Vacherie, Avery Island, Baton Rouge
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
25 Mei 2012 | Verenigde Staten, Baton Rouge
Op tijd opgestaan ontbeten, we reden om 8.40 uur weg van het hotel naar Vacherie eerst naar de plantation Laura, deze plantation is door vrouwen gerund.
De gids legt het heel goed uit, maar ook heel snel, vlak achter ons loopt een andere tour en daarachter nog 1.
Na de rondleiding bij Laura gaan we naar de plantation Oak Alley.
Oak Alley Plantation is een plantagehuis die zijn naam dankt aan een 240 meter lang pad dat van het huis naar de Mississippi leidt en aan beide zijden omgeven is door grote eikenbomen.
Deze 28 eikenbomen zijn in het begin van de 18e eeuw geplant en zijn ouder dan het huidige landhuis, het landhuis is gebouwd met 28 pilaren.
Na beide rondleidingen gaan we naar New Iberia onderweg werd de radio opeens verstoord door een piep geluid en toen begon een emergencie bericht, we werden gewaarschuwt voor een zware thunderstorm met windstoten tot wel 60 miles per uur en zware regenval.
We reden op de grote weg met een snelheid van ongeveer 100 km met een heerlijk weertje erg warm zonnetje, en ineens gaat het hard regenen en nog harder dat de hoogste snelheid niet al het water van me voorruit af kan houden, de auto's voor me gaan langzamer rijden zo een 30 miles, ik deed me lichten aan en ook de auto voor en achter me en ik had moeite om de auto voor me te kunnen blijven zien terwijl ik niet ver achter hem reed.
Hij deed zijn alarmlichten aan en ook de auto voor hem deed dat, maar we bleven doorrijden, gelukkig dat er goede banden onder die auto zitten, anders was ik op zeker gaan aquaplannen, zoveel water lag er op de weg, het was ongelovelijk hoe hard dat water naar beneden komt.
En ineens was het droog en zag en hoorde je om je heen bliksemen en donderen en even later begon het weer opnieuw en de grote vrachtwagens blijven ook gewoon doorrijden.
En toen die regen voorbij was steeg de temperatuur ook meteen weer, het was voor de regen 88F en tijdens de regen 72F.
Om 18.30 uur waren we eindelijk in New Iberia en hebben een kamer in de Super 8 Motel, daarna op zoek naar een restaurant, we zien een Diner die er wel leuk uitziet Duffy's Diner, en daar gaan we eten.
De achterparkeerplaats is bereikbaar via de drive Trough langs het afhaal raampje, ik vertel haar dat we achter gaan parkeren, hihi.
Je kan alleen eten afhalen wat via de telefoon is besteld, je kan geen orders plaatsen via het afhaal raam.
Het is erg druk en dat blijft het ook, het is gezellig, veel oude Coca-cola reclame aan de muren en aan het plavond en het eten smaakt goed.
Daarna nog even tanken en naar de kamer.
Dag 7, Woensdag 23 Mei,
Op tijd opgestaan ontbeten en rond 9.00 uur reden we op weg naar Avery Island, we gingen eerst naar de Jungle Gardens.
Het is een 5 mile lange weg tussen bomen die heel spookachtig eruit zien en er zijn vijvers met aligators en verschillende soorten vogels.
We rijden dus een stuk van de weg en stoppen om naar een zeer oude eik te lopen, onderweg worden we helemaal lek geprikt door de muggen.
Het werden redelijke bulten, bij de auto terug meteen ingesmeerd met anti muggenspray en toen weer verder gereden naar een Budha en daarna naar een uitkijkplek naar vogels en toen we daarheen liepen, lag er 1 meter naast het pad een kleine Alligator.
Daar moest ik een paar foto's van maken en daarna door naar de uitkijkpunt, stond er een bord dat de alligators gevaarlijk zijn.
Het is een grote vijver met heel veel mos en daaronder zwemmen de alligators en er staat in het midden een verhoging waar heel veel vogels op zitten te broeden en een paar bomen met nog meer vogels.
Daarna rijden we verder en dan door naar de Tabasco fabriek, we hebben een film gekeken en daarna in de fabriek gekeken hoe de Tabasco flesjes worden gevuld, gestickerd en ingepakt.
Daarna naar de Countrystore, daar mocht je proeven, er is een sauce met gehakt gemaakt, die is warm en smaakte heerlijk en ik heb alle tabasco smaakjes geproefd, wel heet hoor op een gegeven moment, en er is ook een koolzuurhoudende limonade en ijs met pittige smaak.
Nadat we alles hebben geproefd en een T-Shirt te hebben gekocht gaan we naar Lavayette gegaan en naar 4 kralen winkels.
Helaas 2 waren gesloten en 1 was er niet meer en 1 was nu een groothandel in Mardi Grass spullen kettingen en feest artikelen, was wel leuk om te zien maar dit hoefde Hennie niet.
Toen wilde ze naar het oude centrum om winkeltjes te kijken, na 3x door de stad rondjes te hebben gereden zonder winkeltjes, ja wel restaurantjes.
Gingen we naar het hotel we waren er al om 16.30 uur zodat we eerst even gingen zwemmen in het buiten zwembad, heerlijk hoor.
Daarna eten bij Pont Breaux's Cajun Restaurant daar is live muziek, vooraf hadden we een cup of Chicken en sausage Gumbo soep en Paul had een Cajun style Ribeye en Hennie had Grilled Alligator, die heel erg pittig was door de pepper, ik heb er natuurlijk ook stukjes van gegeten.
Alligator vlees is heel zacht, ze zegen dat het hetzelfde is als kip, maar het vlees smaakte veel zachter van structuur dan kippenvlees en was best wel lekker.
Dag 8, Donderdag 24 Mei,
Op tijd opgestaan want we moesten op tijd bij de swamptour zijn, we rijden hier door landschappen dat het net lijkt alsof we in nederland rijden, landbouw en in de verte een boerderij en veel grasland en koeien.
We gaan naar Champagnes Swamp Tours www.champagnesswamptours.com, in Breaux Bridge in Lake Martin voordat de tour begint zitten we buiten te wachten en de andere mensen komen ook, er is een klein meisje in de groep die met haar opa en oma is, ze heet Allison en verteld honderd uit tegen Hennie, ze komt uit Texas en ze is 5 jaar.
We mogen voorin de boot zitten, echt gaaf, mooi uitzicht we varen tussen de bomen door en in de bomen hangt mos, dat is spaans mos en de gids verteld veel over het gebied en de dieren die er leven en die we onderweg zien zoals een schildpad, vogels, bloemen en er zijn 3 verschilende soorten libelle's en een alligator.
De libellen eten de muggen op zodat we geen last hebben van de muggen, legt hij uit, tijdens de tour had hij een bloem geplukt zodat iedereen die goed kon zien en kon ruiken, het was een grote gele bloem, nadat die was rond gegaan kreeg Allison de bloem en zij ging die bloem aan Hennie geven.
Bij het uitstappen van de boot liet Hennie de bloem in de boot liggen, Allison zag dat en kwam hollend de bloem naar Hennie brengen en vertelde dat ze haar bloem vergeten was.
Daarna gaan we naar Baton Rouche, we gaan naar de nieuwe en de oude State Capitol, in de nieuwe zijn we naar de 27e etage gegaan daar kan je naar buiten en dan kijk je over de stad uit en daarna gingen we naar de begane grond daar mocht je overal rondkijken, er was een vergadering en daar mocht je via de zijkant van de zaal meekijken en lijsteren en toen ik naar de wc ging hoorde je het gesprek doorgaan door de speakers die in de toilet hangen.
Er was in de old state Capitol veel aandacht besteed een alle goede dingen die de Louisiana governor Huey P. Long had gedaan en hoe hij was vermoord.
Daarna ging ik naar de USS KIDD Museum, in het museum staan verschillende scheeps modellen op schaal en veel medailles en kleding uit vervlogen tijden.
Nadat ik in het museum had rondgekeken ging ik aan boord van de USS KIDD, het is een klein oorlogsschip, ik was verbaasd dat er 330 millitairen op zo'n klein schip woonde.
Het geeft een inzicht in het leven in de Navy tijdens de Tweede Wereldoorlog. Quarters zijn erg klein en krap de doorgangen zijn smal en de trappen zijn steil, je moet goe opletten dat je niet ergens je hoofd stoot.
Toen Hennie opgehaald en naar het Hotel gereden de Ramada, er was een buiten zwembad dus we gingen eerst even zwemmen, het was 17.30 uur.
Daarna gingen we eten bij applebees, we zagen een automaterialen zaak naast Applebees, dus we gingen eerst even hier kijken en daarna eten, het eten was lekker en toen we naar buiten liepen zag Hennie Michaels in een winkelcentrum aan de overkant.
Dus we gaan nog even naar Michaels, dat is een grote hobby winkel en zij hebben ook het gereedschap wat je eventueel nodig hebt maar ook de kralen en het draad enzo.
Dus Hennie snuffelt hier graag rond, de winkel is open van 09.00 tot 21.00 uur, daarna terug naar het hotel en nog wat aan het verhaal doen.
25 Mei 2012 - 05:46
Lenny:
Hoi hoi vakantiegangers!!!
Jullie zien weer veel hoor! Eng Paul met die zware regen rijden en je zou maar gebeten worden door een alligator brbrbrbrbrb!!!! Dan kun je ze beter eten!
Hen als jullie in een winkel / supermarkt soms McCormick chilipoeder zien, wil je dit dan voor mij meenemen, een grote verpakking. Alleen als jullie het toevallig zien hoor, je hoeft er niet naar te zoeken.
Nou jongens nog veel plezier en ik wacht op het volgende verslag.
Groetjes en dikke kus
Lenny -
25 Mei 2012 - 07:39
Monique:
Jullie zien weer veel nieuwe dingen zeg!! Zo te lezen vermaken jullie je in ieder geval wel heel goed. Nog even en dan mogen wij ook......heel erg aan toe hoor!! Nou, genietse verder en ik lees de volgende verslagen wel weer.....
Monique en Willem -
25 Mei 2012 - 09:20
Trees En Fer:
Hallo Amerika-gangers het is weer een heerlijk verhaal geworden met steeds weer andere en nieuwe belevenissen. Weer heel anders dan de vorige keren. En ook, bedenk; beter geprikt door de muggen dan door een alligator. Nou jongens, geniet er maar heerlijk van. Tot het volgende verslag. -
25 Mei 2012 - 09:57
Trees:
Zo te lezen hebben jullie weer aardig wat gezien hoop dat jullie ook foto's sturen kan ik ze weer in mijn album zetten,maar Hennie jou kast puit uit van de t shirt en heb je een extra koffer meegenomen hiervoor,wat je mailde over dat kleine meisjes leuk hoor van die bloem,en ook alweer aardig wat eettentjes gezien,maar met die alligator was je niet bang dat de moeder er bij was ze zeggen dat het erg gevaarlijk is hoor,dus je komt wel heel terug,en genoeg kettig spullen gekocht, en Paul ook voor jou auto nog spulletjes gekocht hoor het allemaal wel weer lekker zwemmen en geniet overal van groetjes dikke kus Trees -
25 Mei 2012 - 17:26
Rosemary:
Where are your pictures? -
26 Mei 2012 - 09:05
Jan.....s:
jullie maken weer veel mee he broodje alligator eten maar pas op met zwemen ik hoop dat jullie nog veel mee maken gr.jan