beads, Gunshow en ziek
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
09 Februari 2011 | Verenigde Staten, Tucson
Rond 08.00 uur opgestaan en ontbijten met Gary bij de Blue Willow.
Hennie had een omelet van 3 eieren met champignons en geroosterd brood en gebakken aardappel blokjes.
Paul had een omelet ook van 3 eieren met Chorizo vlees en groene pepers met geroosterd brood en gebakken aardappel blokjes.
Gary had Egs Benedict, we zaten gezellig binnen naast de open haard en later kwamen er 2 vrouwen een tafeltje naast ons zitten, die vroegen aan Hennie of ze ook voor de beadshow was gekomen.
Ja je komt echt overal mensen tegen die speciaal voor de beadshows naar Tucson zijn gekomen om kralen stenen of kettingen te kopen.
Daarna Gary thuis gebracht nog even gekletst en toen zijn we naar de Best Bead Show gegaan.
Daar waren ook de 2 vrouwen, deann en Leila die Hennie op de Beadcruise had leren kennen.
De Best Bead Show is in een sporthal en buiten staan meerdere verkopers in kleine tentjes en op het grasveld staan 2 hele grote tenten met heel veel verkopers.
Er zijn veel verkopers met zelf gemaakte glazen kralen en beeldjes van glas.
In een tent verkopen ze al het gereedschap en staven glas en boekjes om zelf glas te smelten en er iets moois van te maken.
Op een gegeven moment zijn we wat gaan drinken met Deann en Leila, het was gezellig kletsen over al de kralen.
Daarna weer verder met kralen kijken zoeken en kopen, om 17.30 uur hadden we afgesproken bij de Claimjumper om te gaan avondeten met de bazin van Leila en haar man en zus.
We waren met 7 en het was heel gezellig, ik heb met John zitten kletsen en de vrouwen met elkaar, natuurlijk over kralen.
Daarna zijn we koffie gaan drinken bij George en Rosemary in de RV.
De Tomtom stuurde ons vlakbij hun de verkeerde weg op en toen reden we over hele donkere paadjes en toen hield het asfalt op en moesten we verder over een zandpad.
Nou toen zijn we maar gekeerd, want toen wisten we zeker dat we niet goed zaten, en toen we weer terug op de weg waren ging het weer goed en waren we er zo.
Ze hadden lekkere koekjes met dikke chocolade eroverheen, heerlijk hoor.
Rond 22.00 uur naar huis gegaan, het is ongeveer 25 minuten rijden naar Gary en Cheryl.
Ik ging nog even op internet omdat toen ik het verhaal erop had gezet waren er lege mailtjes verzonden door de site had Rosemary gezegd.
En ik had een aantal mailtjes ontvangen, dat ze een leeg mailtje hadden ontvangen van de site.
En rond 24.00 uur ben ik ook naar bed gegaan.
Zondag 06 Februari
We zijn rond 09.00 uur opgestaan en Cheryl had de koffie al klaar toen ik binnen kwam en ze had Grapefruits gekregen van de buurvrouw.
De buurvrouw had ze van de boom geplukt maar ze had er teveel en toen had ze een zak aan Gary en Cheryl gegeven.
Ik heb er 1.5 opgegeten, ze zijn lekker hoor, zelfs een klein beetje zoet.
Bij ons zijn ze altijd zuur, maar zo vers van de boom zijn ze helemaal niet zuur.
Daarna zijn wij naar Bruegers Bagel gegaan voor een heerlijke ontbijtje en toen door naar een duurdere lokatie van de beadshows waar ze de duurdere parels en kralen hebben.
Inderdaad alles was heel duur, hier hebben we alleen rondgekeken ideeen opgedaan en wat foto's gemaakt.
Daarna naar de auto meeting, die begon om 12.00 uur, we waren er 12.10 uur en er stonden 2 auto's.
Dus we gingen naar de andere kant van de weg was een winkel centrum en daar heb ik een spijkerbroek gekocht voor 12 dollar en de verkoopster vroeg of we voor de beadshow waren gekomen.
Nu naar de auto meeting aan de overkant van de weg, dat is op het parkeerterrein van de bowlingbaan.
Er staan nu 7 auto's, daar dan even wat foto's van gemaakt en weer verder.
Ik had gisteren gehoord dat er een Gunshow is in Tucson maar wist niet waar dat is, dus naar een Starbucks en gingen op internet voor de deur in de zon, de temperatuur is nu heerlijk.
Het adres in de tomtom ingevoerd, ik heb eerst Hennie afgezet bij de Best Bead Show.
Dat is dezelfde waar we gisteren waren, maar omdat ze niet alles had gezien want er waren zoveel leuke kralen van glas en steen dat ze dat nog even verder wilde bekijken.
Ik ben daarna doorgereden naar de Gunshow, dat was op een RV park net buiten Tucson, het was een grote hal met wel 6 rijen tafels met pistolen en geweren en van enkelschots tot automatisch.
Er liep een man met een geweer om zijn schouder, dat geweer was bijna even lang als ik groot ben, hahaha.
Het was echt gaaf om dat allemaal te zien, bij een stand lagen hele mooie pistolen met ivoren handgrepen en die oude ronde magazijnen, ik wilde daar een foto van maken dus ik vroeg of ik een foto mocht maken.
Want bijna iedereen loopt hier met een wapen om zijn been of schouder of aan zijn riem, nou dan pak ik niet zomaar even me camera hoor.
Maar de verkoper vertelde me dat er in de hal geen foto's gemaakt mochten worden, dat is een regel hier.
Dus helaas ik heb geen foto's van al dat moois, op een gegeven moment stond ik bij een kraam die had een geweer met 2 22mm lopen naast elkaar en 2 trommel magazijnen en toen ik even met hem stond te praten kon ik hem meenemen voor 1000 dollar.
Nou maar even niet he, ik zag toen een stand met laarzen en ben daar even wezen kijken en praten met de verkoper dat hij nog weinig had verkocht en of ik interresse had, hij vroeg er 129 dollar voor de laarzen die ik wel leuk vond, maar voor deze show had hij er 20 dollar afgehaald.
Dus voor 109 dollar mocht ik ze meenemen, ik vond dat te duur zei ik en wilde verder gaan, hij vroeg of ik ze in ieder geval niet even wilde proberen, dus hij meette me voet en gaf een paar mooie laarzen, ze zaten heel lekker en ik wandelde er even mee rond door de hal.
Toen nam ik ze dus wel maar toen ik vroeg of ik korting kon krijgen kon dat niet maar als ik contant betaalde dan hoefde ik niet de 9 dollar tax te betalen.
Dus ik betaalde contant en heb nu mooie zwarte stevige laarzen van het merk Dingo Boots voor 109 dollar, haha.
Hij vroeg of ik ze aan wilde houden en ja dat wilde ik wel en toen ik weg liep riep hij me terug en zocht in een doos met allemaal nieuwe sokken en gaf me 1 paar Fox River sokken.
Hierin zitten versteviging onder en rond de tenen en bij de hielen, ik deed de sokken aan en ze zaten heerlijk, ze zijn iets dikker en steviger dan mijn sokken.
Bij een andere stand stond een man Jim Callahan en hij verbouwt wandelstokken naar survival Hiking Stick, aan de onderkant zat een dikke rubber dop die je eraf kon halen en dan kon je een metalen pijl erop schroeven.
De bovenkant van de stok had hij uitgeboord en daarin zaten kleine dingen zoals een scalpel mesje een beetje kruid in een kokertje lucifers en vishaakjes.
Aan de buitenkant zat een stuk stevig touw gewikkeld met daaronder visdraad en nog veel meer om te overleven in het bos.
Daarna naar buiten en even verderop was een paardenspring wedstrijd bezig, daar even gekeken en daarna terug naar de beadshow.
Onderweg zag ik een auto die gesleept werd en een trein met veel wagons erachter en daar heb ik foto's van genomen.
Hennie was nog op de Best Bead Show en ik vond haar na 20 minuten zoeken, ze was natuurlijk in de laatste tent in het achterste stuk.
Daarna moest ze nog even terug om wat kralen te kopen bij een stand die ze gezien had en toen door naar een andere beadshow, die duurde tot 18.00 uur.
Dus daar hadden we nog even de tijd, dachten we, nou de tijd was zo voorbij want er waren weer zoveel stands, 4 grote tenten en in een hotel ernaast ook nog.
Dus om 18.00 moesten we eruit toen was Hennie nog bezig met het kopen en uitzoekenn van een paar mooie parels.
En toen echt eruit en terug naar de auto, we wilde steak gaan eten bij Black Angus dat was aan de andere kant van de stad, onderweg zagen we Michaels en daar nog even rond gekeken voor Beads supply.
Bij Black Angus was de bar kant daar stonden de televiesies aan op de voetbal wedstrijd de SuperBowl 2011, dus iedereen zat daar te kijken.
Wij gingen aan de andere kant zitten daar was het rustiger.
De steak was heerlijk en veel, eerst vooraf potato skins en daarna een salade en daarna vlees met een gepofte aardappel met boter en daarna een groot stuk red velvet cheesecake.
Nou die hebben we meegenomen in een box want die kregen we echt niet meer op.
Daarna terug naar huis en onderweg nog even met Rosemary gebeld, rond 21.15 uur waren we in de kamer.
Hennie voelde zich niet lekker, warm koud, koortsig, grieperig, we zijn meteen naar bed gegaan.
Maandag 07 Februari
Afgelopen nacht voelde Hennie zich niet lekker, koortsig, warm, koud.
Ze heeft een pil genomen en is uiteindelijk in slaap gevallen.
Ik ben rond 9.00 uur opgestaan en ben in het huis gaan zitten bij Gary en heb een stukje tekst gedaan en de foto's op de pc gezet.
Rond 12.00 uur bij Hennie gekeken, ze was half wakker, en had nog hoofdpijn en was rond 13.00 uur klaar.
We zijn naar Bruegers een bagel wezen eten en daarna naar 2 Craftwinkels Jo-Anns en naar Michaels want Hennie heeft gereedschap nodig.
Daarna naar Best Buy voor een booster voor het internet.
Dat is de WNA 3100 van Netgear, George had die gisteren gekocht en laten zien en het werkte goed, bij hem in de RV is het internet nu stabiel.
En omdat de internet verbinding in het gasthuis steeds wegvalt wilde ik dat wel proberen.
Daarna terug naar het gasthuis en Hennie ging meteen naar bed, ik het app uitpakken zit er software bij op een cd.
Maar de laptop heeft geen cd drive, dus naar Bruegers voor de deur de auto geparkeerd ingelogd op Netgear softwear gedownload geinstalleerd en daarna het apparaat aangesloten.
Zo wat een verschil zeg de verbinding is een stuk sneller, en toen was de batterij leeg van de laptop, dus even rondrijden door de stad hier en daar wat foto's maken en daarna terug naar Hennie.
Die slaapt half dus ik ben in de andere kamer gaan zitten computeren.
Ik had het koud de hele nacht, de kachel stond aan en ik had een t-shirt en sweater en spijkerbroek en 2 paar sokken aan en ik had het nog koud.
Hennie slaapt in de voorkamer en zij had het warm. Geweldig....nu is het hier heerlijk overdag en nu zijn wij ziek !
Dinsdag 08 Februari
Ik had het koud gehad vannacht, maar nu scheen de zon naar binnen, de lamellen opengedaan, heerlijk warm die zon in je gezicht in bed.
We zijn rond 09.00 uur opgestaan en koffie gedronken met gary, Hennie is nog steeds gammel en ik nu ook, even op internet en dan alles inpakken.
Rond 12.00 uur waren we klaar en namen we afscheid van Gary, we zijn allebei moe en hebben spierpijn, hoofdpijn, voelen warm koortsig grieperig en zijn gesloopt.
naar de Wallmarkt farmacie, de vrouw stuurde ons naar een dokter in een andere wallmarkt, daar moesten we 80 dollar betalen per consult, dat wilde we niet.
hennie belde Rosemary en gaf de telefoon aan de mevrouw achter de balie en toen adviseerde de vrouw 2 verschillende pilletjes.
Geweldig dat Rosemary het zo uit kon leggen aan haar via de telefoon, nog even water en zakdoeken gekocht en toen de pillen slikken en op weg naar het Motel.
We zitten vlakbij een spoorweg overgang en de trein toeterd hard als die langsgaat, gaaf hoor.
We hebben de Red Velvet Cheesecake opgegeten en daarna even op bed liggen en wat later ben ik een uurtje in de zon bij het zwembad gaan liggen.
Rond 18.00 uur gaan eten bij de Waffle House aan de andere kant van de weg tegenover het Hotel.
Daarna naar een auto meeting dat was 25 minuten rijden, er waren 6 auto's 1 oude mustang met een nieuwe Corvette motorblok erin en 1 hadden we zondag ook gezien bij die andere meeting.
na 10 minuten waren we weer weg en trug naar het hotel, de Tomtom stuurde ons door de stad terug en we reden weer langs het Fox Theater, het was nu donker en de lichtjes brande dus even stoppen voor foto's.
Nog even wat te drinken halen onderweg en dan naar het hotel daar even de tekst bijwerken en online zetten en dan naar bed.
09 Februari 2011 - 06:15
Louk En Thea:
Nou dat is pech hebben als je je zo rot voelen. En nu maar hopen dat jullie snel weer opknappen. Dat moet eigenlijk wel als er zoveel te zien is. Beterschap hoor.
Groetjes Thea -
09 Februari 2011 - 07:24
Jose:
JEETJE wat een tegenvallers zeg allebei ziek. Nou, ik hoop dat jullie je gauw weer beter voelen. WOW 80 dollar voor een consult, goed dat je vrienden hebt daar toch. Ik moet nu snel naar werk, maar kijk vanavond na het rennen (wat ik met een vriendin ga doen) de foto's van jullie avonturen!!
Nog veel plezier daar en opknappen he -
09 Februari 2011 - 07:51
Corriejanne:
O jee, wat jammer voor jullie om juist nu ziek te worden. Ik hoop dat de pilletjes hebben geholpen. Beterschap, allebei !!
En knuffels natuurlijk, misschien helpt dat nog wel beter. ;) -
09 Februari 2011 - 09:04
Jan.....s:
hallo paul & hennie je eet er goed van he en mooije laarzen en dan krijg je nog sokken bij ja jamer dat je niet goed voel maar dat gaat wel over hoop ik nog veel plezier daar Gr.jan -
09 Februari 2011 - 10:01
Corry:
Beterschap en nog fijne dagen.
Wel weer mooie dingen gezien en lekker gegeten,toch? Groeten Corry.
09 Februari 2011 - 11:29
Trees:
Hoi luitjes,nou het is een heel verhaal maar ik heb het op me gemak gelezen leuk hoor al die dingen die jullie hebben ondernomen ben benieuwd naar de foto's en natuurlijk de kralen die Hennie heeft gekocht,zodra jullie thuis zijn kom ik kijken en gauw een afspraak voor er een te maken,ben er toch wel een beetje aan verslingerd,hahaha,maar vervelend dat Hennie niet lekker was of ben jij ook ziek geweest Paul,nou ik ben ook wezen dokteren maar het bleek geen kaak of keel ontstekeing te zijn maar een ontzetten kaak dus loop nu bij de tandarts lekker hoor,zo als ik lees hebben jullie ook weer overal lekker gegeten, ik ben ook zo dol op steaks echt je kan me er voor wakker maken, maar luitje ik hoor jullie wel weer nog veel plezier en tot kijk,groetjes Trees -
09 Februari 2011 - 11:56
Fer & Trees:
Hallo Hennie en Paul, jullie hebben deze reis wel weer heel erg veel meegemaakt he? Nog afgezien van het weer want, regen, sneeuw veel zon en erge kou. Van alles wat. En nu ook nog een paar mooie laarzen, ik ben benieuwd. Ja, en jammer dat jullie niet zo lekker zijn, neem maar veel Paracetamolums, je mag er 8 per dag. En wat hoestbonbons, is het snel weer over. Nog een lekker weekje en dan zien we jullie weer. Doei, de groeten, Trees en Fer -
09 Februari 2011 - 17:03
Lenny:
Hoi hoi
wat vervelend dat jullie niet lekker zijn, maar troost je. Hier is het al niet beter. Maar jullie hebben wel veel leuks meegemaakt. Dat doet toch wel goed!! Geniet nog die paar dagen en ik zie jullie snel!!
dikke kus
lenny -
09 Februari 2011 - 20:23
Monique:
Wat vervelend dat jullie niet lekker zijn, hopelijk gaat het snel beter!! Kan je je koffer nog tillen Hennie met al die kralen :-) Nou, geniet er nog maar van en snel beter worden!!
Groetjes -
10 Februari 2011 - 06:24
Jacqueline:
Beterschap. Hoop dat jullie je weer snel beter voelen. En het is weer leuk om jullie verhalen te lezen. Liefs, Jacq.