Carlisle Swapmeet - Reisverslag uit Hershey, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu Carlisle Swapmeet - Reisverslag uit Hershey, Verenigde Staten van Hennie & Paul - WaarBenJij.nu

Carlisle Swapmeet

Door: Paul & Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul

02 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Hershey

Vrijdag 1 oktober,

Ik was gisteravond tot 02.30 uur bezig geweest met de foto's en verhaal plaatsen dus sliep vandaag uit tot 09.00 uur en bij de receptie kan je koffie en jus de orange halen dus dat eerst maar even gehaald en op de kamer opgedronken en toen gingen we rond 10.30 uur weg, het was wel een stuk koeler dan gisteren maar het is helemaal droog met hier en daar een zonnetje met wel een koel briesje.
Onderweg zijn we gaan ontbijten bij Wafflehouse hun site is http://www.wafflehouse.com/welcome/ en hier kan je ook hun menu zien, je krijgt hier altijd veel eten, heerlijk hoor, daarna door naar Carlisle maar onderweg kwamen we weer oude verroeste auto's tegen die we eerst weer even moesten fotograveren.
Bij Carlisle aangekomen is er een officiele pakeerterreein waar je kan parkeren voor 10 dollar maar het terrein was een stukje verder dus we reden door en toen zagen in de straat mensen staan met vlaggetjes die wuiven naar je of je bij hun in de tuin wilt parkeren voor 6 dollar, dat deden we dus bij iemand naast het terrein, hihi veel korter lopen.
Nadat we geparkeerd hadden zagen we een mooie chevrolet en de mensen waren net uitgestapt en toen vertelde ze dat ze eigenlijk op het terrein wilde staan om hun auto te verkopen maar ze vonden 95 dollar per dag staan op het terrein te veel geld, dus parkeerde ze hem hier en gingen het terrein op om wat te kijken.
We hadden wel iets gezien op internet dat het groot is, maar dit is ongelofelijk groot, de website is http://www.carsatcarlisle.com/ce/events/fall-carlisle/ hier staat ook een leuk filmpje, ok we gingen rond 12.00 uur de fairground op, 10 dollar intree per persoon en dan zie je van alles, een stand met bakjes met schroefjes rubber ringetjes en dichtingen voor in je schutboard en klemmentjes, een volgende heeft spatboarden en bodem platen er is bijna van alles te koop.
Want we zochten voor Petra stoelhoezen, nou die waren er dus niet en de bedrading van mijn GMC is niet helemaal in orde meer dus als ik een nieuwe draadboom tegen kom dan neem ik die wel mee, niet 1 stand met bedradingen en ook geen zekeringen kastjes of aansluitingen gezien.
Ok maar wel super gave auto's en een chevrolet radio, ja de prijzen zijn belachelijk want ze vroegen er 150 dollar voor, dus die lieten we maar staan en er stond een oude Ford met ski's onder de voorbanden en een oude metalen schakelband om de 2 achterwielen en daarmee gingen ze vroeger door de sneeuw, gaaf hoor.
Verder stond er een hele mooie GMC dezelfde als ik heb maar dan iets jonger uit 1988 te koop voor 6900 dollar, maarja ik heb even gegoogled en auto,s die na 31 december 2011 de leeftijd van 25 jaar bereiken geen vrijstelling meer krijgen van de wegenbelasting, dus deze wordt in 2013 25 jaar en krijgt dus geen vrijstelling van wegenbelasting.
Oja er stond ook nog een mooie Ford bronco, ja die zag er ook heel strak uit geen roest niks, ja en verder nog heel veel auto's op een gegeven moment hadden we het wel even gehad en gingen naar de auto even zitten en cola drinken en daarna naar de andere kant gelopen daar is eengebouw waar de auto veiling gehouden gaan worden.
Zo wat praat die man snel zeg, dat is haast niet te volgen en dan lopen er 4 man rond die de mensen in de gaten houden voor hun knikjes en die geven dan een gil zodat de veiling meester weet dat er een bod uitgebracht is.
Dat was echt heel gaaf en spannend om mee te maken, iedereen kon zich vantevoren inschrijven en dan kon je meebieden met de veiling, wij hadden ons niet ingeschreven maar zaten wel lekker tussen de mensen voor het podium, hihi.
Er werd van alles geveild gewone alledaagse auto's die gingen tussen de 800 en de 1500 dollar weg en een witte chevrolet van en een Starsky and Hutch Ford Torino van de jaren 70 en 2 wel heel bijzondere auto's een Pursuit en een Pachard, de lijnen en vormen van deze 2 auto's vonden zo mooi en apart.
En verder stonden er nog heel veel auto's en op een gegeven moment zijn we weer terug gegaan naar de carlisle Fairground om nog even verder te snuffelen tussen alle autos en kraampjes, onze benen en voeten gaven al aan dat die het eigenlijk niet meer wilde maar wij wilde nog wel even een rondje want om 19.00 uur gaat het dicht en we liepen er pas vanaf 12.00 uur en hadden dus nog niet alles gezien, haha.
Dus we deden nog 1 klein rondje en om 18.00 uur hielden we het voor gezien, terug naar de auto en dan de file in de file duurde niet lang, het was wel druk want alle mensen gaan van het terrein af maar op de een of andere manier lost het hier veel sneller op allemaal, ergens onderweg gaan eten en daarna door naar de hotelkamer waar we rond 20.15 uur aankwamen.
Hennie ging al redelijk snel naar bed die was helemaal gesloopt en sliep rond 21.00 uur en ik ben de foto's en het verhaal gaan doen en het is nu 02.00 uur en ik ben bijna klaar en kan dan ook gaan slapen.
Het was echt een super gave dag al die oude auto's en af en toe een babeltje met de mensen die vragen of je een bod wilt doen dat ze niet kunnen weigeren, haha.

• 02 Oktober 2010 - 09:38

Monique:

Jammer dat jullie niet geslaagd zijn voor de GMC maar jeetje....jullie hebben in ieder geval weer ruim voldoende lichaamsbeweging gehad :-) En weer volop kunnen genieten van mooie auto's! Veel plezier weer verder, we lezen wel weer wat jullie nu gaan doen.....

Monique en Willem

• 02 Oktober 2010 - 09:49

José:

Wow!!! wat een prachtige exemplaren van auto's weer! Ik dacht ff dat ik James Dean ook nog zag langsfietsen op een van de foto's.

Nou, ik ben reuze benieuwd Hennie wat jij straks allemaal 'meesleept' aan kralen haha

Geniet iedere keer van jullie belevenissen en foto's en kijk uit naar jullie 'next adventure'!!!

José

• 02 Oktober 2010 - 10:23

Trees & Fer:

2 okt. 12:20 uur Hallo Paul en Hennie. Leuk al die veilingen en die auto's. Wel goedkoop toch? En dan lekker eten bij Wafflehouse, lekker hoor. Nou, veel plezier nog en op naar jullie volgende verhaal.Doei.

• 02 Oktober 2010 - 11:31

Trees:

Hoi Hennie en Paul nou mijn zoon was gisteren dus 1 okt. bij mijn en we hebben samen al de foto's bekeken en genoten vooral natuurlijk voor mijn al die kralen en kettingen heb er al een uitgezocht hoor en mijn zoon heeft genoten van al de auto's en motoren daar is hij namelijk een liefhebber van, verder geniet ik ook van jullie verslagen,ik ga vandaag naar de eetkeet want die gaat vandaag voorgoed sluiten snik snik, verder nog een hele fijne tijd samen en we zien jullie gauw weer terug groetjes Trees

• 02 Oktober 2010 - 16:09

Rosemary:

Hi Guys,
    In you have never been to a swap meet it is something to experience. George sometimes goes to the train swap meets. We left Roseville yesterday and had a fun afternooon and evening with Paul and family and going back today, Saturday to spend the day with them. Tomorrow we take of for Pismo Beach. Unfortunately, the weather pattern has changed and our 100 degree temperatures are going down to 78 and cloudy in Pismo Beach. Yuk. See you next week.

• 03 Oktober 2010 - 12:58

Lenny:

Hoi hoi, Weer een lekker dagje voor jullie met mooie oude auto;s en lekker eten. Geniet er maar van. Het is nu zondag, ik ben lekker thuis aan het rommelen, PC en libelles lezen van Trees. Het is lekker weer hier, alleen waait heb bij mij op balkon hard, maar het is geloof ik een graad of 20. Heerlijk. Nou jongens ik ben benieuwd naar het volgende verhaal. Tot dan!! Knuffel
    Lenny