Car meeting, Art en kralen - Reisverslag uit Tucson, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Car meeting, Art en kralen - Reisverslag uit Tucson, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Car meeting, Art en kralen

Door: Hennie & Paul

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

02 Februari 2011 | Verenigde Staten, Tucson

29 januari dag 3

Om 7.30 uur opgestaan en Cheryl had een heerlijk ontbijtje gemaakt, het was geweldig om de dag zo te beginnen.
Daarna zijn we met Gary naar een automeeting vlakbij Tubac gegaan, er waren veel auto's en op internet stond dat er 500 auto's zouden komen, die waren er denk ik ook wel.
Per merk hadden ze een hele rij gemaakt zodat je rechts en links van je alle verschillende uitvoeringen van hetzelfde merk auto ziet staan.
Er was een laan met Ford Mustang, Chevrolet, Porsche, Dodge en nog veel meer, het was erg leuk en heel warm, het was 24 graden in de schaduw, heerlijk hoor dat zonnetje.
Daarna gingen we naar Tubac, dat is een artistiek dorpje met heel veel art winkeltjes met schilderijen, kettingen, indianen dingen, spullen die je aan de muur kan hangen of in de tuin kan zetten.
Er is een zaak met heel veel mooie kleurige grote en kleine tuinpotten.
Daarna terug naar huis en zijn we met ze 6en gaan eten bij Sauce, dat is een pizza tent met heerlijke dunne pizza,s.
Rond 22.30 uur waren we terug en gingen meteen naar bed.

30 Januari, dag 4

Om 07.30 uur opgestaan en na het douchen naar Gary en Cheryl, Cheryl ging naar Yoga en wij hebben koffie gedronken met Gary.
Daarna naar George en Rosemary voor een heerlijk ontbijtje in de RV, Gary ging daarna terug naar huis en wij gingen met George en Rosemary naar een Art show in Tucson.
Aan het begin van de Art Show was een Yoghurt ijs winkel, daar kan je zelf uit verschillende ijsmachines met elk een andere smaak, kan je zelf je ijsbeker vullen.
Omdat wij de smaken niet kende kan je sampels krijgen van alle smaken die je denkt lekker te vinden, na verschillende sampels te hebben geproefd hebben we er 2 uitgezocht en die in een ijsbeker gedaan.
Heerlijk hoor, daarna de Artshow op, de Art Show was niet erg groot, er waren 5 rijen kraampjes met sieraden, stenen, geurkaarsen en schilderijen.
Daarna gingen we naar Starbucks voor een heerlijke Frappogino met slagroom en een plakje citroen cake.
Daarna gingen we naar een African Art Village, er waren veel verschillende rijen kraampjes, er waren onwijs veel afrikaanse kralen en grote beelden.
Toen naar de andere kant van de weg daar was een Gemstone art show, daar waren kramen met stenen en fossielen en kralen.
Er was 1 stand met doffe kralen, dat is iets nieuws die komen uit Afganistan, dan worden de kralen wel geslepen maar niet tot ze glanzend zijn.
Verderop langs de weg bij een Hotel was nog een show met veel kramen met gemstenen en mineralen en fossielen en daar moesten we natuurlijk ook nog even kijken.
Leuke verschillende kralen gezien en 1 man was bezig met een alleszaag, om van een stuk steen een stuk af te zagen.
Verder lagen er doodshoofden en strengen met kralen met 2 u vormen in elkaar geschoven en voor de rest heel veel dezelfde soorten gewone kralen die je ook bij andere stands tegenkomt.
Hennie is nu echt op zoek naar kralen die apart zijn in vorm of kleur, en waar ze iets leuks mee kan maken.
Rond 18.45 uur waren we terug bij Gary, George en Rosemary waren er ook en toen gingen we met ze zessen eten bij een restaurant in de buurt.
Het eten in het restaurant was heerlijk en we hebben weer gezellig zitten kletsen over van alles en nog wat.
Rond 21.45 uur waren we terug en waren erg moe en lagen om 22.00 uur in bed.

31 januari dag 5

Om 7.30 uur opgestaan en we zijn gaan ontbijten met Gary bij de Blue Willow in Tucson.
Hennie heeft ons daarheen gereden zodat ze kan wennen aan het autorijden omdat ze nog niet gereden heeft hier met een automaat.
Wij hadden een heerlijke Egs Benedict en Gary een pannenkoek met fruit en slagroom.
Om 9.45 uur waren we weer terug bij Gary thuis, Hennie ging naar een van de vele Beadshows met de auto.
Paul is even op facebook gegaan en daarna kwamen George en Rosemary me ophalen om naar Hayden en en daarna door naar Globe te gaan.
Onderweg naar Hayden stopten we bij Safeway op Oricle road, toen we uitstapten stonden we voor allemaal bloemen en een herdenkings kruis en pluche beesten.
Toen bleek dat daar Gabriell Giffords was neergeschoten, en dat was gebeurd voor Safeway en de mensen mochten hier herdenkings spullen neerleggen.
Er lagen pluche beertjes en brieven en tekeningen en nu waren er mensen bezig met het weghalen van de papieren en pluchen beestjes en deden dat in plastic zakken omdat het zou gaan regenen.
Later op de dag ging het inderdaad heel hard regenen.
We reden daarna door naar Hayden, het was een mooie route met veel grote en verschillende cactussen en de vogels hadden nestjes gemaakt in cactussen.
We zagen ook grote mooie koeien en soms een stier met mooie hoorntjes en tussen de bergen zag je beneden een paar oude verroeste auto's en een trailer waar iemand dan in woont en een paar paarden erbij.
Dan zie je tussen de struiken een bus staan met de motorkap open en geen motor meer erin en alle ramen eruit, het is ongeloofelijk wat ze hier allemaal gewoon laten staan op een stuk land, het is echt heel leuk om dat allemaal te zien.
In Hayden bij de kopermijn treinbaan stond geen trein en het regende een beetje, george ging er even praten en daarna reden we door naar een Globe.
Onderweg hadden we een zware regenbui en we reden langs een grote vrachtwagen met een lading van 9 hele dikke plakken koper, die kwamen net uit de koper smelterij.
Toen we in Globe kwamen regende het nog steeds een beetje en er stond 1 oude diesel locomotief bij de kopermijn treinbaan, George is er even gaan praten met de mensen en daarna gingen we weer terug naar Tucson.
Dat is dezelfde weg terug, een rit van 2,5 uur, maar het uitzicht is hier anders, mooier dan thuis en je geniet van al die bergen en cactussen enzo daardoor is de rit zo voorbij.
Daarna nog even kletsen met ze zessen bij Gary en Cheryl thuis, want Hennie kwam even nadat wij er waren en Hennie had natuurlijk allemaal mooie kralen gekocht die ze natuurlijk even moest laten zien.
George en Rosemary gingen terug naar de RV en wij gingen met Gary en Cheryl naar een Grieks restaurant.
Het grieks eten hier is wel iets anders dan wat wij gewend zijn en ze hadden geen Mix Grill, maar het was wel lekker en we hadden een heerlijke witte wijn.
Daarna thuis nog even zitten kletsen met gary en Cheryl over little Vinland vlakbij Las Vegas in Nevada en om 22.30 uur naar bed.

• 02 Februari 2011 - 06:04

Louk En Thea:

Hoi Hennie en Paul,
    Stormt het daar ook? Div. vluchten vanuit Amerika worden afgelast wegens slecht weer. Ik ben benieuwd wat Hennie weer allemaal voor mooie kralen meebrengt naar huis. Een amerikaanse slee kun je moeilijk in je koffer stoppen Paul, dat is een goedkopere hobby.
    Groetjes Thea

• 02 Februari 2011 - 08:58

Jan.....s:

zo jullie hebben weer heel veel gezien en het ijs was wel lekker he nouw het regen hier ook hoor het is 3 graden boven 0 GR.jan

• 02 Februari 2011 - 09:51

Corriejanne:

Leuk weer, al jullie verhalen. Toen wij vorig jaar naar de beadshows zijn geweest, hadden we een appartement in Tubac, dus bij mij komen allerlei goede herinneringen weer boven. Ben ontzettend benieuwd naar al je aankopen, Hennie !!
    Grts,
    Corriejanne

• 02 Februari 2011 - 10:33

Lenny:

Hoi hoi,

Leuk zo veel verhalen in een verslag!! Goed gedaan!!! Het is gezellig zo he?? En weer lekker eten en drinken natuurlijk, daar heb je ook vakantie voor toch!!!!! Ik zit nu op mijn werk, maar heb niet zo heel veel zin dus ik dacht even kijken of er nog mail is.
    Nou jongens geniet lekker!!!! En vooral van het weer want het is hier pietepruim!!

doeieieiei
    kus
    Lenny

• 02 Februari 2011 - 14:14

Trees:

Hoi luitjes even dit het is een lang ver haal maar ik heb er nog niet veel van gelezen stik van de pijn heb eeb peneceline kuur van de dokter gehad want ik zit met een keel en kaakholte ontsteking hoop dat het gauw over gaat maar ik sla al jullie verhalen op kan ik het erna lezen hoor groetjes Trees

• 02 Februari 2011 - 16:28

Hennie......:

Hi Guys, Hier ff een snel berichtje van Mij ! Alle verhalen tot nu toe zijn van Paul want ja, ik heb geen tijd . hahahaha...
    We zitten nu aan de koffie met de krant en hebben gezien dat het nu in Nl 7 graden is. vandaag wordt het hier naar 5. Het weer zit hier nl ook in een Dipje. Vanaf vrijdag wordt het weer beter als het goed is. Voor mij geen probleem want ik ben toch binnen tussen de kralen ! Gary verteld net dat de temperatuur hier vandaag 41F het allerlaagste is sinds velen jaren. Nou dat hebben wij weer. Maarja geen probleem hoor, overdag met een zonnetje erbij is het hier toch wel erg lekker. Nou we gaan er zo vandoor ! Gary weet een leuk restaurantje om te gaan ontbijten, een sixties dinner.
    Ohja, gisteren waren er hier 6000 flights gecanceld.... Great ! Dus of we terug kunnen moeten we nog maar zien.

Jasper: Een hele fijne rest van de dag nog op je verjaardag en ik hoop maar dat je veel kado's krijgt zondag !
    Ook Ineke en Hanneke van harte gefeliciteerd van Ons. Ik hoop dat jullie een leuke dag hebben gehad. Veel plezier met jullie weekendje weg.
    Ook voor iedereen die ziek is Beterschap van Ons gewenst !

Doei, Grtjzzz van Hennie

• 02 Februari 2011 - 16:53

MoJo:

Hoi, goed om te lezen dat jullie je lekker vermaken. Tubac is een schattig plaatsje he!?
    Beetje jammer van het weer, maar dat komt vast weer snel goed. Veel plezier nog!

Jos & Monique

• 02 Februari 2011 - 17:35

Corry:

Hoy Hennie en Paul,jullie zien weer veel moois Paul de auto's en Hen de kralen en daar tussen door steeds maar lekker eten.Geniet er maar van.Nog veel plezier.Corry.

• 03 Februari 2011 - 00:31

Paul In Tucson:

Hallo allemaal,
    We hebben de foto's geplaatst op henniepaul.mijnalbums.nl
    Groetjes Paul.

• 03 Februari 2011 - 13:19

Trees En Fer:

Hoi Hennie en Paul,
    we hebben jullie foto's gezien. Heerlijk weer en hele mooie auto's. Leuk hoor. Nou Paul, die verhaaltjes in elkaar flansen gaat je goed af hoor. Onze complimenten daarvoor. Wensen jullie nog een hele fijne week met mooi weer en tot het volgende verhaal. Doei
    Vader en Moeder

• 04 Februari 2011 - 00:57

Paul:

Hallo allemaal.
    Bedankt voor de leuke reacties.
    We hebben 2 nieuwe foto mapjes gemaakt, hennie usa 2011 en paul usa 2011 daarin zetten we alle foto's die we gemaakt hebben.
    Groetjes

• 04 Februari 2011 - 12:38

Monique:

Ja.....lekker weer overal! Of jullie terug kunnen is inderdaad de grote vraagm, er zijn al aardig wat vluchten gecanceld. Maar ja, zorg voor later. Jullie vermaken je in ieder geval en dat is het belangrijkste. Ga vanavond jullie foto's op mijn gemak bekijken, kan ik ook nog een beetje meegenieten :-). Have fun and see you!!!