nou als ik het zo lees aan eten geen gebrek bij jullie lekker hoor,en leuk van al die film gebeuren waar jullie geweest zijn,maar Paul eerst ook even voor jou heel H.G. met je verjaardag heeft Hennie je nog verwent, hahahaha,maar als jullie terug komen wil ik wel een heleboel dingen zien die jullie gekocht hebben,Hennie is het mogelijk om een T.shirt mee te brengen voor mij met glitters erop ben ik gek op grote maat dus iets in de richting van 52 ,maar zover ik weet zijn ze daar allemaal aan de flinke kant, hoor het wel,groetjes dikke kus en tot kijk groetjes Trees

• 15 Juni 2012 - 13:30

Anja & Ron:

Paul, nog van harte!

Jullie rijden wat af! Wel jammer van de regen (hadden wij ook in St. Augustine). Zijn jullie ook over strand gereden bij Daytona Beach? Niet te geloven dat die oude knakkers in de nieuwe Dallas optreden...

Geniet van de laatste dagen!

Groetjes van Anja en Ron

• 16 Juni 2012 - 14:05

Thea En Louk:

Hoi, hoi. allereerst hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Paul en jij natuurlijk ook Hennie. de vorige keer was mijn reactie net weg toen ik het me realiseerde.
    Jullie hebben weer genoeg leuke,lekkere dingen beleefd en geproefd. De auto is ook nog steeds in beweging. Mooie plekjes en zeker gezellige plekjes. Zo is het een waar genoegen om vakantie te vieren. Het schiet alweer op dus geniet er maar van.

groetjes Louk en Thea