Flagstaff en Grand Canyon
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
30 September 2005 | Verenigde Staten, Flagstaff
Op Maandag 26 ontbeten bij een Dinner onder een mooie rots,hele mooie lokatie en Wifi gratis.
Dus de Laptop mee op de ontbijt tafel.
Krijgen we ons eten, is het lauw tot bijna helemaal koud.
Hennie houdt niet van koud gescrammbled ei op brood en gebakken aardappeltjes met spek.
Dus die vraagt of het meisje even wilt komen.
Na vele minuten komt ze aangerend en Hennie zegt dat ze niet van koud eten houdt, geen probleem.
Ze neemt allebei de borden met eten mee.
Na een aantal minuten komt ze met allebei de borden terug met alles nog precies hetzelfde, alleen nu is alles warm.
Ze had allebei de borden met eten in de magnetron gezet!
Ja wat moet je daar nu op zeggen.
Dus we eten het op en later komt ze langs, was alles naar wens, wij NEE!
Zegt ze niets en loopt weg.
Later komt een ander langs om af te ruimen en die vraagt of alles ok was, wij NEE, die gaat lachen en loopt weg.
Wij nog steeds Internetten.
Komt daarna de eerste weer terug en legt de rekening neer.
Toen wij klaar waren met Internetten zijn we gaan afrekenen en weggegaan.
Voor de deur weer mooie oude Chevy's en Dodge's gefotograveerd, de chevy was helemaal bruin van de roest echt mooi.
Toen zijn we gaan rijden naar Four Corners,daar zaten we maar 50 mile vandaan dus daar wilde we wel even heen.
Het landschap was naast de weg geel gras en wat groene struikjes ertussen en heel in de verte zag je de rotsen weer.
De weg was lang heel lang, en dan mag je 65 mile ongeveer 100 KM en dan gaat de weg omhoog en naar rechts en naar links.
En als je dan boven komt zie je ineens een oude ja knikker staan werken jee dat is gaaf even stoppen en kijken.
De motor die dat tegengewicht omhoogwerkt maakt zware klappen, mooi hoor.
Ik liep een meter achter de uitlaat langs en voelde duidelijk de klappen van de verbranding uit de uitlaat tegen mijn
benen aan drukken.
Later zagen we er nog veel meer staan, sommige vlak langs de weg en anderen verder in het veld.
En allemaal zo zonder een hekje ofzo er omheen.
En dan loopt er een leiding waar die olie doorheen gaat naar een tank,daar komen dus meerdere leidingen bij elkaar, daar zit dan wel een hek omheen.
Een beetje vreemd vind ik dat.
verder zijn we naar FourCorners geweest, Dat is nog toeristischer dan het 3 landen punt bij ons.
Je moet 3 dollar toegang betalen per persoon, en er staan in het rond allemaal kraampjes met snuisterijen te koop.
Met in het midden een grote steen met de namen van de staten erin en ernaast een podium waar je de foto vanaf mag nemen.
Zodat de ander dan op dat punt kan staan.
Nou ok, hier zijn we dus ook weer geweest.
We gaan verder en dan gaan we door dorpjes van een paar huisjes en een benzine station en dat was het dorp.
We gaan een stuk door Nieuw Mexico, wat is het daar troosteloos en droog, langs de weg veel glas van gebroken bier flesjes.
Ook bij mooie rotsen waar we stoppen voor foto's ligt glas en plastic flessen.
Dat hebben we nog nergens gezien. Overal langs de weg is het schoon en opgeruimd, maar hier is het een zooitje.
Er staan overal waar we geweest zijn bordjes langs de weg dat er boete staat op het achterlaten van vuil en ook zijn
er bordjes met namen van mensen die de weg schoonhouden.
Je kan hier een stuk weg adopteren, dat houdt in dat je dan dat stuk berm schoonhoudt.
We hebben op een avond een hele groep jongelui van een vereniging of zo,aan beide kanten van de weg de berm s'avonds
zien schoonmaken.
Ineens zien we schapen met hoorntjes langs de weg lopen en de schapen herder is een oud vrouwtje.
Zij wilt bij de schapen komen door tussen het prikkeldraad door te klimmen net zoals de schapen hadden gedaan.
Alleen blijft zij met haar jurk aan het prikkeldraad hangen en moet dus weer achteruit terug en dan staat ze weer
achter het draad. De schapen zijn ondertussen al langs de weg een stuk doorgelopen.
Hennie loopt er achteraan om een foto te maken.
Dan rijden we achter een stel motoren natuurlijk net iets te hard staat er aan de overkant een Politie auto te
wachten in de berm. Wij allemaal iets remmen en achter ons rijdt nog een auto.
Doet die Politie auto zijn zwaailichten aan, maar hij kan niet keren omdat er net veel auto's aan zijn kant rijden.
Dus kwam hij niet achter ons aan.
De bedoeling was om in Tuba City te gaan overnachten, maar daar konden we nix naar onze zin vinden, we zijn toen door
gereden naar Cameron, daar was net een bus afgezet met een hoop mensen en was het motel vol.
uiteindelijk zijn we toen maar doorgereden naar Flagstaff, inmiddels was het al rond 19 uur en donker en hebben we
nog kunnen inchecken bij de KOA daar. We hadden er vandaag 313 mile opzitten en hadden geen puf meer om verder te zoeken.
We zijn nog wat gaan eten bij een old dinner, en hebben al diversen bordjes van de Route 66 gezien. Cool hoor.
Die gaat natuurlijk ook door Flagstaff heen.
Dinsdag 27 September,
Om 6.15 opgestaan, pfff en na een lekker ontbijtje naar The Grand Canyon South Rim.
We reden rond 8 uur weg via de I 40 East en vervolgens bij Williams de 64N. Rond 10 uur waren we bij het park.
Eerst nog even koffie gedronken bij een gaaf usa, mexicaans zaakje met allemaal hele leuke maar ook zeer prijzige spulleboel,
en ook nog wat info opgevraagd voor een helikopter vlucht. Vanwege de hoge gas prices is dat natuurlijk ook duurder geworden. Een vlucht van 25 a 30 min kost
$125 of $155. De 2e is in een wat ruimere comfortabele helikopter. Wil je 45 a 50 minuten dan betaal je $185 of $215.
Paul wilde het wel graag maar het was vandaag bewolkt en het zicht was niet optimaal, dus dat leek mij geen goed idee.
Het vooruitzicht voor de volgende dag was hetzelfde.
Komt misschien van de week nog wel. We willen een aantal dagen in Flagstaff blijven. We hebben tijd genoeg, inmiddels hebben
we ook ons schema weer terug gevonden en daar liepen we zeker 3 dagen op voor. Dus effe rust inbouwen. En Flagstaff is best leuk.
We zijn in het park eerst met een shutlle bus naar de West Rim van het Park gegaan, en echt waar we hebben daar 3 stukken trail
gelopen. Bij de laatste daarvan liepen we hooguit 75 cm van de rand van de Canyon. Beetje eng hoor.
We gingen rond 12 uur met die bus mee en we waren rond 15.15 terug bij het begin punt. Deze kant van de Canyon is minder
begroeid en lijkt ook en stuk wijdser.Het is hier ook en stuk drukker met toeristen. We zijn nog even bij en winkel geweest
en toen de Desert Vieuw Drive gaan rijden naar de Oost ingang van het park. Helaas hadden we wel wat regen onderweg.
Paul voelde zich niet zo lekker dus ik ben gaan rijden. Hij was zo beroerd dat hij zelfs bij de laatste uitzichtpunten
niet wilde uitstappen. Rond 18 uur reden we weg uit het park op weg naar Flagstaff. Onderweg nog wat mooie voor of uitlopers
van de Canyon gezien. Cool hoor.
Toen ik stopte om een foto te nemen rende paul de auto uit en ging flink over zijn nek.
Inmiddels was het al aardig donker en angezien ik kippig ben in het donker heeft Paul toch de laatste 50 mile nog gereden.
Hij had koorts en was misselijk, niet fijn hoor voor hem. Toen we uiteindelijk weer in Flagstaff aankwamen hebben we gelijk
een Motel genomen voor 2 nachten. Het ligt vlakbij het oude centrum van Flagstaff.
Paul heeft rot geslapen, vaak eruit voor zijn maag etc., koorts en overal pijn. Hij heeft waarschijnlijk iets verkeerds
gegeten en is vermoeid. Dat wil hij alleen niet toegeven. Maar helaas moet hij dat nu wel !!!
Grtjzz Hennie en een zielige Paul.......
30 September 2005 - 04:03
Rosemary:
It was good talking with you tonight and hope that you were able to ride the train in Flagstaff that George mentioned. George says it is worth seeing the area and have the expierce riding that train in the canyon. From your discription sounded like Paul had the flu it wasn't from something that he eat based on his symptoms. Hennie, hopefully you won't get it! This is the time of the year that our flue season starts! Stay strong and we will see you in 1 1/2 weeks! Drive carefully. My dad says hi and will definitely come over to see you guys. -
30 September 2005 - 06:18
Louk & Thea:
Op z'n tijd een beetje rust is ook wel eens goed. Beterschap Paul, neem de tijd om weer door te kunnen gaan.Groetjes -
30 September 2005 - 08:16
Pa:
Die arme Paul!!!
Groetjes. -
30 September 2005 - 08:16
Trees En Fer:
Mooie reis, maar wel erg vermoeiend. Rust nu eerst maar eens een paar dagen uit. Beterschap. -
03 Oktober 2005 - 10:01
Jan..s..:
dat heb ik enkel maar op foto.s gezien die canyons maar ik hoop dat paul gouw weer beter is hoor want het zijn wel langen daage die july maaken nou op naar de volgen plaats maar