Las Cruces, Roswell en Amarillo
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
20 April 2007 | Verenigde Staten, Tucumcari
We hebben het goed naar ons zin, beetje autorijden, lekker eten, dus niet zelf koken of opruimen en elke avond staat ons bed alweer klaar.
Daar wen je wel erg snel aan hoor !!!
Maandag 16 April
Stand Miles 5468, Temperatuur 46 F, Brrrrrrrr. Maar dat warmt gelukkig op…
Vanmorgen weer bijtijds eruit, ontbeten bij Taco bell, we hadden coupons voor een nieuw ontbijt en daarbij ook nog pp free cinnamon tostades. We hebben voor dit alles met orange jus
$ 3.21 betaald en het was veel te veel maar wel lekker.
Daarna weer even getankt en wat foto’s gemaakt bij de Mexicaanse grens en toen op weg naar het Chiricahua NP.Wij reden er naartoe via de 80 N dan kom je eerst na een stuk rijden in New Mexico en dan ga je de181 W op en dan zit je weer in Arizona. De181 W was een Dirt Road die slingerdeslang door de bergen ging. Wel gaaf hoor. Onderweg kwamen we nog 2 loslopende stieren tegen.Die stonden akelig dicht te eten op een randje van de weg.En als je dan een foto van ze maakt kijken ze je heel sullig aan. What are “YOU’ doing here ???
Uiteindelijk na veel bochten, hobbels en stijle afgronden, natuurlijk aan mijn kant zijn we om 11 uur aangekomen bij het park. Daar hebben we de loopdrive gereden. Onderweg veel mooie opstaande rotsen gezien. Het lijkt op Bryce maar alleen de kleur is anders. Deze rotsen zijn grijs. De mooiste moet je naartoe via een hike, dat doen we normaal al niet dus nu zeker niet.
We hebben ze gezien op foto dus we weten dat ze er staan.Er was oa een duck rots, ziet eruit als een eend. Logisch nietwaar. Rond 13 uur zijn we weer doorgereden. Eerst een stuk via de 186 N en halverwege weer een Dirtroad genomen, die kwam oa langs Ft Bowie, ook via een trail. We konden met een kijker evt iets zien,nou echt niet hoor. Allen maar bergen en groen.
Uiteindelijk bij Bowie de I 10opgegaan en gaan rijden en maar kijken hoever we zouden komen. Eerst nog even getankt. De weg was eindeloos en eigenlijk niet veel aan, veel vlak droog dor landschap en in de verte bergen. Onderweg veel grote RV’s tegen gekomen waarvan 2 met een lekke voorband.Dan ben je eccht niet blij hoor. Rond half 3 waren we weer in New Mexico. We zijn doorgereden naar Las Cruces rond half 6 waren we daar.
Hier was het weer 70 F. Langs de I 10 op een rustplaats staat een Roadrunner van allemaal metalen en andere onderdelen. Op internet hadden we dat al gelezen. Eerst een even motel geregeld en toen weer terug naar de snelweg op weg naar de Roadrunner. Die stond ergens vrij hoog, dus tijdens het foto’s maken waaide je bijna weg.
Toen nog even naar de Mesilla Plaza, daar zaten winkels en restaurantjes maar doordat het alover 18 uur was, was het er uitgestorven.
Daarna opzoek naar wat te eten. Onderweg nog langs een Harley Davidson zaak gereden. Die hadden T-Shirts in de sale, dus daargaan we morgen ochtend voor we weg gaan nog even naartoe. Uiteindelijk een burger gegeten en nog een super grote Beadstore ontdekt.
Die gaat pas om 10 uur open, maar daar gaan we ook nog even heen.
Terug naar het motel. Even internet ge-update, mail gecheckt,Rosemary gesproken en toen naar bed.
Vandaag 340 mile gereden.
Dinsdag 17 April
Stand Miles 5808,Temperatuur 57 F.
Vandaag laat op, maar dat komt omdat het in NM een uur later is. Dus het was voor mij half 9 maar eigelijk dus half 8,Arizona Time dan. Snel alles gedaan en toen eerst naar de Harley zaak. Daar heeft Paul 3 gave T-Shirts gekocht. Toen gaan eten bij een old Town Restaurant.
En daarna naar de Beadstore, was de weg e naarteo gesperd. We moestennlover het spoor,maar dat was dicht.Met wat omrijden zijn we er gelukkig toch gekomen.
Het was een hele grote store met redelijke prijzen. Ik heb er een heleboel bizon en beren kralen gekocht. ( fetishkralen ).Na ruim een uur daar rondgekeken en gerommeld te hebben tussen de kralen reden we om 11.45 daar weg. Vandaag gaan we naar het White Sands NP.
We reden via de 70 E, op de kaart niet veel byzonders maar het was een hele mooie hele mooie weg. Onderweg nog veel oud schroot gezien en natuurlijk ook op de foto gezet. Ook erg veel gestopt om weer een stuk terug te rijden voor die ene roestige auto.
Maarja.hier staan ze langs de weg enbij ons zie je dat niet. Net iets voor het NP moest iedere auto van de weg af voor een check bij een douane post.Gelukkig mochten we na het bekijken van onze paspoorten weer door. Ze zijn echt super gedreven hoor rond alle plaatsen die rond de grens liggen. Wij kwamen nu uit de ri van El Paso. Rond 12.45waren we in het park. Weer de scenic loop gereden en onderweg een aantal keren eruit geweest.Oa om een boarderwalk te lopen, dan sta je een stuk midden tussen de witte duinen. En ook zijn we het duin een stuk op geweest.Het zand is niet mul, maar redelijk compact om op te lopen. Het is ook erg wit, zodat het met de zon erbij echt pijn doet aan je ogen. Het lijkt ook op sneeuw,want de weg is wit en de zijkanten zijn opgeduwd neet een soort sneeuwschuiver. Raar hoor.
Rond half 3 zijn we weer doorgereden via de 70 E, door Alamogordo en Tularosa. Daar stonden opeen terrein weerneen hoopoude auto’s. Dus gestopt en alles weer op de foto gezet.
Alles bleek van een man ( Glenn ) te zijn die alles in zijn eentje restaureert. Hij reed nu zelf in een zilveren chevrolet uit 1950. Hij zag er erg mooi uit. We mochten ook in zijn garage kijken. Daar was hij bezig met een Hot Rod en een Pick Up. Die man liep met een zuurstof apparaat en leekweg 100. Zie foto, maar toch deed hij alles zelf behalve het spuiten van de cars.
Na hem bedankt te hebben zijn we weer door gegaan. In Ruidoso nog even gestopt voorwat oud roest en toen door naar Roswell. Daar waren we rond 17.45, eerst weer en motel geregeld. En toen weer een stukje terug gereden want er waren aan het begin van de stad een hoop junk yards, dus…….
Na dit alles nog even door Roswell city gereden, daar is niet veel te beleven. Wel nog een mooie foto gemaakt van het capitool en daarna wat gaan eten. We zaten alleen in het restaurant. Iedereen moet rond deze tijd zijn tax betalen en voor de toeristen is het nog aan de vroege kant. Dat vertelde ze ons. Toen naar het motel, even internet gecheckt, nieuwe verhalen bijgehouden,mail gecheckt en naar bed.
Vandaag hebben we 233 gereden.
Woensdag 18 April
Stand Miles 6041, Temperatuur 54 F.
Vandaag om 7.45 weggegaan uit Roswell. We hebben besloten om ergens onderweg te gaan
ontbijten. We zijn via de 70E ri Amarillo gegaan. Het was een erg saaie weg. Links en rechts alleen maar dor grasland en de trein reed langs de weg. En dat mijlen lang. De zon scheen welmaar de lucht was erg grijs, dus echt uitzicht was er niet. Rond 9.30 waren we in Poratales, daar was helaas nix om te ontbijten. Dus toen door naar de volgende stad, Clovis.
Daar zijn we bij een Ihop gaan eten. Ik lekker pancakes met aardbeien. Daar was ik wel even aan toe. Paul had een ontbijt met eieren, bacon en ook pancakes erbij. We hadden via onze mobiel allebei al vanaf Roswell geen ontvangst dus vroegen we aan de waitress of dat normaal was. Op zich hadden zj daar wel ontvangst maar NL heeft waarschijnlijk geen roaming met dat gebied. De manager kwam nog even bij ons praten en vroeg ze af wat wij eigelijk in Clovis zochten, want daar was zelfs volgens hem nix te doen.
Bij het afrekenen kregen we zelfs een paar dollar korting van hem. Daarna even getankt bij de Shell erg goedkoop 2.68 per gallon en vervolgens meer dan een uur rondgekeken bij Hobby Lobby. Ook weer een mega grote zaak.
Erg leuke beads gekocht. Rond 11.45 weer doorgereden. Inmiddels is de temperatuur al 66F.
Vanuit Clovis de 60E op gegaan ri Texas daar waren we om 12.10 ( Er komt nu weer een uur bij dus nu is het alweer 13.10 ) De tijd vliegt. Bij Bovina hebben we erg veel koeien ranches gezien met welduizende koeien. Ook met een cowboy erbij. Je moet wel je raam dichthouden want het stinkt verschrikkelijk. Ik denk dat het in de zomer nog veel erger moet zijn die stank.
Rond 15.00 waren we bij Amarillo en toen zijn we nog even doorgereden naar Conway.Dat is nog 20 miles verder. Daar is langs de weg een “Bug Farm”, er staan gelijk bij de afslag 5 volkswagens met hun neus in de grond, net als bij de Cadillac Ranch. Dat zagen we trouwens niet eens gelijk.We wilde net gaan vragen waar we heen moesten en toen stonden ze een paar meter verder naast ons. Foto’s gemaakt van alle kanten en toen we terug ri Amarillo. Op naar The Big Texan ( een mega groot steakhouse ) om even te kijken en foto’s te maken. Daar even gepraat met de manager, die vertelde ons dat we even in het restaurant moesten kijken omdat er iemand bezig was om binnen het uur en 72 ounce steak op te eten, incl een flinke baked potato, salade, en een shrimp cocktail . Als dat lukt hoeft hij niet te betalen en zoniet dan betaald hij 72 dollar. Vervolgens zijn we opzoek gegaan naar een motel. We hebben weer via ons kortingsbonnen boek een motel kunnen regelen voor weinig. Rond 16.45 alle spullen binnen gezet en toen de Route 66 in Amarillo opgezocht en daar wat foto’s gemaakt. Ook nog even naar het visitor center geweest. Daar vertelde ze ons dat als we tijd hadden zeker nog even naar het Palo Duro Cayon State Park moeten gaan. Dat ligt ongeveer 30 miles S van Amarillo. Het is een kleiner broertje van de Grand Canyon maar zeker de moeite waard.
Rond half 7 waren we weer terug bij het motel, daar hebben we laten bellen voor een Limo om naar de Big Texan te gaan, als je nl in een hotel,motel of een RV park zit aan de I 40 en je wil eten bij dat restauarant kan je gratis opgehaald worden met een Limo met zo’n grote Longhorn op de moterkap. Die hadden we ’s middags al gezien. Gaaf hoor, die Limo kwam erg snel en rond 19.15 waren we n het restaurant. Wij zaten nl 10 afslagen verder, dus ook langer in die Limo, vond Paul erg vervelend hoor …..
Paul heeft een 16 ounce Sirloin Steak gegegeten en ik een 12 ounce Big Texan Filet, dat was echt teveel. Paul heeft daar nog een flink stuk van meegegeten. En natuurlijk heeft Paul ook een mega groot biertje gedronken. Er was ook vanavond een jongen die wilde proberen om die 72 ounce steak te gaan eten. De man van ’s middags had het niet gehaald op 4 ounce na, dat kwam een waitress die wij ‘s middags al gezien hadden speciaal nog even vertellen. Na afloop van het eten nog even in de giftshop gegekeken. Daar nog even een T-Shirt van de zaak gekocht en magneten van alle staten waar we geweest zijn. We hebben er al 14, en Texas hadden ze niet niet meer en in het Motel dacht ik eraan dat we er zeker nog 1 a 2 vergeten waren.( sorry, gepikt idee MoWi… ) !!!
Toen weer met de Limo naar het Motel gebracht. Daar waren we rond 9.45. Nog even George gebeld want die was vandaag jarig. We hadden hem niet eerder kunnen bellen omdat we geen ontvangst hadden. Zij zijn met de trein vanuit Williams First Class naar de Grand Canyon geweest incl een tour in door het park.Daarna ben ik gaan slapen want ik was best gesloopt.
Paul is nog even in de Lobby op internet gegaan.
Uiteindelijk na veel miles rijden, totaal 302, hebben we toch nog wat leuke dingen gezien en gedaan.
Nou weer tot het volgende verhaal, we zijn nu op de helft. De tijd vliegt….helaas !!!
Grtjzz van Hennie & Paul
20 April 2007 - 07:40
Ron En Anja:
Moooie foto's,dat geeft een goed idee wat jullie allemaal tegen zijn gekomen. Vooral die van Paul met dat lekkere bord eten (vlees dus) voor zijn neus spreekt mij aan. Leuk ook hè dat gedoe met het tijdverschil tusen de staten?
Temperaturen overdag (rond 20 C)vallen wel mee geloof ik.
Geniet er nog van, nog 2 weken te gaan, dus duurt nog eventjes.
20 April 2007 - 08:40
Shantie:
Hoi Hen,
ben je langs de Indianen geweest?
veel plezier en tot mails -
20 April 2007 - 14:38
Jan .s:
hallo paul en hennie julie hebben weer hele mooi dingen gezien en heel lekker gegeten zag ik wat een mega steek.s zeg nou geniet maar en ik zie dat hennie weer veel kralen heb gevonden en jij mooijen t-shirts gekocht heb nou ik ben benieuwt naar de volgen de email doei -
20 April 2007 - 21:03
Monique & Jos:
Geen aliens of vliegende schotels gezien in Roswell?
Tja Clovis is een gat, maar geloof me als er een muziekfestival is (september), dan leeft het hele stadje op!
Weer een heerlijk verhaal om te lezen en jullie hebben al een hoop gezien deze reis. Op naar de Route 66! Veel plezier!
Groetjes, MoJo -
21 April 2007 - 01:00
Frank:
Gisteravond en vanavond mamma ook weer op de hoogte gebracht van jullie avonturen.
Als ik jullie was zou ik maar wat rustiger aan gaan doen met eten, anders krijgen jullie ontwenningsverschijnselen bij terugkomst.
Groet. -
21 April 2007 - 08:34
Trees En Fer:
Alweer een hoop leuke dingen meegemaakt. Zijn G&R er nu niet meer bij of zien jullie die nog. Veel plezier.