Helaas alweer Thuis......
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
26 Januari 2010 | Nederland, Zoetermeer
Inmiddels ben ik weer thuis en gelijk ook weer net beiden benen op de grond gezet. Alle vluchten zijn goed op tijd gegaan, ik was om 7.15 vanmorgen op Schiphol, Paul heeft mij opgehaald, vervolgens heb ik hem op kantoor afgezet en ben ik zelf naar huis gereden.
Beetje rustig aan gedaan, 's middags toch nog ff een paar uurtjes geslapen.
Hier dan echt het laatste berichtje van Mij over deze geweldige trip !!!
Een paar dagen voordat ik wegging zag ik het eigenlijk niet meer zo zitten, toen dacht ik echt waar ben ik aan begonnen ?
Eenmaal onderweg had ik dat ook nog wel een beetje. Toen ik in Orlando aankwam ben ik uiteindelijk snel na het inchecken mijn bed in gedoken.
Vrijdags ben ik alleen gaan shoppen in de Florida Mall en ook nog naar Down Town Disney geweest. Dat was erg leuk alleen jammer dat je
dat dan niet kan delen met iemand.
Zaterdag ben ik al vroeg met een taxi naar het andere hotel gegaan. Sharron mijn roomie kwam niet veel later als ik ook daar aan.
We zijn samen gaan lunchen en hebben daarna in de lobby met allemaal Beaders die aankwamen kennis gemaakt en gekletst.
Vanaf dat moment was het allemaal al erg gezellig.
’s Avonds uit eten geweest en toen de volgende dag met een shuttle bus naar The Port Canaveral.
De bus had geen airco dat was niet grappig, ze hebben toen een andere bus laten komen en die had uiteindelijk ook geen goede airco.
Dus nogsteeds niet grappig. Op de terugweg kregen we voor de overlast allemaal $10, - pp terug en gratis water en zoutjes van de bus maatschappij.
Dat was dus wel weer gaaf. De airco in de bus terug werkte wel maar die stond helaas weer te koud.
Dus, het is NOOIT Goed !!!!
Het schip was groot, en er was erg veel te doen. Wij hebben daar als groep niet veel aan gehad omdat we natuurlijk die classes hadden.
Het is een hele organisatie om op en af dat schip te komen maar met een beetje geduld komt alles goed.
De formule is All Inclusive, een hoop mensen genieten daar ook idd ook erg goed van. Sommige bestelde af en toe 2 hoofdgerechten en ook wel eens 3 toetjes.
Ik vind eten leuk en lekker, maar de hoeveelheden die er af en toe langskwamen waren soms echt Too Much !!! Ik heb heerlijk gegeten.
Het eten is erg goed en dan te bedenken dat ze eea moeten maken voor 4100 people. Dat zou nix voor mij zijn hoor……
De eerste class die ik had was op maandag van 9 tot 16 uur. We hebben felting gedaan en daarna eea geborduurd. Dat felten is echt een heel karwij !!!
Als eerste hebben we 2 al kant en klaar gefelte kralen versierd met wat kleine kraaltjes en spacers, daarna een nautilus schelp gefelt en versierd en toen een zeepaardje gefelt.
Met dat zeepaardje zijn we wel 5 uur alleen aan het felten geweest, dat was echt niet leuk meer !!!
Na deze class is ook bijna niemand meer echt verder gegaan om dat zeepaardje af te maken. We waren er allemaal een beetje klaar mee.
De 2e class was een halve dag op vrijdag van 9 tot 12 uur, dus maar 3 uurtjes. Dat was het maken van een geborduurde hanger. Ook dit is een heel werk.
Erg leuk om te doen, maar er gaat een hoop tijd in zitten.
De hele middag na deze class zijn we met een aantal op deck 14 gaan zitten (Binnen) met een mooi uitzicht op de oceaan en lekker doorgegaan met dit project.
Alleen het patroon heb ik af de afwerking erom heen en de achterkant moet ik nog doen.Dat is dus een klusje voor thuis.
De laatste class was op zaterdag, ook een halve dag van 9 tot half 13. We hebben toen metaal bewerkt, ik heb een armband, een hanger en oorbellen gemaakt.
Dit is allemaal van koper, zilver en goudkleurig metaal gemaakt. Met deze Class wilde ik zover mogelijk komen omdat ik thuis het
gereedschap er niet voor heb. Je bewerkt nl al dat metaal eerst met hamers en andere designs en je moet het in een ronder vorm krijgen.
Allemaal met speciale tools. De koper kleurigedelen gaan ook allemaal nog in een speciaal badje om ze antiek te laten lijken, daarna in water.
Na dit alles moet je ze weer opschuren en oppoetsen. Ook daar gaat een hoop tijd in zitten, zeker als je er maar 3 a 4 uurtjes voor hebt.
De afwerking is nog niet helemaal optimaal maar daar ga ik thuis ook nog wat aan verbeteren.
De andere classes hadden ook leuke projecten om te doen, ook daar hebben de andere ladies nog veel werk aan te doen als ze weer thuis zijn.
Het zijn nl allemaal erg mooie designs, je wordt opweg geholpen zodat je weet wat je moet doen om het zelf dan af te kunnen maken.
Elke avond hadden we van 20 to 23 uur wel wat op het programma staan, er was elke avond open beading, dan kon je aan je eigen project werken of aan een
Design voor The Contest for The Last night.
Ook was er elke avond een korte demo van een half uurtje soms zelfs twee, van 1 van de Instructors.
Er was ook een Bead Vendor aanboord die 3 avonden open was voor verkoop van supplies en beads.
Ik heb een Jumpring Maker gekocht. Deze heeft 8 verschillende maten waarmee je dan met draad een spiraal kan maken.
De onderdelen gaan in je boor machine dus eea gaat electrisch.
Erg leuk, dat kan je dan tussen je kralen gebruiken als spacers. Dat ga ik dus snel uit proberen
We hebben 2 formal Nights gehad, we zijn met zijn allen netjes opgedoft, op een groepsfoto gezet. Ook zijn we nog met een klein groepje apart op de foto gegaan
De fotograaf doet goede zaken daar aan boord.
Zaterdag avond hebben we een Design Contest gehad, van de 47 dames hebben er 14 iets gemaakt hiervoor. Ook ik heb wat gemaakt. Je moest hiervoor 3 onderdelen gebruiken die we gekregen
hadden in onze Goodie Bag.
Oh ja, de eerste avond hadden we de Bracelet Swap, je kon dan een Bracelet maken in de maat van je eigen pols, die inleveren en dan een andere in je maat uitzoeken.
Ik heb een delfstblauwe gemaakt met klompjes en een paar hollandse charms eraan, deze viel gelukkig goed in de smaak bij de nieuwe eigenaresse.
Mijn gekregen bracelet is een dubbelzijdige geborduurde zwarte met aan de ene kant gezichten in zilverkleur en de andere kant sterren.
Echt super mooi, de vierkanten zijn met elkaar verbonden met kleine swarovski kraaltjes.
Conclusie: Het was een Geweldige Trip, veel geleerd van elkaar en van de Classes, hoop weetjes en ideetjes van elkaar gekregen.
Lekker gegegeten, in leuke Ports geweest en gelukkig ook niet zeeziek geweest.
Het is zeker voor herhaling vatbaar. Dus misschien als er leuke classes zijn next year weer !!!
Grtjzzz allemaal van Hennie
27 Januari 2010 - 07:29
Louk En Thea:
Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad.
Het is wel te zien aan de resultaten, echt super.Ben benieuwd naar je staal sieraden die nog niet klaar zijn. En dan nu weer de realiteit.
Alle dagelijkse dingen die weer terugkomen.
Sterkte met de omschakeling en veel groetjes -
27 Januari 2010 - 20:50
Jan..s:
Ben blij dat je het zo leuk heb gehad en dat je weer vijlig thuis ben Groet.jan -
27 Januari 2010 - 21:01
Monique:
Mooi dat je weer veilig thuis bent, dat vindt jij niet natuurlijk! Jij zat vast liever nog daar :-) Wat een rot weer hier hé! Mooie foto's ook en gave kettingen e.d. Je hebt echt genoten zo te lezen en je hebt weer wat om fijn aan terug te denken...
Groetjes. -
29 Januari 2010 - 12:26
Trees & Fer:
Blij dat je er weer bent en we hebben genoten van alle foto's, doei