SeaWorld San Diego & Palm Springs
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
18 September 2009 | Verenigde Staten, Rialto
Het is hier nu ik begin met dit verhaal half 11 's morgens. We zitten nog in het Wigwam Motel.
Inmiddels is het alweer lekker warm, pffffffffff......
We hebben vandaag ff lekker rustig aan gedaan.
Oke, hier dan de belevinssen van de afgelopen 2 dagen.
Dinsdag 15-9
Miles: 27292
72F
We zijn toen wel vroeg op gestaan om 7 uur, ff een snel ontbijtje genomen in de lobby van het motel.
Komen we terug bij de kamer kunnen we er niet meer in.
Is de haak terug geschoten. We hebben toen Kumar van de receptie erbij gehaald en die heeft ons uiteindelijk
weer binnen kunnen krijgen.
Om 9 uur reden we weg naar Seaworld. Het was maar 10 minuten rijden.
Dat werd natuulijk langer want we kwamen weer wat mooie auto's tegen die weer ff op de foto moesten.
Maargoed, we waren toch vroeg . We hadden een kortings coupon van $10,- pp voor de entree van het park.
Je moet natuurlijk ook flink dokken voor het parkeren maarja dat hoort erbij.
Het kaartje wat je krijgt staat je naam op. Vervolgens ga je door de controle en dan staat er ook zo'n apparaat
waar ze je vingerafdruk op checken. Echt Bizar !!!!
We moesten nog ff wachten want het was nog steeds voor 10 uur. En dan voordat je binnen mag spelen ze eerst
het volkslied en dan gogogogogogogo.....
Het park is niet zo groot, dat viel mij best wel tegen. Ik had echt gedacht dat het Mega zou zijn.
Vooral het deel met de dolfijnen is erg klein. In harderwijk is het zeker wel 6x zo groot.
We zijn naar de zeeleeuwenshow geweest, en 2x naar de show met Shamu. Dat is echt geweldig hoor.
Kijk maar naar de foto's.... De soakzone is trouwens 16 rijen, daar moet je echt niet zitten.
Wij zaten op de eerste rij na deze zone, er zit dan een looppad tussen en je zit weer wat hoger.
Je hebt dus een geweldig uitzicht. Tussen de middag daar ook nog wat gegeten. Dat zijn echt geen leuke prijzen
meer hoor. Een broodje gaat vanaf $9,- maarja, als je nix mee hebt dan wil je toch wat hebben.
Verder hebben ze een Mega grote speeltuin, erg leuk met allemaal Sesamstraat figuren, het klimdeel is denk ik
wel 3x zo groot als in Ballorig. Ook hebben ze een bassin met roggen en diverse aquariums. Ook hebben ze
mantanu's 3 stuks. Wat een beesten zijn dat. Oh ja er zijn ook witte beluga Whales, en we zijn ook in een helikopter
simulator geweest. Die gaat dan door de sneeuw ed.
Op het laatst zijn we in zo'm water attractie geweest, zo'n rond bootje waar je mee zo'n stroming door gaat.
We waren heerlijk nat, maar met dit weer is het niet zo erg.
Tegen 18uur zijn we weggegaan. We zijn toen naar Chula Vista gereden daar zou in Downtown een cruise night
zijn met USA Cars.
Nou die hebben we dus niet gezien helaas. We zijn toen gaan eten bij Black Angus. Dat is een steak restaurant.
Je kon daar voor $ 50,- 1 voorgerecht en 1 nagerecht en 2 hoofdgerechten krijgen, plis nog heerlijk brood vooraf.
De portie's hier zijn zo groot dat 1 gerecht echt niet te weinig is. Het was heerlijk. Vooraf hadden we loaded Potato
Skins, daarna Paul een Prime Rib van 12 Ounce en ik een Filet Mignon van 6 ounce. Ze smolten in je mond. Heerlijk.
Als toetje, da ging eigenlijke cht niet meer, een chocolat chip cookie met ijs en chocolade fudge saus.
We hebben het cookie in laten pakken en het ijs opgegeten.
Daarna zijn we lekker op ons gemak naar het Motel gereden en lekker gaan slapen.
Woensdag 16-9
Miles: 27336
75F
Vandaag zijn we om 10 uur weggegaan op weg naar een Mega Grote Beadstore. South and Sun Products.
Daar aangekomen stonden er een heleboel tafels met restanten kralen buiten, daar kreeg je 65% korting op
de gelabelde prijzen. Binnen was het ook erg groot. Vele natuursteen want dat hebben ze hier erg veel.
We hebben een rondje langs alle paden gemaakt, alles hangt op kleur. Maar ik heb uiteindelijk nix gekocht.
Er was niet iets bij waarvan ik dacht wouw, dat moet ik hebben.
Daarna zijn we op weg gegaan naar het Anze Borrego Dessert State Park. Je rijd dan eerst een stuk via
Interstate 8 en daarna pak je een mooie scenic weg de 79 N richting Julian. Onderweg rijd je ook nog door het
Cuyamaca Rancho State Park. Dat is vnl een plek waar je overdag kan picknicken.
Ook kom je nog langs een meer. Daar vlakbij was een Tradingpost.
Daar zijn we ff uitgestapt. Daar zat een vrouw buiten en dat bleek een kapster te zijn daar. De kapperszaak was
het enige nog wat er open was. Het is gewoon langs de weg in de middle off nowhere, en daar zit zij voor de
deur op knipklanten te wachten. We hebben ff met haar gepraat en na wat tips waar we in Julian heerlijke
Apple Pie konden eten zijn we weer doorgegaan. In Julian hebben we dus iid bij Old Julians Bakery Apple Pie
gegeten en die was ook echt lekker. Ze hadden Crumble en Pastry Pie. Wij hebben samen 1 stuk crumble genomen.
Inmiddels id de temperatuur flink opgelopen. Ik was ff vergeten dat we nu ook in de dessert zouden zitten.
Het was 93F om half 3 toen we weer wegreden uit Julian. We zijn nu dwars door het Anza Borrego State park
gereden. Het werd alleen maar warmer. Mooie omgeving, hoge bergen met allemaal dikke bol cactussen erop, en
ook erg veel losse stenen. We zijn ook nog bij de Salton Sea geweest, daar zaten een aantal witte Pelikanen.
Ook hebben we in Salton City, wat huizen en een groot Tankstation ff goepkoop getankt. Toen weer door opweg naar
Palm Springs. Daar was het echt bloedverziekend heet. 102F......Via ons couponnenboekje weer een Motel opgesnord.
We zaten in het Palm Court Inn. Het is hier totaal niet druk, het is hier nl winterseizoen. Niet te begrijpen hoor met
deze temperaturen. We zijn eerst nog ff gaan zwemmen en toen op zoek gegaan naar een restaurantje. Uiteindelijk
lekker gegegeten bij John´s. Palm Springs heeft een heel leuke winkelstraat. Alleen is het echt te heet om daar te gaan
lopen. 1 Blok achter de winkelstraat lag een autozaak waar ze een hoop Oldtimers buiten hadden staan.
Het was nu te donker voor foto´s dus dat doen we morgenochtend voordat we weggaan ff.
Nu dus terug naar het Motel en lekker slapen.....
Nou jullie zijn weer een beetje bij, vanavond zet ik de volgende 2 dagen erop.
We hebben dan ook al wat meer auto´s gezien.
Grtjzz van Hennie & Paul
18 September 2009 - 19:15
Trees & Fer:
Hallo jongens, het is nu vrijdagavond 18 sept. 21:15 uur
doen jullie nog wat anders dan alleen maar eten, auto's kijken en ijs eten.
Hoe is het met je knie trouwens?
Het is weer een schitterend verslag geworden en we kijken nu alweer uit naar het volgende verslag en de foto's. Doei -
18 September 2009 - 19:35
Louk En Thea:
Het was weer leuk jullie belevenissen te lezen. We kijken weer uit naar alle volgende verslagen. Geniet maar lekker. -
18 September 2009 - 19:36
Hennie:
De foto´s zet ik er vanavond op want door de zon zie je niet goed wat je doet....
Dus hiervoor nog ff geduld.
We gaan nu lunchen....
Grtjzzz van Ons -
18 September 2009 - 19:49
Monique:
Weer veel gezien en gedaan hoor, leuk om te lezen allemaal! Ben benieuwd naar de foto's. Veel plezier maar weer en geniet er van!
Groetjes -
18 September 2009 - 20:49
Rosemary:
I will try to call you tonight. It is about 96 degrees here and for you guys that is very hot. Yes, most people in Palm Springs leave in the summer. We will be there in January for a month with the motor home! Sounds like you are having fun. The Black Angus has good beef and a good place to eat it is a chain restaurant.
Roseamry -
18 September 2009 - 21:47
Ina Adriaan:
jullie hebben weer veel gedaan zo te lezen en lekker gegeten hoe was het slapen in zón Wigwam
we lezen met plezier naar jullie belevenissen en mooie foto's
groetjes en tot de volgende mail
doei adriaan en ina -
18 September 2009 - 23:51
Hennie:
New Picture's are There !!!
Kijk op: www.henniepaul.mijnalbum.nl -
19 September 2009 - 06:57
Lenny:
Hoi hoi,
voorlopig de laatste keer dat ik wat schrijf. Morgenochtend gaan we vroeg weg. Het is nu zaterdag. Nog wat strijken, stofzuigen en koffer inpakken. Leuke verhalen en mooie foto's!! Al weer veel gezien hoor!! En veel gegeten!!!!
Nou jongens nog heel veel plezier, doe voorzichtig en tot na mijn vakantie. doeieieieiei
Lenny -
19 September 2009 - 10:32
Opa:
als ik dat zou moeten doen op mijn erste vacantie dag ging ik lekker niet!!!!!!! -
19 September 2009 - 20:02
Jan...s:
ik heb hem pas van daag geopent zaterdag 19 september het zijn weer mooijen foto.s ik ben blij dat alles goed verloop bij julie groeten allen bij -
28 September 2009 - 18:57
Joke:
hoi hoi, leuk hoor al die reisverhalen, en grappig dat we iets hebben, wat groter is dan in amerika, als zijn het de dolfijnen. jullie geniete goed met lekker eten en uitgaan en van auto's
nu ik zeg maar weer
genieten