"Hot August Nights" Week - Reisverslag uit Reno, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu "Hot August Nights" Week - Reisverslag uit Reno, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

"Hot August Nights" Week

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

07 Augustus 2006 | Verenigde Staten, Reno

Hi There.........
Hier dan eindelijk een berichtje van ons.
Donderdag 27 juli zijn we vertrokken naar San Francisco. Paul zijn ouders hebben ons weggebracht.Op Schiphol waren we binnen 2 minuten ingecheckt. Alles liep volgens plan.
Die 2 vluchten daar kwam geen eind aan. Dat is echt waardeloos hoor !!!
Maar goed in Washingthon hebben we bij Starbucks een heerlijke Frappecino gedronken
met een chocolade muffin en toen was de eerste vlucht alweer een beetje vergeten.
Uiteindelijk waren we rond half 8 ( Nl tijd is dat 4 uur ’s nachts ) in SF waar we eerst de auto hebben opgepikt. We hebben wel een upgrade genomen.
Ze hadden nl. vrij veel grote auto's voor een redelijke “extra” prijs. We hebben nu een zilveren Chrysler Pacifica. Goed voor 5 a 6 personen en veel bagage.
Ons Holliday Inn hotel was 5 minuten van het vliegveld vandaan. Heerlijk geslapen rond de 9 a 10 uur.
Vrijdag 28 juli
De volgende ochtend heerlijk ontbeten bij IHOP. Pancakes, Eggs benedict etc.... Good to be back……
Daarna rond 10 uur naar downtown SF om Rosemary en George op te pikken in de stad. Toen met zijn allen een rondje door de stad gereden bij Fishermanswharf in een veels te duur restaurant Clamchowder soup gegeten met een super uitzicht. Geen parkeergeld betaald omdat het restaurant je daar een stempel voor geeft. Daarna met zijn vieren met onze auto op ons gemak op weg naar Roseville. In SF was het koud, na een half uurtje rijden was het al een flink stuk warmer.
Onderweg nog wat te drinken gehaald en ook weer leuke auto's gezien en met wat eigenaren gekletst.
Ook nog even bij een Wallmart en een elektronikazaak geweest. Het snoer van onze PDA lag nl nog thuis in onze eigen auto en daarvoor moesten we dus een verloopstekker hebben.
Rond 17 uur waren we Roseville. 's Avonds met zijn vieren heerlijk gegeten bij Dos Coyote's, daar hebben ze heerlijke salade's en burrito's.
Het is trouwens super Cool om hier weer te zijn. Alleen die vluchten die zou je moeten kunnen overslaan !!!
Zaterdag 29 juli
Vandaag lekker rustig aan gedaan. Paul& ik zijn samen even naar de Wallmart geweest. Hij heeft nl ook zijn ondergoed vergeten mee te nemen.
’s Avonds bij vrienden van Rosemary & George gebarbequed. Overheelijke hamburgers met van alles erbij. Dat was erg gezellig. Hun huis stond vol met een verzameling van allemaal carousselpaarden in alle soorten en maten. 1 hele grote in de hal en een heleboel in een vitrinekast. Verder hadden ze ook erg veel cowboy assesoires. Cool hoor.
Na het eten zijn “alleen de vrouwen” nog even bezig geweest met onze kettingen en kralen.
Zondag 30 juli
Ook vandaag nog even lekker rustig aan gedaan. De mannen zijn naar de Automall geweest en Paul heeft in een gele chevrolet gezeten en de motor gestart en maakte een onwijs mooi V8 geluid Paul vond het supergaaf en op de kofferbak staat een plaatje van de route 66, maarja veels te duur en Hennie en Rosemary zijn oa naar de beadstore geweest. Wat zijn die kralen hier duur zeg !!! Na een heerlijk Smoothie van Jamba Juice op een terrasje met een zwoel windje weer naar huis gegaan. Daar hebben we even heerlijk gezwommen en toen ook gebarbequed. Vandaag hadden we een overheerlijke New York Steak.
We zijn niet te laat naar bed gegaan want morgen willen we bijtijds weg, naar Reno !!!
Maandag 31 Juli
Om half 11 zijn Paul & ik alvast vertrokken naar Reno. We hebben gewoon de Highway 80 genomen, het was een mooie route. Voor half 1 waren we er al. We zijn gelijk gaan inchecken in ons Hotel. We zitten midden in het centrum in “Virginiastreet” in het Eldorado Casino Hotel. De gokkkasten rammelen dag en nacht. Daar maar ook in de andere hotels.
Na het inchecken zijn we een klein rondje door de straat gaan lopen en hebben we gelijk een programma geregeld voor de hele week van de “Hot August Nights”.
Er zijn bij de diverse hotels op de parkings “Show and Shine” activiteiten met alle usa cars.
We zijn begonnen bij de “Peppermill”. Wel erg cool hoor zoveel mooie oude usa cars, allemaal even mooi opgepoetst. Als die mannen ons huis zo zouden doen, dan zou alles eruit zien om door een ringetje te halen.
Rond half 7 waren we weer terug bij het Hotel, Rosemary&George waren daar nu ook aangekomen. Die hadden thuis nog even eea te regelen. Vervolgens zijn we met zijn vieren in ons hotel bij het buffet wezen eten. Wat ze daar niet allemaal hebben ???
Na het eten nog even door de stad gereden om de neon even te bekijken.
Dinsdag 1 Augustus
Na een overheelijk uitgebreid ontbijt in ons hotel zijn we met zijn allen naar”Virginia City”gegaan. Dat is een oud goudmijn stadje. George&Paul zijn met de trein meegeweest en hebben zelfs een stuk in de dieselloc mee mogen rijden bij de machinist dat vond Paul echt helemaal te gek en daarna hebben ze in de omgeving veel oude auto’s gespot en natuurlijk ook gefotografeerd. Rosemary&ik zijn de hele winkelstraat doorgeweest. Ze hebben daar erg veel leuke indiaanse jewelry. Behalve de bekende Turqoise steen hadden ze ook een erg mooie witte,beige en een Turqoise/beige steen.
s’Avonds hebben we bij het Hilton buffet gegeten. We hadden super mazzel want het was 4 voor de prijs van twee. Ook bij het Hilton stonden weer heel veel “Show and Shine cars” op de parking. Die hebben we ook nog even bekeken.
Woensdag 2 Augustus
Na weer een heerlijk ontbijt zijn Paul&George auto’s gaan spotten en Rosemary&ik zijn gaan winkelen. Wij hebben bij Starbucks een Frappecino gedronken en heerlijk languit gezeten in de airco. In Virgina City hadden we allebei een streng kralen gekocht. Aan het einde van de middag hebben we in het hotel op de kamer een ketting gemaakt voor Rosemary. De mannen zaten toen beneden aan het bier in de bar.
s Avonds weer buffet in ons hotel gegeten. Ik ben vroeg naar bed gegaan want ik was gesloopt.
Donderdag 3 Augustus
Vandaag hebben we ontbeten bij het Atlantis Hotel. Overheerlijk. Paul&George zijn naar de Swapmeet gegaan, daar was vanalles te koop, van verroest gereedschap tot volledig gerestaureerde oldtimers en Rosemary&ik zijn weer wat gaan shoppen. Rond vijf uur waren we weer terug in het hotel. Rosemary&George gaan vanavond nl weg naar de ouders van George in Oregon.
Paul en ik zijn super vroeg naar bed gegaan, we waren gesloopt.
Vrijdag 4 Augustus
Vandaag hebben we samen ontbeten in ons hotel, vervolgens uitgecheckt en daarna zijn we eerst beneden in de straat alle auto’s gaan bekijken. Na dit alles zijn we naar ons volgende hotel gegaan bij het vliegveld. Het Eldorado is nl dit weekend niet echt te betalen. We hebben na het inchecken eerst even lekker gezwommen. Aan het einde van de middag zijn we naar Sparks gegaan. Daar hebben we ook weer Show and Shine cars bekeken. Om 19 uur s’avonds begon daar een cruise. Bijna 99% van de mensen zitten al ruim een uur van te voren met klapstoelen langs de route. Wij hebben pas tegen het begin van de cruise een plekje gezocht. Cool hoor al die cars die er dan langs komen. Dit duurt zeker tot 22 uur. Zolang zijn we daar niet gebleven. We zijn ook nog even naar Down Town Reno geweest want daar kwamen vanaf 22 uur ook nog Trucks door de hoofdstraat. Super cool hoor !!!
Zaterdag 5 Augustus
Na een ontbijt in ons hotel ( was inbegrepen ) zijn we eerst naar de Mall gegaan en hebben daar bij Starbucks een Frappecino gedronken met 2 heerlijke chocolaatjes, die we even ervoor in een chocolaterie hadden gekocht. Toen door naar het Atlantis Hotel. Daar in de hitte alle cars bekeken. Het was vandaag echte een stuk warmer als in het begin van de week, de auto temperatuurmeter gaf aan dat de outsite temp 116 graden Fahrenheit was, hij stond wel in de zon.
Vervolgens door naar de Peppermill, ook weer in de hitte alle cars bekeken. Aan het einde van de middag bij de Wallmart 2 klapstoelen gekocht en een kleine cooltas. Met al deze attributen weer naar Sparks gegaan. Gelukkig konden we de auto nog net kwijt. Ondanks dat er zoveel mensen en cars zijn kan je toch overal goed komen en parkeren. Niet ver van onze parkeerplek een hele goede plaats voor onzen stoelen gevonden aan de weg. Geen dranghek voor onzen neus maar fisrt class in de schaduw langs de weg. Super. Daar hebben we languit op onze stoelen naar de cruise zitten kijken. Vanaf ongeveer half 19 tot 22 uur, het eind !!!
Het was echt weer super cool, 2 rijen cars die langzaam voorbij cruisen. Na afloop nog even een tijd staan praten met 2 mannen uit Idaho, die waren er vanaf donderdag en zaten voor een hoop geld in het Sands Hotel in de stad. Ook nog even naar een foto tentoonstelling van de route 66 geweest. De fotograaf en zijn vrouw waren er ook, dus ook met hun nog even gepraat. Na dit alles nog even wat gegeten en toen naar ons hotel.
Zondag 6 augustus
Vandaag belachelijk vroeg op gestaan voor de zondag maar dat moest wel want de eind parade van “Hot August Nights”begon om 10 uur in de hoofdstraat van Reno.
Om half 9 reden we na ons ontbijt al weg. Om 9 uur stonden we alweer geparkeerd in de garage van het Eldorado Hotel. We hebben met onze klapstoelen weer een prachtig plekje in de schaduw kunnen bemachtigen zonder een dranghek ervoor, Super...
Even over 10 uur begon het spektakel. Er waren 33 prijswinners en vervolgens iedereen die maar mee kon rijden met zijn auto. We hebben super gave foto’s kunnen maken. Paul zijn kaart was voor het einde alweer vol. De Batmobiel was er ook. Even voor half 13 was het afgelopen. Iedereen is dan ook opeens weg uit de straat. We zijn toen wat gaan eten, lekker even gaan zwemmen en daarna de stoelen teruggebracht en ons geld teruggekregen, haha. daarna begonnen met dit verhaal. Niet handig hoor om zoveel in 1 keer te moeten schrijven...gaan we dus ook niet meer doen. Tussendoor nog even gegeten en getankt.
Morgen gaan we naar “Lake Tahoe” de bedoeling is om het helemaal rond te rijden.
We zien wel waar we terecht komen, we hebben nl de komende 12 dagen nix gereserveerd.

Nu allemaal een heleboel Grtjzz van Hennie&Paul

• 07 Augustus 2006 - 05:38

Rosemary & George:

Hennie, you did a great job in describing the week's events for Hot August night! Enjoy the next week and a half of your vacation and we will see you again around the 17th. It was fun talking with you tonight via phone and call us anytime and I will call you back at your motel with my cellular! Drive carefully and you will enjoy Lake Tahoe it is a beautiful lake!
    Love Rosemary

• 07 Augustus 2006 - 07:37

Jacqueline:

He vakantiegangers,

Wist niet dat jullie weer naar America gingen. Moeten toch maar weer vaker afspreken Hennie!
    Heel veel plezier en ik lees jullie belevenissen wel weer hier. Tot gauw.
    X Jacq.

• 07 Augustus 2006 - 09:04

Robert:

hoi Paul,
    leuke foto's van al die bizarre wagens. is dat daar normaal?

groetjes

• 07 Augustus 2006 - 09:41

Ron En Anja:

Hi,
    ik lees het al.. het is weer helemaal super !
    Have fun.. bye ..

• 07 Augustus 2006 - 09:57

Anja & Ron:

Hoi Hennie en Paul,

Leuk eindelijk wat van jullie te vernemen. Paul (en jij ook Hennie?) kon zijn hart ophalen in Reno met al die Amerikaanse bakken. Die batcar is wel gaaf. Als je nog tijd over hebt probeer dan een dag of wat naar Lassen Volcanic NP te gaan. Heel mooie omgeving en de rit erheen ook. Veel plezier bij Lake Tahoe (in South Lake Tahoe nog meer casino's) en omgeving.

Groetjes van Anja en Ron

• 07 Augustus 2006 - 20:12

Jan .s:

hallo paul en henny july hebben al een hoop gezien weer wat een gave auto.s allen maal ik wensje nog veel plezier allen bij en wees voor zichtig in het verkeer

• 07 Augustus 2006 - 21:01

Trees En Fer:

Hallo Hennie en Paul, leuk dat er toch nog een bericht kwam en dan gelijk een heel groot verhaal.Is het nog zo warm of wordt het al wat minder. Veel plezier met de rit om Lake Tahoe en tot horens.

• 07 Augustus 2006 - 21:39

Aad:

Wat een verhaal en wat een auto's.
    Passen jullie op dat jullie je niet gaan vervelen! ;-)
    Fijne vakantie verder maar dat gaat wel lukken

• 08 Augustus 2006 - 07:33

Thea-Louk:

Ik kan me zo voorstellen dat jullie genoten hebben van al die bijzondere cars en dat er weinig tijd was om naar het thuisfront te mailen.Maar fijn om te lezen dat jullie genieten. Daar is vakantie toch voor.
    groetjes Thea

• 08 Augustus 2006 - 20:10

Carl:

Dag luitjes, leuk man maar neem er nou eens een keer een mee. Zo van schaal 1 op 1 of zo.
    Have fun and see you.

• 10 Augustus 2006 - 17:34

Ina Adriaan:

hoi hoi
    het is altijd lang
    vliegen en als je dan nog moet overstappen lijkt het nog langer maar ik heb gelezen dat jullie het erg naar jullie zin hebben tot nu toe en dat jullie al helemaal aan je trekken zijn gekomen kralen oude auto's

groetjes uit Berkel

• 11 Augustus 2006 - 04:58

Shantie:

hoi Hennie en Paul,
    te gekke foto\'s.Fijne vakantie verder......gaat wel lukken.
    gr.