San Fransisco - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu San Fransisco - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

San Fransisco

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

24 Oktober 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hoi allemaal,

Dinsdag 18 Oktober,

Rond 11 uur zijn we weggegaan bij Rosemary & George. George heeft ons nog de nodige info over SF gegeven.
We rijden vandaag via de Interstate omdat we bijtijds in SF willen zijn. Om 16 uur moeten we de auto inleveren.
Onderweg willen we nog even stoppen in Sauselito en bij een uitzichtpunt bij de Golden Gate Bridge.
De weg is saai, pas bij de plaats Vacacille word het landschap weer wat heuvelachtiger. Naarmate we SF naderen
word het kouder en mistiger.Bah.... dat is niet leuk. Hopen dat het allemaal meevalt.
Rond 13.00 uur waren we in Sauselito, eerst bij Starbucks warme koffie gedronken en toen door sauselito heen gewandeld.
Het was mistig, bewolkt en koud, maar gelukkig wel droog. Net nederland, kunnen we alvast weer wennen !!!!
Rond 15.00 uur doorgereden naar het Hotel, eerst alles naar de kamer gebracht en toen de auto in gaan leveren.
Hertz zit maar 1 straat verder, dat is dus wel erg relaxed, zowel voor brengen als halen van de auto.
In totaal hebben we 6105 mile's gereden vanaf Denver.
Het hotel heet Powel Hotel en zit midden in de stad in Powelstreet, het keerpunt van de Cable Car is onder ons raam.
Je hoort hem ook de hele tijd bellen. Ze rijden van 6AM tot 1PM. Gelukkig met het raam dicht hoor je hem net zo erg.
Alle winkels zitten gelijk beneden in de straat en de straten er omheen.
's aVonds hebben we gegeten bij een Amerikaanse diner, daarna nog een klein rondje gelopen en toen gaan pitten.
We zijn allebei niet echt lekker.

Woensdag 19 Oktober,

We zijn vandaag laat opgestaan, ik ben niet lekker en heb opstart problemen. Ik blijf op de been met een super pijnstiller
van Rosemary. Bij Lori´s Diner ontbeten, ik was er echt niet bij hoor. Alles was nog blurry....
Bij de Cable Car een weekkkaart gehaald vooral het Openbaarvervoer en toen met de Cable Car naar Pier 39.
We hadden nl vandaag om 13.00 uur die rondvaart met een Catamaran door de haven. Great, als je je niet optimaal voelt.
Maar goed, het was leuk, het duurde anderhalf uur. De boot was niet vol. Ik heb heerlijk in de zon gezeten en Paul heeft
foto´s gemaakt. We zijn langs de zeeleeuwen, Alcatrez, Sauselito en onder door de Golden Gate Bridge gevaren en toen weer
terug. Daarna hebben we op Pier 39 geshopt en een heerlijke crepe met chocolade en slagroom gegeten. Daar knapt een mens
van op hoor. Nog wat leuke dingen gekocht. Ook nog op Fishermanswharf rondgekeken. Begin van de avond hebben we daar een
brood met Clam Chowder soep gegeten. Dat is een soort vissoep en dat zit dan in een uitgehold rond broodje.
Eerst eet je dan de soep op en daarna het broodje, heerlijk hoor.
Daarna nog wat rondgekeken en toen weer met de Cable Car terug naar het hotel.
Ik ben weer op tijd gaan slapen want ik wil weer snel opknappen.

Donderdag 20 Oktober,

Weer laat opgestaan, in het San Fransisco Shopping center gaan ontbijten, Bagel met Cream Cheese en Macchiato en verse Jus.
Daarna bus 27 genomen naar Lafayette park. In die buurt staan allemaal mooi oude victoriaanse huizen.
Beetje heuvel op en afgewandeld en veel foto´s gemaakt van de diversen huizen.
Daarna met de bus door naar Alamo Square, daar staan de beroemde `Painted Ladies`, ook weer allemaal geknipt e toen een
volgende bus ri Hotel genomen. Die bus kwam maar niet en we hebben er zeker anderhalf uur overgedaan om weer in het hotel
te komen. Onderweg zijn we nog overgestapt op de streetcar, die kwam ook maar niet.
Maargoed we hebben de tijd aan onszelf en geen haast. Alleen wordt het later op de dag weer errug koud, en dan heb
je wat meer als alleen een vest nodig. Lang stil staan om dan op de bus te wachten is niet leuk.
´s Avonds zijn we in China Town gaan eten, dat was zozo...

Groetjes Hennie en Paul

• 24 Oktober 2005 - 09:45

Trees En Fer:

Een weekje zonder auto is ook wel eens leuk. Gelukkig ben je weer aan het eten. O nee, ik bedoel aan het opknappen. En met de ziekte van Paul valt het ook wel mee. Ja, hij heeft de fotografeerziekte. Nou,bedankt weer voor het leuke verhaal en geniet maar. Groetjes Trees en Fer

• 24 Oktober 2005 - 09:47

Jan..s..:

dat is eff wat anders als met de auto datje op het open baarvervoer afhangelijk ben en jammer dat het kouder is nou het is hier al niet veel beter het regent hier groetjes jan..s.

• 25 Oktober 2005 - 18:00

Wijnand:

Hallo schatten,
    Wat maken jullie veel mee en wat zie je veel heerlijk als je het leest, ik ga lekker een paar dagen op vakantie, en ze gaan verhuizen van Sweet lake city naar het Haagsche. De datum is verzet dus valt nu net in de vakantie, niets aan te doen lekker even een week vrij. Ik mis je Henny en mijn tisseus zijn op hahahaha kus Wijn en pas goed op jezelf. De foto's zijn geweldig vooral van L Vegas grtjs Wijn