USA 2009 geboekt !!!
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
12 Januari 2009 | Nederland, Zoetermeer
Dit jaar gaan we ondanks de Kredietcrisis toch weer naar "The USA"!!!
Hier wat Info van de inmiddels geboekte reis.
Dit jaar gaan we 5 weken !!!
Rot hoor....... Eea staat sinds afgelopen vrijdag vast.
We vliegen heen op Los Angeles met een tussen stop in Chicago. Terug gaan we vanuit San Francisco naar Chicago, daar blijven we dan nog 3 dagen en vliegen dan weer door naar Amsterdam.
De bedoeling is om de eerste 2 nachten in LA te blijven, en daarna zien we wel weer verder. Ik heb daar via internet al een Hotel vlakbij het vliegveld geregeld.
In iedergeval gaan we naar San Diego want daar zijn we nog helemaal niet geweest, Seaworld staat ook op ons lijstje en ook willen we graag naar het Joshua Tree National Park.
Het weekend van 17 t/ 20 September gaan we naar de Route 66 Rendez Vous in San Bernardino. De Meeting is er dit jaar voor de 20e keer.
We nemen daar dan 4 nachten een motel. 1 Nacht in het Wig Wam Hotel (dat ligt aan de Route 66) De andere 3 nachten zitten we in de Econo Lodge, dat is midden in het centrum vandaar uit is alles dan fijn op loopafstand.
Zie bijgaande 2 site's van de meeting en het Wigwam Motel.
Wat we daarna gaan doen zijn we nog niet helemaal uit.
Of via Las Vegas door Death Valley naar Rosemary & George in Roseville.
In het weekend van 9 t/m 11 Oktober is er in Sacramento weer een grote Beadshow, en daar wil ik natuurlijk errug graag heen.
Ben daar met Rosemary en Mary Ellen in 2006 ook geweest. Is gaaf hoor. Erg slecht voor je creditcard !!!
We kunnen ook via de Highway One naar het noorden rijden en dan een aantal plaatsen aandoen waar we al een keer geweest zijn en die wat beter bekijken.
Santa Barbara is er 1 van.
En dan uiteindelijk ook uitkomen bij Rosemary & George maar dan via San Francisco.
We blijven daar ongeveer een dag of 6 denk ik van donderdag de 8e oktober t/m dinsdag 13 Oktober.
De 13e hebben we dan een hotel bij San Francisco Airport.
Dan vliegen we de 14e door naar Chicago, daar blijven we ook nog 3 nachten en dan alweer naar huis.
Zondag heb ik een aantal hotels via internet geboekt.
In LA hebben we een hotel voor 2 nachten vlakbij het Airport, dan de week erop 4 nachten in San Bernardino, waarvan 1 in het Wigwam Motel.
Dan hebben we een overnachting in San Francisco bij het Aiport als we terugvliegen naar Chicago en dan als laatste 3 nachten ook bij het Airport in Chicago. De rest van de reis zien we ter plaatse wel waar we gaan overnachten. Je kan bij oa Denny's boekjes met kortingscoupons halen waar je voordelig in diverse plaatsen kan overnachten.
We hebben dat al vele malen gedaan en 99 van de 100 keer lukt het om voor weing geld een motel te kunnen regelen.
We hebben de hele reis natuurlijk ook weer een auto gehuurd. Dus nu kunnen we ook in Chicago fijn wat rondtouren.
Toen we daar de eerste keer waren in 2005 hadden we geen auto. Nu zijn we daar dus ook een stuk mobieler.
Mochten jullie nog tips of trucs voor ons hebben dan horen we dat graag......
Er zit weer van alles in verwerkt, maar als hoogtepunten natuurlijk die USA Car show in San Bernardino en voor mij natuurlijk ook die Beadshow.
Dus we kijken er zeker naar uit. We hebben vandaag nog precies 8 maanden voor vertrek.....
OH ja, sinds vandaag (12-01-2009)moet iedereen die naar The USA gaat via internet al een Visa Waiver aanvraag doen. Je krijgt dan gelijk te zien of je toegelaten wordt ja/nee. De toestemming die verleend wordt is alleen dat je het vliegtuig in mag, de douane ter plaatse kan je evt altijd nog de toegang weigeren.
Moet toch niet gekker gaan worden !!!
Wij hebben de aanvraag maar gelijk gedaan en hebben al toestemming gekregen.
Voor nu een heleboel Grtjzz van Hennie & Paul
13 Januari 2009 - 13:09
Jacqueline:
Wat een heerlijk vooruitzicht. Geniet er maar lekker van.
Gr. Jacq. -
06 Augustus 2009 - 20:35
Jos (MoJo:
Jammer dat we elkaar nergens tegen het lijf lopen daar, dan hadden we een keertje kunnen barbecueën bij onze camper. -
16 Augustus 2009 - 09:09
Hennie:
Ja, Cool He !!! -
23 Augustus 2009 - 09:46
Monique (MoJo):
Wij nog een weekje, en dan duurt het voor jullie ook niet lang meer! -
28 Augustus 2009 - 09:17
J.schenk:
paul & hennie ik wenst julie op 11.sept een prettig vakantie in v.s
groetjes jan ...s -
31 Augustus 2009 - 04:03
Rosemary:
We are looking forward to seeing you guys and hope that you have a nice time in the San Diego area. Give me a call after you land in the USA. I must remind Mary Ellen about the bead show but she may already know the date.
Rosemary