Malta deel 1
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
31 Mei 2006 | Malta, Valletta
We hebben hier heerlijk weer!!!
Donderdag 25 mei waren we om 9.35 uur op schiphol en om 15.15 uur geland op Malta.
Met een transfer naar het hotel daar waren we al om 16.15, de hostess was hier dus kregen we meteen alle info.
Dat was gepland voor de volgende dag maar omdat ze er toch zat en er niemand anders was voor vragen, wilde ze ons wel meteen de info geven,scheelde ons weer de volgende dag want anders moesten we om 11.00 uur komen. En dan is gelijk je dag weer een heel stuk weg.
s’Avonds na het eten gewandelt door Paceville (is een uitgaanswijk) en een winkelcentrum gezien. Daarna moe naar bed.
Vrijdag 26 Mei naar Sliema gewandelt over een brede boulevard en veel foto’s gemaakt.
Daarna wat winkels bekeken en bij de Pizza hut gegeten en met de bus terug naar het Hotel en toen hebben we gezwommen in het zwembad op het dak en lekker in de zon gelegen.
Op de begane grond is ook een zwembad maar dat lag nu in de schaduw.
Zaterdag 27 Mei naar Valleta geweest met de bus.
Op het Busstation in Valletta staan heel veel bussen, dus daar hebben we veel foto’s gemaakt.
In de hoofstraat kon je over de hoofden lopen.
Het was heel druk en warm, toen lekker door de kleine straatjes gelopen en winkeltjes gekeken.
Er was ook een markt enwe hebben lekker Baci (chocolade) gekocht, omdat het zaterdag is gingen helaas om 13.00 uur alle winkeltjes dicht.
Toen zijn we via de stads Muur naar Fort St.Elmo gelopen en daarna door de stad zelf weer terug naar het bus station. Daar hebben we een Pie gegeten en zijn toen vervolgens met de bus naar het Hotel terug gegaan. Daar nog even gezwommen en gezond op het dak en s’avonds een lekker ijsje gegeten tijdens de wandeling door St. Jullians langs de havenin Spinola Bay.
Zondag 28 Mei met de bus naar Marsaxlokk daar is een grote markt waar Paul een spijkerbroek en een T_shirt met een bus erop heeft gekocht. ( Ja, daar gaan we weer !!!! ).
Lekker op een terrasje gezeten op het dorpsplein bij de kerk, daarna nog even in de kerk gekeken en daar deden de kinderen hun 1e Communie, de jongetjes in een wit pak en sommige hadden zelfs witte handschoentjes aan en de meisjes in witte jurkjes, zag er heel mooi uit.
Daarna met de bus naar Tarxien, daar hingen veel Vaandels over de straten en er was muziek.
Daarna bij de oude Tempel even gekeken, maar je moest betalen om er te kijken en er was niet veel te zien, ja oude stenen en daar had Paul echt geen zin in, dus toen zijn we weer verder gelopen naar de kerk en zijn daar weer op de bus gestapt naar Valleta en vandaar uit terug naar St. Jullians.
Maandag 29 Mei met de bus naar Sliema en daar bij Sonia 3 excursies geboekt en nog even staan kwebbelen. 1 excursie kregen we allebei gratis. We waren afgelopen vrijdag al bij haar geweest, maar toen wilde we eerst nog even kijken wat we precies wilde gaan doen.
En omdat we nu naar haar teruggekomen waren kregen we ipv 1, 2 haven cruisses gratis.
Cool hoor !!!
Daarna met bus 65 naar Naxxar, uitgestapt bij de kerk en toen eerst gelopen naar de Palazzo Pariso omdat we daar afgesproken hebben met Petra.
Omdat we veel te vroeg zijn, zijn we gelopen naar het huis van Ed, de neef van Hennie.
Dat is Torri Gauci, een heel oude wacht toren.
Daar even rondgewandelt foto’s gemaakt en toen weer terug naar Palazzo Pariso gewandelt.
Daar hebben we Petra ontmoet, zij is een gezellige vrouw van 80 jaar die heel fit is.
Tijdens de lunch heeft Paul mijn kettingen tevoorschijn gehaald, en toen vroeg een vrouw van een ander tafeltje of die te koop waren.
Toen heeft Hennie 1 ketting en oorbellen verkocht aan een vrouw die de eigenaar is van de plaatselijke Spa (massage salon en Pedicure). Op aanraden van Petra een prijsgenoemd.
11 pond. Ze betaald dat gelijk. Aan materiaal was ik denk ikhooguut 5 euro kwijt.11 pond is
27.50 euro ( 60,- piek ) Ik vond het eigenlijk wel een beetje genant, maarja ik zou hier dus goede zaken kunnen doen. Ze hebben alleen kant en klare kettingen waarvan zeker 90 % niet om aan te zien is. Dus.... Ik moet maar eens gaan denken hierover.... !!!!
Petra kan haar kettingen bij de Spa gaan verkopen heeft die vrouw aangeboden dus ik dan misschien ook wel. $$$$$$$$$$$.............................???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Er waren veel bekende van Petra in de tuin aan het lunchen, was heel gezellig.
Daarna zijn we naar Petra haar huis gelopen, vijf minuten lopen.
Het is een heel oud gebouw maar helemaal opgeknapt en super gaaf met van die houten balken en halfronde stenen koof.
Er zijn wel veel trappen in huis, 3 etages maar dat houdt haar jong,hihi.
Daarna lekker op het dakterras in de zon gezeten en gezellig zitten kwebbelen.
Dinsdag 30 Mei met een boot om Malta gevaren.
Het weer was heel verschillend, we hebben zelfs warme regendruppels gehad.
We zijn allebei een beetje verbrand maar het was heel leuk.
Voor het uizicht hoef je het eigenlijk niet zo te doen want je vaart best wel ver van de kust af. Gelukkig heeft onze camera 12 x zoom dus hebben we aardig wat goede foto’s.
We zijn ook nog ongeveer 2 uurtjeslosgelaten op he eiland Comino. Daar was buiten 2 tentjes voor ijs en drankjes niet veelte beleven. Het strandje was zo ienie mienie dat er hooguit 30 mensen met een handdoek konden liggen, ze hadden wat ligstoelen maar die waren allemaal bezet. Dus hebben we wat rondgelopen en op een rots met een ander stel wat zitten praten.
Rond half 4 weer terug met de boot naar Sliema, vervolgensmet een busje weer terug naar he Hotel. Lekker gegeten en ’s avonds op het balkon wat gelezen en redelijk op tijd naar bed gegaan.
Nou doei dit waren de eerste 6 dagen.
Degrtjzz vanuit een heerlijk zonnig en warm Malta van ons.
31 Mei 2006 - 20:48
Els:
Vinden jullie dit nu niet erg voor ons wij hebben hier +/- 12 14 graden en jullie praten over zwemmen op het dak en verbrand zijn. Ik wil ook zon!!! Maar geniet ervan en ik zie weer uit naar het verslag veel plezier. Hebben jullie een extra koffer meegenomen??? -
31 Mei 2006 - 21:15
Trees En Fer:
het wordt weer net zo'n gezellige reis als naar Amerika. Geniet er maar weer lekker van.
Groetjes
31 Mei 2006 - 21:16
Jan.schenk:
nou hennie en paul geniet er maar lekker van hoor ik lees dat het heel mooi is daar leuk he die boot tochtjes en heel veel lekker eten pas op voor teveel calorien groetjes -
01 Juni 2006 - 15:04
Lex:
een prettige vacantie paul en henny doei lex -
01 Juni 2006 - 15:40
Aad:
Fijne vakantie en Paul, je hebt niks gemist. Labamba is niet doorgegaan. Te weinig animo. Groetjes
Aad -
01 Juni 2006 - 17:16
Lenny:
Hoi Paul en Hennie. Fijn dat jullie zulk lekker weer hebben. Hier is het KKKKKKKK!!!! Koud en soms erg nat, ik heb vandaag mijn wintertrui aan!!! Veel plezier op Malta, het lijkt me daar erg leuk. Ik ben er nog nooit geweest, maar zou er ook wel naar toe willen. Nog een fijne tijd en groetjes en dikke kus van Lenny -
01 Juni 2006 - 19:19
Wietske:
HALLO!!
Het is hier nog steeds koud en nat, maar hopelijk wordt het snel beter. 20 juni moet het wel mooi weer zijn natuurlijk :-)
Ik heb gisteren maar boerenkool met worst gegeten, met dit weer had ik daar wel zin in!! Heel veel plezier nog, groetjes!! -
01 Juni 2006 - 20:44
Rudie:
Hallo vakantiegangers! Misschien hebben jullie wat aan deze inside tips. Langs de havenkant in St Julians heb een paar leuke reataurants. Ik weet niet of je er via de straat kan komen, want wij zijn langs de havenkant gelopen. Ik heb daar laatst bij een Italiaan gegeten op een terras met uitzicht over de haven. Oogt erg sjiek maar is erg schappelijk geprijsd. En als jullie nog een keer naar Valetta gaan, vanuit Sliema kun je met een pontje de haven oversteken naar Valetta (of andersom) Kost wel 40 cent!
Veel groeten en nog veel plezier en mooi weer toegewenst! -
02 Juni 2006 - 05:25
Rosemary:
Well it sounds like you are having a great time! Hennie I think it is more fun to make necklaces than working at the office. Maybe a couple times a year you can make trips to Malta!!! Sound good to me! Where are the pictures???
Love George & Rosemary