Impressie eerste 2 dagen
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
06 Juni 2011 | Turkije, Ankara
De langparkeerplaats 3 was redelijk snel gevnden en door het intoetsen van de ontvangen code ging de slagboom open en reden we een verschrikkelijk grote parkeerplaats op met heel vee bezette parkeerplaatsen.
Na het helemaal rond gereden te hebben vonden we een aantal lege plekken en hebben de auto geparkeerd en nu lopen naar de ingang met de koffers omdat daar de shuttle bus staat te wachten die ons naar de vertrekhal brengt.
We waren precies 1,5 uur voor vertrek ingeschekt en konden naar de douane gaan, daar stond een aardige rij, maar het ging redelijk snel, daarna even zitten bij het raam en vliegtuigen kijken en broodje ei eten wat Hennie gemaakt had.
Toen gingen we naar Gate D41 om in te checken, de vertrektijd is 16.40 uur en toen we er bijna waren hoorden we ze omroepen dat we een gate wijziging is we moesten naar Gate D49.
Wij naar D49 en vlak daarvoor hing zo een scherm waar je alle vertektijden kon zien en toen zagen we dat we een delay hadden, eerst van 10 minuten en later werd het 17.50 uur.
Nou dan maar naar starbucks voor een heerlijke Frapuchino met slagroom voor paul en zonder voor Hennie.
Eerst werkte de wifi niet en uiteindelijk werkte die wel, je kan via KPN 2x 30 minuten gratis internet gebruiken op schiphol, na veel gedoe had ik dus internet en na 20 minuten kapte de batterij ermee, nou dan maar verschillende mensen bellen, je moet toch wat als je zit te wachten.
Ok nou toen was de tijd voorbij en gingen we inchecken.
Toen we in het vliegtuig zaten was de stoel naast ons leeg en hadden we alle ruimte want we hadden 3 stoelen naast elkaar voor ons 2 en ook de 6 stoelen voor ons waren leeg, er waren erg veel lege stoelen in het vliegtuig, de piloot vertelde dat de delay veroorzaakt was door een aanrijding met een Fazant, het vliegtuig moest daarna gecontroleerd worden.
We waren uiteindelijk om 23.45 uur in Turkije en toen de koffers halen en naar de bus, het was klam warm.
Het was een kleine bus en hij reed in 1 keer naar het hotel waar we om 02.00 uur aankwamen, het was een rit van 2 uur en in het hotel was soep en brood en limonade en de koffers werden naar de kamers gebracht terwijl wij zaten te eten.
Daarna naar de kamer en gingen om 02.30 uur slapen.
Om 09.15 uur stonden we op, het zag er mooi uit buiten lekker zonnetje en de citrus bomen en het zwembad met de waterglijbanen, ( als je dus naar de foto's kijkt zitten wij aan de achterkant van het hotel).
Het ontbijt is tot 10 uur en daarna is er een laat ontbijt tot 10.45 uur en die hebben wij dus gedaan want we kwamen om 10.15 uur aan, om 10.00 uur was de hostess om te vertellen wat je allemaal kan gaan doen, noe die hebben we helaas net gemist en ik denk de andere ook want we hebben hem niet gezien.
Het ontbijt bestond uit verschillende soorten brood waar je zelf een snee vanaf mag zagen en bolletjes en pita broodjes en dan staat er een kok eitjes te bakken en aardappeltjes met tomaten en aarappeltjes met stukjes vlees met knoflook en een lange rij met verschillende groenten dingen en er staat een koffie machine waar alle smaken uitkomt en een limonade machine waar je 4 verschillende smaken uit kan tappen, zelfs koud water kan je tappen, heerlijk hoor.
Daarna omkleden en naar het zwembad, in de koelkast op de kamer staan 2 plastic flessen in de koelkast voor ons om op te drinken en er staat 1 telefoon naast het bed en 1 in de doucheruimte aan de muur tussen de wc en de douche, lux hoor, en bij het zwembad kan je een handdoek halen, daarvoor moet je een kaartje halen bij de receptie en dan kan je bij het zwembad je handdoek krijgen.
De zon was heerlijk en het zwemwater was wel koel, maar niet te koud, we hebben lekker gezwommen en gezond, Hennie in de schaduw onder de boom en Paul ernaast in de zon.
De kinderen gingen van de glijbanen af met een dolfijn en met een een grote band en gleden dan zo het water in en hadden veel plezier, we begrijpen niet hoe die kinderen vrij van school kunnen hebben, want de meesten zijn nederlands en een paar belgen en turken die ook uit nederland komen.
Rond 13.00 uur was het alweer tijd voor Lunch, eerst zouden we niet gaan want we hadden geen honger, nou dan gaan we alleen een yoghurtje nemen, ja dat is goed.
Nou er lagen heerlijke vis en vlees en maceronie, saus, brood en aardappelen blokjes en een hele rij met groenten, dat werd dus geen yoghurt, maar aardappelen met vis en Hennie ontdekte dat er bier werd geschonken helemaal achteraan, dus die ging een biertje voor me halen, ik later natuurlijk nog eentje haha.
Er waren ook heerlijke toetjes, koekjes waar de honing uit druipt en nog een paar heerlijke dingen met honing, die heb ik allemaal geproefd en ook nog een stuk meloen, die was ook lekker.
Daarna weer naar het zwembad even uitbuiken.
Om 15.00 uur trok het ineens dicht, maar de temperatuur bleef warm en hoorde je onweer en nog meer onweer en toen ineens drup drup regenen.
We gingen weg naar het terras die is overdekt en daar kan je ook eten en bier halen, dus eerst biertje en daarna een pannenkoek met geitenkaas en spinazie, heerlijk, er zit een vrouwtje die pannenkoeken te maken en dan snijd ze ze in stukken en legt ze in een warmhoud trommel, nou ze zijn weg voordat de volgende klaar is, heerlijk hoor.
En bij de balie staan 3 van die warmhoud trommels met patat en stukjes piza en macaronie en saus ernaast.
En alles wordt de hele tijd aangevuld, ongelofelijk en het bier krijg je in plastic bekers, na 3 biertjes en 2 stukken pannenkoek was het droog, Hennie had hoofdpijn en wilde naar de kamer, ik ging bij het zwembad liggen want de zon was er weer, maar na een uurtje was die weer weg en ging ik de handdoeken inleveren en ook terug naar de kamer, het is 17.00 uur mooie tijd om te douchen.
Daarna weer een stukje geschreven en toen was het 19.30 uur mooie tijd om te eten.
Wij naar het andere gebouw waar de receptie en het restaurant is, het was druk, buiten waren alle tafeltjes bezet en binnen was er ook niet veel vrij en iedereen kakelen, wat een drukte zeg.
Er was soep, brood, salade, verschillende groentes en aardappel blokjes en die dikke belgische patat en kippe poten en natuurlijk weer een biertje, MMM heerlijk hoor.
Tijdens het eten zag Hennie dat ze buiten spiesen en andere dingen aan het braden waren, dus zij ging wat halen en wat later ging het ineens heel hard donderen, onweer en bliksemen, toen gingen er een aantal mensen naar binnen en wat later ging het keihard regenen en toen vluchtte iedereen naar binnen, toen was het echt vol.
Iedereen wilde ergens zitten om te eten.
Ik nam nog een heerlijk toetje verschillende turkse koekjes die druipen van de honing, MMMM heerlijk hoor en daarna nog koffie in een rustige ruimte naast het restaurant daar is een bar met lekkere stoelen waar je helemaal in wegzakt en toen op naar de kamer, bij het zwembad zaten heel veel mensen onder de overkapping bij de bar, er was Bingo!!
Wij gingen naar de kamer en ik heb weer een stuk van het verhaal getikt en op internet gezeten en hennie ging slapen.
Wat een vakantie wordt dit, we gaan echt aankomen, dat kan je niet voorkomen met zoveel lekkers, hihi.
Na de bingo kwam er een groep en die zongen liedjes als falling in love with jou en you never walk alone enzo.
Ik zat lekker op het balkon met de laptop op facebook te farmvillen en countrylife en liep af en toe naar beneden naar de bar bij het zwembad om een biertje te halen, hihi.
Grtjzzz Paul
06 Juni 2011 - 10:18
Thea En Louk:
Zijn jullie voor het eerst all-in? Snap je nu dat wij dit ook zo lekker vinden.
Wij willen niet anders meer, super hé?
We staan eigenlijk perplex dat jullie (weer) op vakantie zijn.
Geniet er van met volle teugen.
Het bier is light dus je wordt er niet zo snel dronken van, alleen regematig lossen.Groetjes van ons beide. -
06 Juni 2011 - 10:35
Die Thea Toch,,,,,,,:
Vul hier je reactie in... -
06 Juni 2011 - 10:47
Louk Van Der Valk:
Die Thea toch,,,,,,, nét terug uit KOS met Erwin en dan al commentaar op jullie trip ! Wij gaan in sept. weer, het water loopt al in m'n mond bij het lezen van jullie verslag. Véél bier en véél honing: héérlijk !!!!!!!!!!!!! -
06 Juni 2011 - 14:45
Trees:
nou ik zie en lees het al weer lekker eten en van alles en nog wat doen,ook weer kralen kijken of niet ik hoor het wel ,maar ik wist niet dat jullie met vakantie waren,wilde je net mailen dat de sleutelhanger oke was en ik heb die donkere genomen voor me zelf dus als je terugkomt zie je wel, stuur je ook weer foto's,maar heel veel groetjes en geniet er van doei Trees -
06 Juni 2011 - 15:18
Rudie:
Nou, eet smakelijk verder! Je moet wel iedere keer lopen voor je biertje. Waarom geen huis-biertap voor op het balkon. :-) Hebben ze daar een ideeënbus? -
06 Juni 2011 - 15:52
Rosemary:
I think that Hennie mentioned that this was an all inclusive type of resort. It is fun to have it be all inclusive and can eat and do what you want for one price. Not fun to have it rain. What is the weather forecast, hopefully sunny. Will you be traveling outside the resort?Roseville weather is finally getting warm. Enjoy your vacation. -
06 Juni 2011 - 16:19
Monique:
Niet te veel eten hoor........moet er ook maar weer allemaal af!!! Klinkt goed, op het weer na, tot nu toe! Enjoy en tot het volgende bericht....
Monique en Willem -
06 Juni 2011 - 16:23
Rosemary:
Where do I go to see your pictures? -
06 Juni 2011 - 16:38
José:
Hallo Paul en Hennie!!
Nou nou, wat een heerlijkheid allemaal zeg al dat eten, lekkere honinghapjes en natuurlijk BIER!!!!!!!!!!!
Nou, ik kijk uit naar de eerste foto's of had je die al geplaatst Paul??
Geniet lekker van de luxe verder!!
Ik kan niet wachten voordat wij naar Tsjechië gaan, Hennie!!! -
06 Juni 2011 - 17:09
Ron En An:
Klinkt allemaal prima !!
Proost :) en eetze !! -
06 Juni 2011 - 21:33
Willem:
Klinkt goed allemaal, maar zou dit voortaan jullie vakantie worden...
Ik mis de kralen en auto's, maar nu zijn er eten en drank hahaha
Have fun... -
07 Juni 2011 - 06:24
Jan.....s:
hallo paul en hennie na al dat gedoe op schiphol ben je het gouw vergeten als het een goed hotel is en lekker eten en bier ik wenst jullie een prettige dagen daar GR.jan -
07 Juni 2011 - 14:39
Trees En Fer:
Dank voor je verslag. Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. Eten is ook heerlijk. Dus eten, drinken, zon, zwembad. Wat wil een mens nog meer.
Maak er maar een heerlijk weekje van. Groetjes Pa en Ma