New Orleans
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
22 Mei 2012 | Verenigde Staten, New Orleans
Hallo we zijn opgestaan om 05.00 uur en waren om 06.10 uur in Rijswijk bij me ouders die ons naar het station brengen.
We waren ruim op tijd op het station en de rit naar Amsterdam verliep ook vlot.
Hennie had gisteren geprobeerd in te checken maar dat lukte niet, bij de balie kregen we te horen dat niemand dat kon omdat United is samengegaan met Continental Airlines en ze hun ouder netwerk zijn gaan gebruiken, waardoor het inchecken van tevoren niet meer mogelijk is.
Daarna geld gewisseld en winkeltjes gekeken en Cappucino gedronken bij MC Donald en toen was het alweer tijd om naar de Gate te gaan.
De controle en de bekende vragen zoals heb je zelf je koffer ingepakt en heeft iemand je geholpen bij het inpakken gingen vlot, daarna nog even wachten en toen konden we het vliegtuig in.
Het vertrok op tijd en de vlucht verliep redelijk rustig af en toe wat turbulentie, en natuurlijk net nadat je eten en koffie hebt gehad.
Het vliegtuig was een B 767 - 400 met een verschrikkelijk mooi tv scherm in alle hoofd steunen en je kan zelf keuzes maken uit verschillende films en je zelf doorspoelen of alleen naar muziek luisteren of een spelletje spelen, zoals zeeslag schaken en nog veel meer.
De tijd gaat redelijk snel, de landing was iets te hard waardoor we weer omhoog bounsden daarna op Housten stond een verschrikkelijke rij mensen en ze gingen helemaal niet snel, waardoor de tijd hard ging, toen we aan de beurd waren vroeg ze aan Hennie wanneer haar laatste bezoek was geweest en of het zakelijk of prive was, ze zat namelijk door het paspoort te bladeren en zag 2 stempels van vorig jaar en al 1 stempel van dit jaar, zegt ze opeens, werk je niet meer?, Hennie zegt ja hoor, oh wat dan voor werk, Hennie zegt bij KPN een telefoon bedrijf, zegt ze ineens tegen mij, en u meneer? Ik werk bij hetzelfde bedrijf, zeg ik, daarna had ze ineens geen vragen meer en zette ze de stempels erin we moesten de vinger en oog controle doen en konden we doorlopen.
We hebben er 1 uur en 20 minuten over gedaan om door de controle te komen.
Sommige mensen hebben hierdoor hun overstap gemist, die moesten door naar San Francisco waar ze werden opgewacht met motoren om een motor tocht te gaan maken.
We hebben wat gegeten en koffie gedronken bij starbucks, en wat winkeltjes gekeken en toen was de 5 uur overstap al bijna voorbij en zijn naar de gate gegaan.
De vlucht ging snel en toen de koffers er ook vlot waren konden we meteen door naar Alomo om de auto op te halen.
We hebben 31 dagen de auto gereserveerd, maar ze kennen alleen 30 dagen contracten, normaal krijgen we dan 2 contract formulieren, 1 voor 30 dagen en 1 voor de resterende dagen, deze man kon geen contract maken voor 1 dag en 1 dag te laat zou geen probleem zijn volgens hem.
We vertrouwen daar niet op en wilde een copy van onze voucher, dat kon niet want hij heeft geen copieer apparaat, Uiteindelijk zegt hij, ik ga wel mee naar het kantoor waar je de auto op kan halen en daar is een copieer apparaat.
Dus de man sluit zijn balie want wij waren de laatste klanten voor vandaag en hij ging met ons mee naar de bus.
Bij het kantoor maakte hij een copy en een aantekening op het contract zodat als we de auto zouden inleveren dat ze dan konden zien en niet 1 extra dag in rekening zouden brengen.
We hadden aangegeven dat we een amerikaan wilden en eigenlijk wel een Jeep.
Hij zei dat hij dan wel wist wat we wilde en hij ging met ons mee naar de auto's, er stonden er meerdere en 1 Jeep en 1 Dodge Nitro dat waren de 2 waar onze interresse naar ging, de Nitro was donker groen of zwart en de Jeep was Wit, die leek hierdoor ook groter.
De keuze ging dus naar de Jeep en in de Auto staan zelfs 2 kleine flesjes water, wat een sevice.
De auto ingeladen de Tomtom aangesloten en door de gate, het is wel weer geweldig hoor om hier te rijden heerlijk, echt gaaf.
We maken 1 vergissing maar de Tomtom is vlot met herberekening en zo gaan we snel weer goed.
Het hotel ligt aan de andere kant van de stad dus het is even rijden, maar dat vinden we helemaal niet erg.
Daarna naar de kamer, nog even een berichtje op facebook en slapen, we zijn trouwens al 24 en een half uur onderweg en zijn dus best wel moe.
Dag 2 Vrijdag 18 Mei,
De volgende morgen is Paul om 6.00 uur uit bed, hij gaat wat zitten internetten en Hennie draaid zich nog even om, en om 8.30 zaten we aan het ontbijt.
Daarna zijn we naar het visitor centre gegaan en onderweg zagen we een koets staan op een terrein en daar wilde Hennie wel een foto van en even in zitten.
Bij het Visitor Centre een filmpje gekeken en wat informatie gekregen en we mochten hier de auto laten staan.
Daarna naar de begraafplaats, die ligt achter het visitor centre en dan de weg oversteken en de French Quarter in naar Jackson Square.
Er zijn veel kleine winkeltjes waar we even naar binnen gingen en bij 1 stond zelfs koffie die je zelf mocht inschenken, gratis, dus wij een bakkie genomen de winkel doorgelopen en daarna weer verder.
In Bealy street waren er kleine bandjes die muziek maakten op straat, de straat is gewoon afgesloten voor verkeer.
Er stond 1 jongen met een gitaar van Chrome, die was mooi, en verder stonden er straat kunstenaars, 1 man op een ladder, die middels zijn evenwicht overeind bleef staan met een balk op zijn schouder.
En er waren mensen die helemaal geschildert waren en als stanbeeld stil stonden.
Verderop is een park en daaromheen staan allemaal schilders die hun schilderijen aan het hek hebben hangen om te verkopen en er zitten waarzegsters die je toekomst willen voorspellen.
We hebben leuke kettingen gezien in sommige winkeltjes en er staan veel paard en wagens om de mensen in rond te rijden, die worden ook wel veel gebruikt, en er rijden fiets taxi's.
Bij Cafe Du monde hebben we beighnets gegeten met veel poedersuiker en jus de orange en naar de French Market geweest.
We hebben voor avond eten Gumbo gegeten, dat is een soort afgekoelde maaltijd soep met veel rijst erin en dat is heel lekker, en Jambalaya en brood.
We hebben bij de stoomboot The Natchez gezeten en even voordat die gaat varen gaat er boven een man een tijdje muziek maken met vluiten waar de stoom doorheen gaat.
Dat is wel leuk om te horen maar af en toe een beetje vals, wel lachwekkend en er komen mensen naartoe om geld te verdienen van de wachtende mensen die aan boord willen gaan, zo kwam er ineens een oudere vrouw van we denken rond de 50 met vel oranje net kousen en rose sokken en een zeer opvallend rokje en 2 paraplutjes met zwarte lakschoentjes.
En die staat dan op de melodie te dansen en aandacht te trekken en dan wilt ze met je op de foto en dan vraagt ze 2 dollar per foto omdat ze het voor een foundation doet, nou daar hebben we onze bedenkingen over, dus wij hebben geen foto gemaakt van haar.
Me eerste T hirt heb ik vandaag gekocht.
Rond 21.00 uur waren we terug in het hotel, we waren best wel moe van al het lopen, nog even op internet en dan slapen.
Dag 3 Zaterdag 19 Mei,
Op tijd opgestaan en ontbeten en toen naar Magazinestreet, daar zit een kralen winkel en nog wat andere winkeltjes, daarna wat rondgereden huizen en gebouwen kijken en zagen we een yardsale, er stonden veel spullen buiten en ook binnen opgestapeld, dus wij even stoppen en rondsnuffelen.
Daarna naar Bayou Boogaloo, een gratis festival met 3 muziek podia en wat art kramen en veel eten en drinken, net zoiets als parkpop in denhaag.
Het was heel gezellig en leuke muziek, het ene podium was Jazz en de andere was Hiphop en de ander was niet helemaal duidelijk.
Het waren ook steeds een ander bandje of groep die speelde en elk podium speelde na elkaar, hierdoor liepen de mensen over het hele terrein steeds naar het andere podium.
Het is langs het water, veel mensen lagen in een bootje lekker te hangen en naar de muziek te luisteren.
Dag 4 Zondag 20 Mei,
We hebben rustig aan gedaan en gingen pas om 11.00 uur weg naar Mardi Gras World.
Dat is een museum van Mardi Gras, alle wagens die gebruikt worden staan daar opgeslagen en ook alle beelden.
En als je volgend jaar een iets ander beeld nodig hebt dan verbouwen ze dat daar, ze waren nu, op zondag ook aan het werk aan 2 beelden.
Het was heel leuk om het te zien, en daarna kregen we allemaal een stukje Kingcake dat was lekker.
Daarna naar de French Market, auto geparkeerd en met de streetcar mee, er zijn 3 lijnen en die hebben we alle 3 gedaan.
Leuk hoor met die ouderwetse trammetjes, maarja het is zondag en iedereen wilt natuurlijk met die tram dus het was druk.
We begonnen bij de Riverfront streetcar en daarna overgestapt op de Canal streetcar en daarna met de St Charles streetcar door gardendistrict en daarna gelopen door Bourbonstreet, daar heb je heel veel bars en s'avonds is het erg druk en een piepshow en en een sigaren winkeltje waar een man echt nog die mooie dikke cubaanse sigaren zit te maken.
Aan het plavond hangen de bladeren, of het voor sier is of dat ze echt te drogen hangen dat weet ik niet maar het zag er erg leuk uit.
Daarna gegeten bij de Gumboshop, Paul, Red Beans with Grilled saucage en Hennie Blackened Chicken.
Dag 5 Maandag 21 Mei,
Vandaag gaan we naar een kralenwinkel in Ponchatoula, 1 uur rijden langs de swamp.
Het is een klein dorp en er staat een oude stoom locomotief.
Ponchatoula heeft de nickname "Strawberry Capitol of The World" omdat alle families vroeger strawberries heeft gekweekt en er daardoor heel veel werden geexporteerd vanuit Ponchatoula.
Nadat Hennie heel veel kralen heeft gekeken en gekocht zijn we naar een antiek schuur geweest waar oude kasten en speelgoed en een metalen wasboord en vanalles en nog wat te koop stond.
Toen naar een art en craft winkel van de gemeenschap waar voor de deur een everdekt zwembadje staat die op slot is waar een alligator in het water ligt te wachten.
Daarna wat gegeten bij Paul's Cafe en daarna een T-shirt gekocht en toen naar Hammond, naar de Klieberts Aligator & Turtle Farm.
Daar was een tour die hebben we gedaan en kregen we uitleg over hoe ze schilpadden kweken en de eieren verkopen en zo en daarna van de alligators, dat ze elk jaar er een aantal vangen vanuit het wild en dat ze niks weg gooien van een alligator, alles wordt hergebruikt.
Het was een hele indrukwekkende tour, hij ging naar de rand van de vijver en ving zo een alligator met ze blote handen uit het water en bond meteen ze bek dicht met zwarte tape.
En daarna ging hij op de alligator gaan zitten en hij legde van alles uit over de alligator.
Wij mochten ook een voor een op de alligator zitten, voor mij hoefde dat niet, daarna gingen we naar een andere vijver waar de grote dikke alligators in zwemmen.
Dat is een vijver van 5 Hectare, je ziet de drijvende planten ineens bewegen, dan gaat er een alligtor vandaar of hij komt er juist aan.
De man die de tour doet heeft zijn zoon van 7 jjar bij zich, die loopt met een stok in een greppel achter ons te slaan, zegt hij ineens, pap er is hier een ontsnapte gator, de tour leider vraagt ons even geduls te hebben en hij pkt zo uit de greppel de alligator en doet tape om de bek en draagt samen met de zoon van 7 jaar de alligator terug naar de vijver waar die hoort,
Daarna weer verder met de demonstratie en gaat de grote dikke alligators voeden en stopt zijn hand in de bek.
Een alligator is blind recht vooruit daarom staat hij recht voor hem en duwt zo zijn hand in de bek.
Maar zodra er iets op de tong valt, een druppel zweet of een zandkorrel, dan slaat de bek dicht met een harde klap.
Hij doet bij meerdere alligators zijn hand in de bek en hij geeft ze vlees te eten.
Daarna gaan we naar een nog grotere Alligator en hij gaat hem uitdagen door zijn territorium in te gaan, hij loopt zo het water in en gaat een beetje spelen met de alligator.
Daarna naar de vijver met kleine allitors van 1 jaar oud en naar een kooi met een grote dikke slang die hem makkelijk kan bijten verteld hij.
En er was een grote kikker die vrolijk rondsprong en plop hij vangt hem zo met zijn hand en gaat dan over de kikker vertellen terwijl de slang rustig onder hem ligt in het water.
Daarna naar een andere kooi met een hoog stuk beton en een rand met water erin, hij legt uit dat je nooit aan de zijkant van een alligator moet komen, hij bijt je en hij slaat je omver met zijn staart.
Hij prikt in zijn zij met een lange stok en inderdaad de kop en staart bewegen vliegensvlug en daarna gaat hij ook met deze alligator spelen zijn hand in de bek en ineens bloed aan zijn hand.
De bek van alligator ging iets sneller dicht dan zijn hand weg was en hij was gebeten onder en bovenop zijn hand zag je de plekjes bloed,
Hij ging gewoon verder met de uitleg, en gaf geen krimp, na de tour ging hij pas zijn hand verzorgen.
Het was een geweldige tour, Daarna zijn we via een andere route terug gereden en zijn nog even naar een begraafplaats gegaan en toen was er ineens een politei auto, die ging tegenover me parkeren en deed zijn raam open en vroeg wat we deden de begraafplaats was al gesloten.
Ik zei dat we morgen verder gingen en daarom nu nog even kwamen kijken toen zei hij dat we bij de verkeerde waren want dit is de begraafplaats van de slaven en toen vroeg hij waar we vandaan kwamen en of we wisten van de slavernij en toen legde hij uit dat dit de kant is waar de slaven woonden en de andere kant van de weg is waar de slaven bezitters woonden en daarom zijn die huizen groter en mooier.
En daarna zei hij dat hij George heette en uit atlanta kwam, wij gingen toen keren en naar de overkant naar de huizen en begraafplaats van de slavenbezitters, inderdaad deze huizen zijn groter mooier en de begraafplaats is helemaal ommmuurd terwijl de andere begraafplaats alleen een metalen hek had.
Daarna nog wat hondjes gefotograveerd en toen was hennie op het plein en ik parkeerde de auto, komt er een motoragent naar me toe rijden, Sir kan jou move your truck, ik meteen gestart en weggereden, kwam er een hele caravaan aan van de mardi gras die gingen testen of ze tijdens de superbowl het stadion in konden rijden.
Jeetje wat een stoet is dat zeg en zoveel politie en extra tractors erbij, echt leuk om dat zo voorbij te zien rijden.
Daarna tanken en wat eten en wat internetten en naar bed.
22 Mei 2012 - 06:20
José:
WOW! wat een begin van jullie reis zeg, al die ongeloof op het vliegveld!!
Maar heerlijk dat jullie daar weer vertoeven !! Lijkt mij ook heerlijk om daar op de snelwegen te 'drive' LOL
Ik moet nu richting werk, en ga de rest van de dagen vanavond verder lezen!!
Geniet lekker daar in America!!!!!!!!!!!!!
José -
22 Mei 2012 - 06:36
Lenny:
Hoi hoi, Lekker lang verhaal. Ik heb het nog niet helemaal gelezen. Ik ga strakjes weer verder.
Nou jongens geniet ervan.
Dikke kus
Lenny -
22 Mei 2012 - 09:00
Trees En Fer:
Hallo Paul en Hennie, wat een ongelooflijk begin van jullie reis. Opnieuw weer heel veel gezien, maar het mooiste was zeker de Alligator en Turtle Farm. We zijn blij dat jullie weer een verslag geschreven hebben. Veel plezier en we wachten op het volgende verslag. -
22 Mei 2012 - 12:54
Trees:
Nou jullie hebben weer een roerig verhaal neergezet en heel interresant hoor, lekker eten tussendoor, vliegreis ook goed en gelukkig niet zolang met alles te wachten,maar mooie verhalen en van de begraagplaatsen, ook de auto die jullie hebben uitgezocht je zou toch denken dat ze er een kopie van die papieren kunnen maken,en ook van die alligators, als je thuis ben moet je eens naar animal planet kijken hebben ze ook van die programma's best goed om te zien, maar kinders geniet lekker en ik hoor gauw weer wat van jullie, veel plezier en koop mooie kralen, -
22 Mei 2012 - 13:17
Corry:
Wist niet dat jullie op vakantie waren,maar veel plezier en ik volg de avonturen wel.grotjes Corry, -
22 Mei 2012 - 16:34
MoJo:
Klinkt allemaal weer heel goed, erg leuk om jullie weer te volgen.
Veel plezier!
Groetjes, Monique -
22 Mei 2012 - 18:26
Rosemary:
You have managed to cover a lot of territory in such a short time. Scary about those alligators. Yuk. -
22 Mei 2012 - 19:21
Anja En Ron:
Hi Hennie & Paul,
Gaaf hoor daar in NO zo te lezen. Paul, je komt wel veel met de cops in aanraking hoor! Veel plezier met vervolg van jullie reis!
Groetjes uit warm Rotterdam -
23 Mei 2012 - 04:16
Hennie:
Jeetje, wat een verhaal zeg !!! En dat doet hij allemaal als ik al bijna slaap. Hahaha.... Ik zet zelf alleen de highlights op mijn Facebook pagina.
Grtjzzz van Hennie -
23 Mei 2012 - 20:14
Carl:
Leuk man, maar uh..... waar heb je de foto's gelaten?
groetjes. -
23 Mei 2012 - 21:36
Willem:
Dat was een heel verhaal, maar leuk om te lezen. Wij waren even met andere zaken bezig maar gaan proberen jullie de komende tijd te volgen, have fun... -
24 Mei 2012 - 21:14
Jan Schenk:
Jullie hebben wel weer een mooie reis uitgezocht. Nog even en dan kennen jullie de USA van boven tot beneden. Ik vind het allemaal wel prachtig hoor. Vooral die krokedorussen of hoe heten die beesten. Veel rijden. En lekker eten, geniet er Maar lekker van. ik lees het wel weer. Dag, Jan.