Roseville
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
18 Oktober 2005 | Verenigde Staten, Roseville
Donderdag 13 Oktober,
Vandaag zijn we eerst gaan ontbijten bij de Pony Express in Mariposa. Daar hebben we een lekkere bagel gegeten
met een cappucino en een Smoothie.
Na getankt en wat ingslagen te hebben bij de supermarkt zijn we rond half 11 via de 49N op weg gegaan naar Roseville.
Het eerste stuk van die weg loopt weer slingerdeslang door de bergen, met weer mooie uitzichten.
Er liggen aan die route een hoop leuke oude plaatjes. De eerste waar we doorheen reden en natuurlijk ook even
gestopt zijn was Coulterville. Daar stonden een paar leuke oude huizen, en een Hotel met de naam Jeffrey.
Ook was er natuurlijk weer een stuk land waar "je raadhet al"wat oude usa Cars stonden.
Nadat alles op de foto stond zijn we weer doorgereden. De weg was nu gelukkig minder bochtig.
De volgende plaats waar we gestopt zijn is Jamestown, daar hadden ze super leuke winkeltjes en ook weer van die
houten veranda's als stoep. Er was een grote groep Amerikanen die een rondtouraan het maken waren met allemaal
oud Fordjes.
Die stonden allemaal vespreid door die plaats. We hebben even met een aantal van die mensen gepraat en Paul is toen
de nodige auto's "bijna allemaal dus"op de foto gaan zetten. Het was inmiddels weer erg lekker weer.
s'Ochtends vertrokken we met een temperatuur van 66F, rond 11.45 was het alweer 82F. Lekker hoor !!!
Daarna weer doorgereden,onderweg nog door Angelscamp en San Andress gereden. In san Andress zagen we een garage met
allemaal oude USA cars voor de deur.
Even gepraat met de eigenaar en daarna allemaal foto's gemaakt van alles wat er stond.Die man vertelde ons dat er elk
jaar iemand uit Finland en ook uit Duitsland langskomt om te kijken wat hij allemaal heeft staan. Ze nemen dan elk
jaar een andere vriend mee om eea te bekijken.
Het was leuk hoor, maar niet zo dat je daar echt elk jaar naaar toe moet.
Daarna weer door en in de volgende plaats "Jackson" ook weer even gestopt. Het was inmiddels al rond 15 uur en eigenlijk
moesten we door want we hadden rond 16 uur/half 17 bij Rosemary & George afgesproken.
Dat zouden we dus echt niet gaan halen. Er was daar een winkel met allemaal indianen spul, en ik moest daar echt even kijken.
Paul bleef in de auto, want er was zo snel geen parkeerplaats te vinden. In die winkel hadden ze losse stenen om voor bij mijn
ketting oorbellen te maken. Paul heeft toen uit de koffer mijn ketting opgediept en ik heb er toen in de goede kleuren wat
stenen bij kunnen kopen. Dekettingen daar waren een stuk goedkoper dan in Las Vegas.
Die man vertelde ook dat hij rond eind oktober, begin November een hele lading nieuw spul binnen krijgt voor de feestdagen.
Bahh.... dan ben ik er natuurlijk niet, maarhet is maar 49 mile van Roseville vandaan. En Rosemary gaat daar ook wel
eens heen.
Toen weer snel door, nog door 2 erg leuke plaatsen gereden., maar daar hadden we nu echt geen tijd meer voor.
Suttercreek en Amador City, ook weer oude plaatsen met leuke oude huizen en winkels.
Daarna echt snel door naar Rosville, toen we daar ongeveer 10 mile vandaan waren kwamen we in de file.
Daar hadden we dus niet opgerekend. De hele tijd rijden we in stukken waar soms maar een paar auto's rijden.
Maargoed, uiteindelijk waren we rond 17 uur in Rosville. Eerst hebben we even lekker buiten in de tuin gezeten en daarna
heerlijk "gezond" gegeten. Veel groente en lekker kipfilet, dat was erg lekkker want buiten sla krijg je hier in de
restaurants niet veel groente. Als dessert mix van vers fruit en daarna koffie met chocolate bars. Mmmmmmmmmm.....
Als dit zo 4 dagen doorgaat groeien we dicht.
Paul is vroeg naar bed gegaan want hij had koorts, geen stem en keelpijn.
Great...mannen !!!!!
Vrijdag 14 Oktober,
Na een heerlijk ontbijt van een Ham-Artiscoke Quiche en vers fruit zijn we opweg gegaan naar"AppelHill"
Dat is een streek in de buurt van Placerville, ongeveer een uurtje rijden.
Daar groeien allerlei soorten appels en die kan je daar dan ook kopen. Ook hebben ze daar een restaurant waar je van
alles met appels kan kopen. Diversen soorten appeltaart,appeldonutsen,appelsap, Appels met caramel.
Ook kan je daar de appelsap gratis proeven. Dat smaakt echt 100x lekkerder als appelsap uit een pak.
Als eerste hebben we allemaal een stuk appeltaart gegeten met koffie erbij.
Ze hebben er ook kraampjes met allemaal Art & Craft spulletjes. Rosemary & ik hebben allebei een leuke hanger en oorbellen
gekocht van een soort glas. Mooi hoor.
Er was ook een kraampje met leuke schilderijtjes met leuke spreuken, allemaal erg toepasslijk op allerlei situatie's.
Bijv:.. Voor Dieet: Why punish my body because of what my mouth did ??? Cool niet waar!!! Als je niet van workouts
houd zo als ik !!!
Daarna zijn we nog een stuk verder ook naar andere kraampjes geweest, daar heb ik nog wat leuke oorbellen gekocht.
Halloween, kerstmis en verjaardags oorbellen.
Toen via een leuke route naar huis, onderweg nog even gestopt in de plaats Folsom. ook weer een leuke oude plaats met houten
veranda's voor de winkels. Helaas waren de winkels al dicht omdat het al rond 19 uur was.
We zijn even door de straat gereden een foto gemaakt van een oude locomotief en toen naar huis gegaan.
s Avonds weer lekker gegeten, Rosemary had grote garnalen met een heerlijke saus en rijst gemaakt en voor dessert een frambozen
taart. De rest van de avond hebben we gekletst over van alles en nog wat.
Paul is weer op tijd naar bed gegaan met een flinke hoeveelheid peppillen.
Zaterdag 15 Oktober,
We hebben op ons gemak weer heerlijk ontbeten met Blina's, dat zijn een soort flensjes maar dan op zijn Russisch gemaakt
met gist. Ook nog een heerlijk stuk quiche geten en vers fruit.
Daarna met zj allen naar Old Sacramento gegaan, eerst naar het Railroad Museum, daarna een overheerlijke "Frappecino"gedronken
bij Starbucks. Vervolgens zijn Paul en George naar het Ford Museum gegaan en Rosemary en ik zijn Old Sacremento in gegaan.
Hier hebben ze ook weer super leuke oude gebouwen en houten veranda's. We zijn in een aantal leuk winkels geweest.
Ze hebben hier een soort vereniging voor dames en dat heet de "Red Hat Club" Ze hebben dan allemaal rode en paarse kleding
en accesoires daarvoor. De winkels hier liggen daar vol mee, kettingen, oorbellen alles.
Ik heb een leuk klein tasje gekocht met Route66 decoratie, het is zo'n chic uitgaanstasje, maar ik ga hem in de vitrinekast
zetten bij de auto's. Rosemary heeft een leuk T-Shirt met Parijs decoratie gekocht. Er vaart op de Sacramento River een
boot met zo'n radarwiel eraan.
In een candyshop hebben we ook wat snoepjes mogen proberen, gratis. Niet verkeerd hoor.
Eind van de middag zijn we opgehaald door George & Paul en zijn toen naar Rosemary's vader gegaan. Daar hebben we wat gedronken
en zijn toen gaa eten bij Tahoe Steakhouse.
Het was zaterdagavond en overal belachelijk druk in de restaurants. De bedoeling was om ergens anders te gaan eten maar daar
hadden we een wachttijd van 90 minuten. het was inmiddels al 7.45 en we hadden al honger dus dat hebben we maar niet gedaan.
We hebben heerlijk gegeten daar, ik een super grote New York Steak 14 ounce, en Paul en George Prime Ribs, Rosemary een Filet
Mignon en haar vader een Sierra Steak.
Na afloop thuis nog een heerlijk stuk frambozentaart gegeten en toen na nog even wat gekletst te hebben naar bed.
Zondag 16 oktober,
Vandaag weer heerlijk ontbeten. Rosemary verwend ons echt veel te veel. Maarja ze houd van koken en probeert van alles op
ons uit. "And we like it very much" !!!!!
We hebben vanochtend buttermilk pannekoeken gegeten.En ik ook nog een stukje van de overgebleven Quiche.
Ook weer lekker vers fruit, vandaag was het meloen.
Rosemary & ik zijn gaan shoppen voor mij voor een spijkerbroek. dat is echt een nachtmerrie.
We zijn bij drie winkels geweest en ik heb zeker wel 25 broeken gepast en toen heb ik het maar voor gezien gehouden.
Passen met dat warme weer is nix. Rosemary heeft voor de badkamer nieuwe handdoeken gekocht met een gave paris decoratie
erop. Alles met 40% korting, had ik gevonden in een advertentie.
Ze hebben hier op dit moment overal veel aanbiedingen. Gaaf hoor.
We hebben lekker een super grote Smoothie gedronken en zijn toen nog even naar Macy's geweest, een laatste poging voor een
jeans.
Daar hing op een rek een super gave Tommy Hillfiger broek in mijn maat, veels te duur maar ook afgeprijsd.
Hij was zo gaaf en tot mijn grote vebazing zat hij goed, dus die hebben we gekocht. Hij hing op een rek van 60% korting.
Uiteindelijk had hij maar 40% korting omdat hij verkeerd tgerug was gehangen, Rosemary kreeg met haar klantenkaart nog een
korting van 15% dus toen viel het toch nog mee. Joepie een echte merkbroek, die past !!!!
Daarna nog even naar Costco geweest, dat kan je vergelijken met de MAKRO. Alleen de verpakkingen zijn daar nog groter.
Er stond een zak Taco chips, die was zo groot dat hij tot aan mijn knieen kwam als je hem naast je op de grond zet.
We hebben er ook en aantal dingen geproefd. Daarna naar huis met alles.
Paul & George zijn vandaag naar "The Auto Mall" geweest. Paul heeft daar een proefrit gemaakt in 2 Hummers, een gele
en een witte. De verkoper van de gele Hummer wilde Paul de auto voor drie dagen meegeven, in de hoop dat hij hem dan
ging kopen. Ook zou hij dan een extra korting krijgen op de rente voor de evt lening. Dit omdat het een slecht weekend
was geweest. Hij koste slechts $50.000.
Daarna foto's gaan maken bij diversen bedrijven, oa een truck firma. Daar heeft Paul zelfs een cap gekregen.
Daarnaast zat een garage, daar hebben ze wat te drinken gekregen van de eigenaar en vervolgens vrij overal foto's van
mogen maken. Er stond een auto onder een doek, die doek mocht eraf als ze hem er ook maar weer overheen deden.
Ook zijn ze nog naar een autosloperij geweest, voor $2 pp mochten ze het terrein op en overal weer vrij rondkijken
en foto's maken. Ze vonden het daar errug cool omdat er ook vrouwen aan het sleutelen waren aan div auto's.
Zij hebben ook een heerlijke Smoothie gedronken.
s'Avonds hebben we bij "Mels Dinner" super lekkere hamburgers gegeten met een milkshake, niet te vergelijken met die
van "MCDonalds".
Paul heeft ook "weer" T-Shirt gekocht van deze Dinner.
Thuisgekomen heb ik nog even naar "Desparate Housewives"gekeken, dat hadden we opgenomen. Wat een serie !!!!
Maandag 17 oktober,
Helaas alweer de laatste dag. De bedoeling was vroeg op, maar helaas is dat niet zo gelukt. Weer heerlijk ontbeten met
Eggs Benedict en vers fruit. Daarna 2 dozen ingepakt met een totaal gewicht van bijna 30 kilo, allemaal T-Shirts en boeken
en maps etc. Alles paste net in mijn grote koffer, nu zijn we dat allemaal kwijt aan gewicht.Nu alleen maar hopen dat het
ook in Nederland aankomt. Het gaat per boot en duurt ongeveer tussen de 4 en 6 weken. Ferry en Trees, het komt jullie
kant uit !!!!
We zijn toen met zijn vieren naar Folsom gegaan, daar waren we al doorheen gereden maar toen was alles dicht.
Ze hebben daar leuke winkels, ik heb een leuke ketting gekocht waar mijn nieuwe glazen hanger aankan.
Daar zat nl alleen maar een koordje bij. Ook heb ik een gave portemonee gekocht, beetje cowboy stijl.
Rosemary heeft een leuke standaard voor een kookboek gekocht en twee super gave tegels als decoratie voor de badkamer.
We zijn tussendoor een heerlijke Frappocino gaan drinken bij Starbucks en toen nog even verder gaan winkelen.
Paul & George hadden het wel gezien en die zijn lekker een biertje gaan drinken bij Yaeger's.
Toen alle winkels eenmaal dichtwaren zijn we via een omweg naar huis gegaan, onderweg nog een paar x gestopt om een foto
te maken van auto's. Paul & george zijn ook nog even binnen geweest bij een motorzaak, die was al dicht maar ze mochten
toch nog even naar binnen. Op een parkeerterrein stond een "Morgan", de eigenaar kwam er net aan toen Paul een foto maakte,
toen mocht hij op het parkeerterrein even een rondje rijden. Cool toch, in Nederland doen ze dat echt niet hoor !!!!
Daarna echt naar huis, weer heerlijk gegeten, Ravioli met een saus met kipfilet en groene asperge's en salade, als dessert
ijs.
We gaan zo nog even naar een film kijken "American graffiti",dat is een film met muziek en auto's ed uit de jaren 60.
Die moeten we van George echt nog even zien.
Ook moet ik de koffers nog even fatsoeneren, de mijne is nu helemaal leeg, maar die komt wel weer vol denk ik.
We hebben nog 3 weken te gaan met 3 grote steden dus dat gaat helemaal goed komen.
Morgenochtend nog even de auto wassen, we moeten hem nl.schoon inleveren en hij is erg vies van al dat Off the Road
rijden en er zitten ook een hoop dooie vliegen ed.op de voorkant.
Dan gaan we op weg naar San Fransisco, eerst met de auto nog even naar Sauselito en naar het uitzichtpunt aan de
Noordkant van de brug. Daarna de spullen afzetten in ons Hotel en dan de auto inleveren.
Hier blijven we voor 6 nachten.
Heleboel Grtjzz van Hennie & Paul.
PS: We hebben het bij Rosemary & George errug gezellig gehad, we hebben heerlijk gegeten, zij hebben ons super verwend.
Ze hebben ons meegenomen naar allemaal leuke plaatsen in de buurt. Het was echt "Super".
18 Oktober 2005 - 07:20
Annemarie:
Hallo Henny en Paul,
Echt geweldig jullie belevenissen. Ik kan het helemaal invoelen. Het is precies waar ik zo gelukkig van word. Als je dit allemaal mee hebt gemaakt, wil je toch niet meer elke dag verplicht vroeg op en de hele dag achter je bureau zitten. Maar ja, om dit te kunnen doen heb je wel geld nodig.
Ik vind het zo leuk dat jullie zo genieten en dat het allemaal goed loopt.
Geniet nog maar lekker die laatste 3 weken, haal er uit wat er uit te halen is, want daarna gaat het weer gewoon verder met CallConnect Basic en LocationControl etc.
Heel veel groetjes en 'go on'!!!!! -
18 Oktober 2005 - 08:13
Jacqueline:
Wat een fantastisch verhaal zit hier weer echt achter mijn bureau met een dampende kop koffie te genieten. Nou geniet ze van de laatste 3 weken. Maar dat zal best wel lukken.
Liefs van Jacqueline,Gerard en Max -
18 Oktober 2005 - 08:14
Pa:
Geniet maar!!!!
Straks is het weer zover!!! -
18 Oktober 2005 - 09:23
Jan..s...:
ja dat is zeker geniet er maar nog van zolang het nog kan en ik zie dat july weer leker eten daar straks is het weer anders want het is hier koud -
18 Oktober 2005 - 09:53
Trees En Fer:
Hartstikke goed daar bij Rosemary. En jullie hebben weer enorm veel gezien en meegemaakt. Geniet er maar van hoor. Groeten van ons. -
18 Oktober 2005 - 10:48
Hallo!!:
ZO, misschien wel even fijn he mam, kletsen met Rosemary en samen naar kettinkjes kijken.. en ook voor Paul, even samen dromen over auto's (en treinen) met George. Hoe was het met Oom Martin? Hij vond het vast ook erg leuk om jullie te zien!? De andere 'kids' nog gespot? Nou... genieten nog maar, fijn dat jullie een beetje bagage kwijt zijn.. opgelucht zeker!! Dag maar weer, dikke kus!!! -
18 Oktober 2005 - 13:12
Mike En Nicole:
Nou het ziet er allemaal prachtig uit gave foto's en mooi weer.
Ik denk dat het dadelijk flink afcicken is in NEDERLAND maar ja genoeg reden om misschien te sparen voor een tweede bezoek.Nou geniet er nog van en tot hoorns. grt mike nicole en camiel -
28 Oktober 2005 - 12:51
Sharia:
Hoi Hen en Paul,
Ik volg jullie verhalen wel hoor, loop alleen een beetje achter. Gaaf hoor wat jullie allemaal meemaken en zien.
Nou vandaag is mijn laatste dag in Zoetermeer, maandag a.s. verhuis ik met de rest die nog niet over zijn. (Wij zijn n.l. in 2 groepen verdeeld, 1e groep is al donderdag overgegaan, daar zat Gaby ook bij.)
Nou guys, geniet nog van de laatste dagen.
Groetjes, ook namens Waadjid, Tamira en Camiel