Lake Tahoe, Lassen Volcanic, Crater Lake etc...... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Lake Tahoe, Lassen Volcanic, Crater Lake etc...... - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Lake Tahoe, Lassen Volcanic, Crater Lake etc......

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

11 Augustus 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hi allemaal,

Maandag 7 Augustus.
Vandaag zijn we na het ontbijt rond 9 uur op weg gegaan naar Lake Tahoe.We zijn via Carson City daar naartoe gereden. Vanuit Reno eerst highway 395 S en daarna 50 W.
In Carson City alleen even een klein rondje gereden en toen doorgegaan naar het Lake.
Onze eerste stop was bij Zephyr Cove, daar hebben we een foto gemaakt van de MS Dixie II, dat is zo’n radarboot. Bij de Stateline & S. Lake Tahoe hebben we wat rondgekeken en een heerlijke smoothie gehaald bij Jamba Juice met een extra vitamineboost. Toen weer doorgereden en na een aantal fotostops langs de route even wat gegeten bij een diner en rondgekeken in Truckee. Dat is een leuk historisch uitziend plaatsje waar het spoor doorheen loopt en alles veel te duur is. Dus ook de hotels. We zijn dus maar doorgereden op zoek naar een meer betaalbare slaapplaats. Die hebben we gevonden in Calpine. We zitten in het bos aan highway 89 N in de Sierra Valley Lodge. Geen luxe maar gewoon alles wat je nodig hebt. We zijn nog even wat gaan eten, dat moest wel in een andere plaats 10 mile verderop.
Niet erg voor een keer, maar je zal hier toch maar wonen....
Vanavond vroeg naar bed en morgen bijtijds er weer uit. Ontbijten gaan we ook elders doen.
We hebben vandaag 180 mile gereden over kronkelweggetjes langs het meer en door de bossen.

Dinsdag 8 Augustus
Rond 9 uur zijn we vertrokken op weg naar Lassen Volcanic NP, we hebben de 89N genomen en onderweg zagen we hertjes langs de weg staan. Het was vanmorgen maar 55F dus niet zo warm. Onderweg ook nog een totempaal gespot. We zijn niet gaan ontbijten in Graegle, en dat was achteraf niet zo slim want in Quincy konden we ook nix vinden, dus hebben we maar wat gekocht bij de supermarkt. Onderweg nog langs Lake Almanor gekomen, daar ook nog even rondgekeken. Er zijn daar een hoop campgrounds voor RV’s. Om 12.40 waren we bij het NP, onze NP pas van vorig jaar konden we nog gebruiken dus dat was niet verkeerd. Er lag nog flink wat sneeuw in het park. In Lake Helen lagen zelfs ijsschotsen. Cool hoor. We zaten op een hoogte van meer dan 8000 Ft, daar was het dus ook niet echt warm. Via de 44W zijn we naar Redding gereden, daar hebben we de Interstate 5N opgepikt ri Portland. We hadden even genoeg van het slingerdeslang rijden op de wel erg mooie B wegen en wilde even een stuk doorrijden.
We zijn uiteindelijk romd 17.30 beland in Mount Shasta, dat is een leuk bergdorp. We hebben gegeten in een Big Bear restaurant. De portie’s zijn echt belachelijk groot.
Vandaag hebben we 274 mile gereden.

Woensdag 9 Augustus,
Vandaag gaan we op weg naar Crater Lake NP in Oregon. Vanuit Mount Shasta waar we nu zitten is het zo’n 127 mile. Het was toen we weggingen 61 F.
We zijn na een heerlijk ontbijt bij de Burger King rond 9.15 Interstate 5 opgereden. Verder via Highway 97N, rond half 11 waren we bij de Stateline van Californie / Oregon. Vandaaruit was het nog een aardig eindje door naar het park. In Klamath Falls hebben we getankt. De benzine prijzen schommelen hier tussen de $ 2.99 en $ 3.55 voor een Gallon. Belachelijk. Wij betaalde $ 3.05, dat viel dus wel mee. Onderweg langs het Upper Klamath Lake gereden, en verder door plaatjes waar je echt niet zou willen wonen hoor, zo klein en nix te beleven. We gingen in een Generalstore ijs halen voor in de coolbox. Het rook daar erg muf, de hele zaak hing vol met caps, ze verkochten er van alles op van die oude houten stellingen. Ze vehuurde er ook video’s en er was ook een koffie a la broodjes hoek.
Gelukkig was het ijs verpakt en lag dat buiten in de vriezer. Rond 12 uur waren we bij de South entrance van het NP, we moesten toen nog een stuk door naar de ingang. Daar hebben we wat rondgekeken in de giftshop.Paul heeft daar een T-shirt gekocht en ook nog 2 dvd’s. Na wat tips van “Allen” de man die ons hielp zijn we rond 13 uur op weg gegaan.
We mochten zeker de Pinnacles niet missen en de Phantom Ship.
Dat was allbei “Beau.....ti...full.....”.Hij had ook nog een suggestie voor een mooie trail, waar we na elke stap oh... en ah... zouden zeggen. Maar trails zijn niet echt aan ons besteed. ‘
Uiteindelijk hadden we er ook geen tijd voor want de drive is maar 33 mile, maar je stapt tig keer uit voor foto’s. Wij zijn tot 17 uur in het park geweest, het is echt super mooi. Het Lake is helderblauw, echt super en je hebt op de diverse overlooks een pachtig uitzicht over het meer.
We zijn toen verder gereden naar Medford, dat was nog ruim anderhalf uur verder.
Onderweg nog een mooie waterval gezien, de Rogue Gorge river. Om 19 uur waren we in Medford, nog even gezocht naar een motel. Er zaten er een stuk of 6 in 1 straat. Dus we konden nog kiezen. Nog even wat gegeten bij Taco Bell en toen lekker gaan relaxen in de kamer.
Vandaag hebben we 264 mile gereden.

Donderdag 10 Augustus,
Vandaag wat later opgestaan, rond 9.45 op weggegaan naar Jacksonville in Oregon.
We zijn via de 238W daarheen gereden. Daar aangekomen hebben we eerst wat rondgereden. Er staan daar super mooie huizen. Vervolgens de auto ergens geparkeerd en toen op zoek gegaan om wat te gaan eten.We hebben bij en Bakery een Afternoon Tea voor onbijt genomen.
Vooraf hadden we een koude perziksoep, beetje vreemd maar toch wel lekker. Na dit alles nog even winkeltjes gekeken, vnl Art Things. Ik heb een leuke korte ketting met beren gekocht in een western winkeltje. Om half 13 zijn we daar weer weggegaan op weg naar de grotten in Cave Junction. De weg er naartoe was een B weg, de 199 S. Wel cool hoor, weer een hoop oud roest gezien langs de weg. Ook diverse malen ervoor gestopt natuurlijk.
Toen we daar aankwamen was het al 15 uur, we hebben toen eerst nog even een bagel gegeten en zijn toen via een slingerdeslangweg van bijna 20 mile waar je maar 25 a 30 MPH mag naar de grotten gereden.Daar aangekomen bleek dat de eerst volgende rondleiding pas om 17 uur was en de tour duurde anderhalf uur. Dat hebben we dus maar niet gedaan, dus zijn we weer teruggereden, 20 mile slingerdeslang weg. Wel eerst nog even gekeken in de giftshop. ( Zie foto) !!! Het was toen nog 57 mile naar Crescent City in CA. Via de 199 S dus weer op weg, ook weer regelmatig gestopt voor oud roest oa in O’Brien, daar stond voor de General Store een oude politie auto. Cool hoor. Om 17.15 waren we bij de Stateline Oregon/Calfornia.
Uiteindelijk na een mooie route met diverse panaroma’s rond 18.30 aangekomen in Crescent City, en gelukkig snel een betaalbaar motel gevonden.
Direct na het inchecken nog even wat gaan rondkijken,nog wat leuke foto’s gemaakt oa van de vuurtoren, en toen wat gaan eten.
Vandaag hebben we 187 mile gereden.
We hebbenvandaag WIFI op de kamer, dus kan ik dit hele verhaal weer even uploaden incl. wat foto’s.
Nou alle thuisblijvers / harde werkers etc, veel Gtjzz van ons, en blijven reageren hoor !!!
Daar genieten wij echt van......

• 11 Augustus 2006 - 05:23

Rosemary:

HI Hennie & Paul,
    Normally we look at our computers in the evening but tonight we both worked in the yard and George had a flat tire and had to change it. It was 10PM before we checked our computers and I didn't want to call you because you go to bed so early. Next time make sure you Email both of us because I usually check my computer very frequently and I would have found your Email earlier. I am glad that you found a place to sleep in Crescent City. Sorry that you didn't get a chance to explore the caves. You most likely won't have cell service near the coast so if you have a chance to Email where you are staying I will call you. Sounds like you had another wonderful day. George can take of work next Friday so plan accordingly.
    See you soon and drive carefully.
    Rosemary

• 11 Augustus 2006 - 09:55

Anja & Ron:

Hoi Hennie & Paul,

Leuk hè dat Anja en ik los van elkaar vorige keer jullie een berichtje stuurden!

Cool dat jullie helemaal naar Oregon zijn gegaan en ook dezelfde plaatjes hebben geschoten van Crater Lake. Wat is dat mooi blauw hè!? Jullie hebben je mileage aardig opgeschroefd met die rit.
    Nu weer terug naar Rosemary & George neem ik aan. Geniet nog van de dagen die resten. Hier is het weer al dagenlang prutje en het blijft voorlopig zo.

Groeten,
    Anja en Ron

• 11 Augustus 2006 - 11:26

Trees En Fer:

volgens ons is het net zo een mooie reis als vorig jaar, maar dan anders. We genieten met jullie mee en kijken alweer uit naar het volgend verhaal. Heel veel plezier de komende weken. Groetjes van Trees en Fer

• 11 Augustus 2006 - 13:04

Louk En Thea:

Alles goed? Jullie hebben alweer heel wat moois gezien. We genieten mee via jullie super mooie foto's. Prachtig!!groetjes van het thuisfront, oh ja wij horen bij de harde werkers.

• 12 Augustus 2006 - 09:39

Jan.s:

hooi paul en henny july doen heel veel plaatsen aan zeg en wat een mooije foto.s hoor warm en dan weer in de sneeuw en ijsschotsen wel een belevennis nou ik hoop datje maar veel mooijen dingen tezien krijgt groetjes allen bij tot de volgenden email

• 12 Augustus 2006 - 21:45

Frank:

We zijn weer op de hoogte. Ik heb mijn voorleesuurtje gehad, dus ook mamma is weer bijgepraat.
    Als ik het zo lees leven jullie naar Amerikaans model: grote afstanden en veel eten. Met name dat laatste is natuurlijk niet gezond, dus dat moeten jullie maar snel veranderen. Maar je bent op vakantie, dus...
    Trouwens, leuk dat je mamma nog even hebt gebeld, vond ze erg prettig.
    Geniet er nog maar lekker van.

• 13 Augustus 2006 - 19:28

Ina Adriaan:

hallo
    we lezen dat je alweer heel wat kilomters heb afgelegt en mooie dingen hebt gezien daardoor krijgen wij ook een beetje het vakantie gevoel
    geniet er maar lekker van
    groetjes uit berkel