Hennie's Impressie van "All Inclusive" - Reisverslag uit Ankara, Turkije van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Hennie's Impressie van "All Inclusive" - Reisverslag uit Ankara, Turkije van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Hennie's Impressie van "All Inclusive"

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

10 Juni 2011 | Turkije, Ankara

Nu Hennie's Versie......,

Hoi hoi allemaal,

Na al het gejubel van Paul is het nu ff tijd voor mijn versie !
We zitten in een mooi hotel, we hebben heerlijke bedden, gelukkig, en het eten, vnl turks is echt erg lekker.
Maar....het hele All Inclusive concept is voor mij toch niet weggelegd hoor.
In het restaurant is het een kakafonie van drukte, iedereen loopt met overvolle borden, waarvan soms de
helft weer in de asbak verdwijnt. Bizar hoor....
Gillende kinderen en luidruchtige mede gasten, brrr.... das allemaal nix voor mij.
Er zijn 2 grote zwembaden waar een hoop stoelen bij staan. Maar als je later als 8 uur bent, en dat zijn wij altijd wel.
dan zijn alle stoelen al voorzien van een handdoek en kan je alleen nog maar in de felle zon zitten.
De helft van de stoelen is dan wel leeg, de mensen zijn dan op dat momnet wat anders aan het doen.
Erg aso vind ik dat...
Verder is er natuurlijk ook animatie ! You like it or you hate it.
3x raden wat ik er van vind.
Dus Willem........, ik denk dat je het wel begrijpt, volgende keer wil ik in iedergeval toch weer meer auto's
en kralen.
Maargoed, het is lekker weer, we zwemmen, zonnen (Paul), lezen (Hennie) en rommelen wat op de PC (vnl Paul).
Er is WIFI op het hele complex, dat is wel fijn, alleen had Paul het graag met wat meer Speed gehad.

Vandaag zijn we met de dolmus naar Finike geweest. Hij stopt voor de deur van het hotel en kost maar een euro pp.
Het is maar 4 km dus we waren er zo.
Finike is een leuk havenplaatsje. Het was erg heet toen we daar waren, toch hebben we er een beetje rondgekeken.
Er zitten wat leuke winkeltjes en restaurantjes echt groot is het niet.
Oh ja, kralen heb ik trouwens alweer gezien hoor, in een klein winkeltje hier in Finike, ook erg veel leuke knopen.
Ik heb ze alleen nog niet gekocht want we hadden geen turks geld, en ze accepteerden helaas geen euro's.
Wel wat leuke foto's gemaakt.
Die kunnen we helaas niet plaatsen want we hebben het kabeltje niet meegenomen.
Op zaterdag is er markt in Finikedoor de straten, daar willen we nog wel ff heen voordat we weer naar huis gaan.
Vrijdag is er markt in Kumluca, misschien dat we daar ook nog ff heen gaan.
Toen we terug kwamen zijn we nog ff gaan lunchen, het was al wat later en dan is het een stuk rustiger.
Na de luch zijn we lekker op het balkon gaan zitten. Ik heb mijn boek uitgelezen en Paul zat achter de PC.
Rond half 17 zijn we nog ff gaan zwemmen, daarna een drankje bij de Poolbar en toen naar de kamer.
Vanavond hebben we een reservering voor een Turks diner, dat bleek in de tuin te zijn.
Er waren verspreid 12 tafels gedekt. We zijn vanavond voor een keer dus lekker bediend.
Was ook wel weer ff leuk. Lekker gegeten, ook weer een leuke foto gemaakt. Maarja, wat Paul betreft was dit een
eenmalige aktie. In het rstaurant kan je nl nemen wat je wil en dat kon nu dus niet.
Toch was het erg leuk.
Na het eten nog een tijd zitten kletsen bij de Poolbar en toen daarna lekker naar bed.

Woensdag en donderdag hebben we heerlijk rustig aan gedaan. Lekker bij het zwembad gelegen, gezwommen en
ook weer heerlijk gegeten. We zorgen nu dat we iedere avond om 19 uur bij het restaurant zijn. Dan is er nl nog
genoeg plaats op het terras. Anders zit je binnen, dat is echt vreselijk, veel herrie en het is er veels te warm.
Qua eten is er zoveel keus en ook elke dag hebben ze weer andere dingen echt geweldig.

Vandaag, Vrijdag10 Juni, zijn we met de dolmus naar Kumluca gegaan naar de markt.
Het is een leuke plaats, er zijn 2 markten. Een groente en fruit markt aan de ene kant van de stad en de warenmarkt aan de andere kant.
Ze verkopen over het algemeen veel van hetzelfde en niet echt speciale dingen. We zijn daar alleen geslaagd met wat leuks
voor Jasper. Ook zijn de prijzen best wel hoog vergeleken met een aantal jaren terug.
Waarschijnlijk hanteren ze toeristen prijzen, en als we willen afdingen dan gaan ze daar niet op in.
Beetje jammer. Ze hadden nl wel een aantal leuke dingen voor de kinderen maar die prijzen waren niet leuk.
Dus hebben we het niet gekocht.
Verder hebben we nog wat kruiden in een supermarkt gekocht.
En oh ja, ook hebben we bij 2 garen en band winkeltjes wat kralen en knopen gekocht.
De knopen waren eigenlijk veels te duur, maar de kralen waren redelijk geprijsd.
Een aantal zijn niet van glas, maar van gekleurd acryl oid. Daar wil ik een aantal van die krulkettingen van maken.
Ook heb ik nog wat rocailles gekocht en goudkleurige glazen buisjes.
Dus ook hier toch weer leuk geslaagd.

Wat later vonden we pas die groentemarkt.
Dat is altijd wel een belevenis om daar overheen te lopen. We hebben wat nootjes en aarbeien gekocht.
Na een paar uurtjes in Kumlaca rondgebanjerd te hebben zijn we weer met de Dolmus terug gegaan naar het Hotel.
Onderweg waaide het al heel erg. In de stad hadden we daar geen last van. Bij het zwembad waaide je echt compleet
weg. Toen zijn we dus maar lekker op het balkon gaan zitten en dit verhaal Online gaan zetten.
Vanavond ons laatste diner, dat gaan we ons dus goed laten smaken.
Morgen is het alweer bijna over, we worden om half 18 opgehaald. Waarschijnlijk kunnen we de kamer wel wat langer
aanhouden. Dat weten we morgen na het ontbijt.
Ook is er nog markt in Finike. daar gaan we ook nog ff heen. Misschien vinden we hier nog wat leuks.
Al met al is het toch wel een geslaagde vakantie geworden.
Het All Inclusive concept is wel erg makkelijk, maar we gaan hier zeker geen gewoonte van maken.
Voor een keer was het leuk !

Grtjzzz Hennie

Als we weer thuis zijn plaatsen we wat foto's op: www.henniepaul.mijnalbums.nl

• 10 Juni 2011 - 14:05

Hennie & Paul :

Hoi hoi,

Hier nog ff een aanvulling, ik zie dat ze qua temperatuur 27 gr en regen aangeven. Nou het was hier vanmiddag 38 gr en we hebben gelukkig vandaag nog geen regen gezien hoor !

Doei Hennie

• 10 Juni 2011 - 14:26

Louk En Thea:

Leuk nog even iets van jullie te horen.
    Goed weer en toch ook nog wel iets te zien. Natuurlijk ook weer kralen gevonden.
    Die drukte van numet zoveel kinderen heeft te maken met de pinkstervakantie.
    Dus de volgende keer even opletten qua tijdstip. Vanavond al weer koffers pakken zeker.
    We horen de rest wel weer als jullie thuis zijn.
    Nog een prettige laatste dag en een goede vlucht terug naar A.dam

groetjes van ons

• 10 Juni 2011 - 14:49

Trees:

leuk dat jullie er zo van hebben genoten nou hier is af en toe een aardige bui gevallen,maar je heb toch nog wat kralen gevonden zie ze wel als je terug ben,maar zijn het de turkse inwoners die zo asa zijn, en wij maar mopperen dat ze hier zo asa zijn hahaha,jongens ik zie jullie foto's en hoor jullie verhaelen wel weer als je terug ben,groetjes en goede reis terug,

• 10 Juni 2011 - 15:13

Hennie & Paul :

Hoi Trees,
    De mensen hier zijn zeker geen aso's, het zijn de gasten vanuit alle windrichtingen. Ook de NL's....

En Louk, was ik idd bijna vergeten, vanavond kofferspakken.
    Yek....

• 10 Juni 2011 - 15:16

Rosemary:

Wow, that time went fast. There is definetely pro and con for all inclusive type of vacation. You have to decide the purpose of your trip. If you want to just relax not worry about anything than all inclusive is a good way to go. Very busy people often enjoy this because the want to just relax by the pool. We finally have 85 degree weather in Roseville, yeah.

• 10 Juni 2011 - 15:45

Jan.....s:

ja dat wist ik al dat all inclusive concept is niks voor jullie vreet schuren zijn dat en ben je al naar de markt geweest nouw nog veel plezier daar groetjes

• 10 Juni 2011 - 16:13

Willem En Monique:

Dat is snel gegaan, maar zo te lezen hebben jullie wel genoten. All inclusive is voor ons ook niets, wij hebben dat één keer 2 dagen gehad aan het einde van onze rondreis door Cuba. Laat maar en animatie bij het zwembad zitten wij al helemaal niet op te wachten. Wij doen het maar weer met de USA (nog een paar dagen).
    Toch nog een paar vragen, hoe laat is half 17? Is dat 17.30 uur of de helft van 17, dus 8.30 uur of...
    Wat is een Dolmus...
    Kijk uit met zaadjes e.d. meenemen naar Nederland want voor je het weet hebben we er een nieuw virus bij.
    Goede reis terug in ieder geval en we spreken jullie nog voordat wij weggaan.
    Have fun...

• 11 Juni 2011 - 07:41

Lenny:

Nou al met al toch wel gezellig toch?????
    En ja aso zijn die mensen, als het maar gratis is!!!! Abnormaal!!!

Nog een lekker laatste dagje en een heel goede terugvlucht.

zie jullie snel!!!!!!!!!!
    Dikke kus
    Lenny

• 11 Juni 2011 - 09:20

Trees En Fer:

Hallo Paul en Hen, alles is toch wel heel leuk geweest. Het waren leuke verhalen. En die handdoeken op de stoelen, waardoor anderen geen plaats hebben was 20 jaar geleden ook al. Maar helaas, het is weer voorbij. Goede terugreis en wij zien jullie soon. doei Pa en Ma.