Death Valley & Lone Pine
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
06 Oktober 2009 | Verenigde Staten, Lone Pine
Miles: 23002
Temperatuur: 57F
Vandaag om 9.45 naar het Stage Coach Casino Hotel gegaan om te ontbijten.
Dit keer alleen een Bagel met Creamcheese, jus en koffie.
Daarna de tank volgegooid en naar Rhyolite gereden. Dat ligt 6 mile buiten Beatty.
Het is een Ghosttown, daar ff rond gekeken wat foto’s gemaakt. Er was ook nog een gallery en daar hadden vnl Belgische artists van alles voor gemaakt. Grote beelden die allemaal in de tuin stonden. Beetje Spooky allemaal.
Rond 11.45 reden we daar weer weg. Via de 95 zijn we naar Scotty’s Castle in Death Valley gereden. Dat is een mooi weg. Onderweg nog een coyote gezien. Helaas hebben we daar geen foto van, die rent nl snel voorbij over de weg en dan is hij weer verdwenen tussen de beplanting.
Om 13.15 waren we bij Scotty’s Castle, dat is echt een mooi gebouw om te zien. Dus weer veel foto’s gemaakt. In de giftshop nog een T Shirt gekocht.Er waren zelfs 2 Giftshops dus bij die andere heeft Paul er nog 2 gekocht. Heel gaaf ook weer met een skul. Toen weer doorgereden Death Valley in. Het was toen 63F.Gelukkig voelde ik mij vandaag weer goed dus kon ik weer genieten van alles.
We hoorde van de man in de shop dat het in Furnace Creek op 18 juli van dit jaar 127F is geweest. Op dit moment is het overal een stuk kouder als normaal. We hebben vandaag geen hogere temperatuur als 85F gehad. En dat in Death Valley.
Om 15.30 waren we in Stovepipe Wells. Ff gekeken in de giftshop maar daar hadden ze nix byzonders. Toen we hier weer wegreden was het hier 85F.
Daarna koelde het snel af naar 57F dat was rond 17 uur.
We hebben nog een klein stukje Dirt Road gereden naar een mooi uitzichtpunt.Toen op ons gemak naar Lone Pine, daar waren we rond 18 uur. We zouden bellen naar de Ranch waar we zouden logeren hoe laat we daar aan zouden komen. Maar helaas hadden onze telefoons allebei geen netwerk. Rond 18 uur hebben we in een diner in Lone Pine gebeld dat we er aan kwamen. Helaas kregen we een bandje. Toen er maar gewoon heen gereden. Eerst bij de Ranch zelf gaan kijken, maar daar was niemand. Toen bij de Tent Cabin, daar hing de sleutel op een haakje naast de deur. Die toen maar meegenomen en beneden in het dorp de voicemail ingesproken dat we dat gedaan hadden. Een pizza gegeten bij de Pizza Factory en toen naar de Ranch. We hebben een Tent Cabin, die heeft alleen maar 2 lampjes op batterijen en verder geen stroom oid. De toilet is een gebouwtje wat ongeveer 10 meter bij ons vandaan ligt. Ik had dus al uit voorzorg maar een emmerrtje gekocht. En dat is ’s nacht goed van pas gekomen.Het was echt berenkoud. Ook kraakte er van alles. Spooky hoor, Laat op de avond hoor we het slot van het hek gaan, bleek dat er nog andere mensen waren die de andere accommodatie gehuurd hadden. Pffffff…………
Toen uiteindelijk toch in slaapgevallen, onder een deken, sprei en 2 extra dekbedden. Paul had zelfs zijn spijkerbroek en zijn vest met capuchon aangehouden.
Rond half 8 zijn we er uit gegaan, douchen brrrrrrr koud. Het was 31F.
Toen daarna toch maar besloten dat we maandagnacht hier toch ook maar bleven slapen.
Ik wilde ook wel naar een Motel, maar Paul toch maar niet. Ben benieuwd hoe de volgende nacht dus gaat.
Maandag 5 oktober
Miles: 23237
Temperatuur: 31F, Echt Freezing Cold !!!
Paul was erg blij met mijn leuke reservering van deze twee nachten op die Ranch.
1 is er nu dus pas voorbij. Na het douchen nog wat foto’s gemaakt en toen naar Lone Pine gereden voor een lekker warm ontbijtje. Heerlijk ommelet met van alles erin en homefries potatoes. Je zit dan echt gelijk vol hoor en eet de rest van de dag niet meer.
Veel koffie gedronken om een beetje warm te worden en ook om de tijd te rekken want we mochten daar ook ff de batterijen van de foto toestellen opladen. Daar had ik dus ff geen rekening mee gehouden. Maar dat was oke. Om 10,45 reden we daar weer weg, op weg naar onze eerste route in de Alabama Hills. Het was toen gelukkig inmiddels alweer 57F.
Er zijn hier mega veel westerns, series en commercials opgenomen. Er staan echt hele gave rotsen hier. We hadden voor het ontbijt ff bij het visitors center wat route’s opgehaald. Dat zijn er hier in de buurt al zeker 5.
Dus genoeg te doen vandaag. De eerste was de Movie road tour, veel foto’s gemaakt en toen gelijk aansluitend een ander tour gedaan in tegengestelde richting. Die begon in Manzanar met een historiche site. Daar vonden wij niet veel aan. Toen door via een Dirt Road langs de bergen. Die stelde ook niet veel voor, hij liep grotendeels evenwijdig aan de snelweg (395) Aan het einde was er een Ranch die had een aantal Long Horns.Dus daar hebben we wel wat foto’s van gemaakt.
Rond half 2 zijn we onder 3e route gaan rijden , de Whitney Portal road, die rijd helemaal de berg in.Boven kan je hiken en camperen. Wij waren daar dus snel weer weg. Dit was een 12 lange weg heen en dan ook weer terug. Er zijn hier ook beren, daar zijn nl allemaal waarschuwings borden voor. Leuk toch als wij slapen in zo’n tent Cabin…………
Boven op de berg was het 47F. Rond 15.45 zijn we de Horse Shoe Medow Road gaan rijden, dat is een 22 mile lange weg ook weer de bergen in. Die heeft flinke haarspeldbochten en is ook erg hoog. Je moet echt geen hoogtevrees hebben. Ik zat natuurlijk weer lekker aan de kant van de afgrond. Brrrr……
Maargoed, ook daarboven weer camperen en of hiken. Dus, jullie raden het al weer terug naar beneden. Onderweg nog ff wat foto’s gemaakt bij onze Ranch en toen ff in Lone Pine winkels gaan kijken. Inmiddels was het alweer 17 uur, Maar je bent hier zo uitgeshopt. Ze hebben maar 1 winkel met vnl alleen maar toeristen snuisterijen. En verder eigenlijk helemaal nix. Dus we waren snel klaar, Toen nog maar ff een leuke loop gaan rijden, weer andere rotsen gezien. Alleen de zon is al weg, dus de foto’ s worden ook iets minder.
Daarna ook nog ff naar het Diaz meer gereden, maar daar was het voor foto’s al helemaal te donker. Dus toen maar naar een diner gegaan. Paul heeft een Burger gegeten en ik Spagetti met meatssauce. In de diner gelijk de foto’s op de PC gezet en het verhaal gemaakt.
Er is hier ook Wifi dus ik kan hem ook online zetten.
Strax weer lekker naar onze vrieskelder om te slapen, het vervolg hiervan horen jullie dus later pas weer !!!!
Morgen hebben we trouwens weer een Tent Cabin.
Gelukkig gaan we daarna naar Rosemary !!!
Doei, Hennie & Paul
06 Oktober 2009 - 08:35
Trees En Fer:
di. 6-10-09 10:30 uur.
Hallo jongens, het is dit keer een wat apart verhaal geworden zie ik, Kou, 0 graden C, Beren, afgronden, hele mooie maar hoge bergen enz.enz.Maar het is voor ons wel heel erg leuk om dat allemaal te lezen. Wachten met spanning op de volgende aflevering, doei. -
06 Oktober 2009 - 08:45
Anja & Ron:
Hoi Hennie en Paul,
Is weer eens wat anders met die vrieskou, rond de 30 C in Death Valley is wel lekker, beter dan ruim 45 die wij ooit hadden. Met die koude nachten in een tent weten jullie nu ook wat indianen moesten doorstaan! Geef mij maar een lekker motel! Straks de luxe bij Rosemary en George. Geniet nog van de komende dagen!
Groetjes. -
06 Oktober 2009 - 16:13
MoJo:
Gelukkig ben je weer opgeknapt! Gaaf die overnachting in de tent Cabin, en nog 1 te gaan. Ben benieuwd naar de foto's. Jammer dat het een beetje koud is, maar ja joh dat is ook wel een aparte ervaring. Geniet nog lekker van alle spannende geluiden die je hoort vanuit je cabin!
Groetjes, Monique -
06 Oktober 2009 - 20:11
Jan....s:
6-10-om 22.12 hallo daar ik zie dat alles goed gaat en doe rosmary de groeten en tot horens en nog veel plezier groetjes doei -
06 Oktober 2009 - 22:13
Willem:
Niet ons ding denk ik zo'n tent cabin. Wij hebben dit jaar een nacht in een normale cabin geslapen en kwamen er achter dat wij toch de voorkeur aan een motel geven. Wij hoeven geen overdreven luxe te hebben maar toch...
Wij hebben in Death Valley wel andere temperaturen meegemaakt, maar dat was dan in juli/augustus.
Wij blijven jullie volgen,
Have fun...