Death Valley & Mammoth Lakes - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Death Valley & Mammoth Lakes - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Death Valley & Mammoth Lakes

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

13 Oktober 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hoi allemaal,

Hier wat nieuw leesvoer, na een hele week radio stilte nu meerdere verslagen tegelijk.
Veel leesplezier....

Zaterdag 8 Oktober,

We zijn om 6.16 uur opgestaan en rond 7.00 uur ontbijten in een restaurant op het terrein van de Furnuce Creek Ranch.
Ze hadden alleen een ontbijt buffet en dat was duur en super slecht helaas. Maarja je kan nix anders want er is nix anders.
Je zit namelijk midden in Death Valley.
Naast het Hotel getankt, dat was ook een stuk duurder, maar ook de enigste mogelijkheid om te tanken de teller staat nu
op 9749 Miles.
We reden om 8.00 uur weg naar Zabriski Point,dat is een mooi uitzicht over de lemen heuvels van de golden Canyon.
Daarna hebben we een 4 Wheeldrive road gereden.
The MuleTeam Canyon, je rijd dan echt tussen al die heuvels door. Cool hoor.
Het zijn lemen heuvels en die zijn heel hard. Na deze rit doorgereden ri Badwater. Dat is het laagste punt op het westelijk
halfrond op een van de heetste plekken op aarde. Het is 85 m beneden zee niveau.
Vervolgen ook bij de Devils Golf Course geweest, dat zijn een verzameling zoutpilaren. Ziet er erg apart uit hoor.
Ook nog bij Artist's Palette geweest, dat zijn kleurijke heuvels van gecementeerd grind die zijn ontstaan uit
ertsafzettingen en vulkanische as.
Rond 11 uur reden we weer langs Furnace Creek, daar was het inmiddels al 90F. We zijn onderweg ook nog bij Salt Creek geweest.
Een fijn stuk trail in de bloedhitte gelopen om naar een beetje water en een paar zoutbergen te kijken. Joepie....
Daarna via de Sand Dunes Death Valley doorgereden. In Stove Pipe Wells even wat te eten gehaald, daar was het 95F.
Errug warm, daarna via een slinger de slang weg door Death Valley heen. Onderweg weer erg mooie uitzichten gezien.
Toen we eenmaal Death Valley uitwaren werd het weer een stuk groener en kouder, het was toen nog maar 70 F.
De bedoeling was dat we gingen overnachten in Lone Pine, daar aangekomen bleek er een film festival te zijn dat weekend.
Veel oude films zijn daar nl in de heuvels opgenomen, en er waren dit weekend allemaal festiviteiten omheen.
Ze hadden in het park art kraampjes en 's avonds muziek en oude films. Het gevolg hiervan was dat alle kamers bezet waren
in het dorp en de volgende dorpen erop. Great dus. Eerst hebben we toen in het park alle kraampjes gekeken en nog wat cowboys
op de foto gezet. De meeste uit het dorp hadden zich voor de gelegenheid in cowboy stijl gestoken. Ook de sherrif te paard
ontbrak niet, ze warenmet zijn vieren.
Na dit alles helaas doorgereden naar Bishop. Daar was het ook erg moeilijk om wat te vinden. Ze hadden nl vanwege dat film
festival alle prijzen verdubbeld. Super 8 vroeg 120 dollar. Uiteindelijk toch nog een kamer gevonden. Eigenlijk te duur
naar onze zin maarja wat moet je. Verder rijden had echt geen zin. Het was inmiddels al half 8.
Het voordeel was wel dat we de volgende dag maar 45 mile verder moesten.
Vandaag hadden we er 252 mile opzitten.

Zondag 9 Oktober,

We hebben uitgeslapen en zijn om 10.00 uur gaan ontbijten bij "Jacks", dat is een zaak die al bestaat sinds 1946.
Ik had Chocolate Chip Pancakes, die waren erg lekker......
Daarna wezen tanken, we haddeneen tip gekregen waar we moesten tanken. De benzine is nl hier een stuk duurder.
De teller staat nu op 9991 Miles.
We gaan naar Mammoth Lakes om 11.30 uur stond de teller op 10.000 Miles HIHI..............
Om 12.45 uur waren we er al. We konden toen al in checken.
Meteen "Mijn" koffer uitgepakt omdat die namelijk een beetje uit elkaar was getrokken door Paul.
Nadat hij hem weer had hersteld kon "IK" de koffer weer inpakken.
Daarna zijn we een heelijke Bagel gaan eten met een kop koffie.
Om 14.00 uur op weg naar Devils Postpille het was daar veel kouder 56 F. Dat zijn grote pilaren van basaltsteen.
Een heleboel naast elkaar, je loopt daarheen via een korte trail.
Je rijd er wel eerst via een mooie weg heen, het is een nationaalpark maar dat ligt weer in en ander park en daar vragen
ze weer apart entree voor. Er waren ook een stuk of drie 4 Wheel drive roads, dus hebben we dat wel gedaan.
Helaas Waren ze allemaal dicht omdat het seizoen over was. Great....
Daarna nog een paar andere mooie uitzichten gezien en vervolgens via de Mammoth Senic Loop weer terug gereden naarons Hotel.
Onderweg nog even via een 4 wheel drive road naar The Inyo Crater geweest. Daar kwam je ook weer via een korte trail.
Het uitzicht dar was apart, in de krater zat water.
's avonds pizza gegeten en daarna snel naar het hotel want "Desperate Housewives"is hier op zondag avond.
En dat wil je toch echt niet missen !!!!!

Oh ja, de roddelbladen staan hier vol met Brad & Angelina, nu ook alles over Renee Zellwegger, en de trouwerij van
Demi Moore. Ook de roddels over "The Desperate Housewives"ontbreken niet. Ze hebben er ook een heel programma van op de TV.
Het maakt niet uit welk blad je kijkt, ik kijk ze regelmatig even in bij de supermarkt.

Grtzz Hennie & Paul

• 24 Oktober 2005 - 10:42

Trees En Fer:

Jammer dat jullie nergens konden blijven slapen. Maar wat hebben jullie een groot aantal kilometers gereden. Ruim 16.000. Wel leuk hoor.groeten Trees en Fer