Bloomsburg Fair & Philadelphia
Door: Paul & Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
28 September 2010 | Verenigde Staten, Philadelphia
Om 09.00 uur opgestaan en 10.30 uur reden we weg met een temperatuur van 60F en 14108 miles op de teller en een lekker weertje.
We gaan naar die grote Statefair in Bloomsburg om te kijken hoe groot die dan wel niet is als alle hotels in de directe omgeving volgeboekt zijn, dan moet het wel echt groot zijn.
Het is 35 minuten terug rijden, zo hee het pakeerterrein alleen al is een heel groot weiland waar bij elke rij auto's een paal met een gekleurd bord met een nummer erop, er zijn 30 rijen en de rij alleen is al te lang om te lopen.
Dus er rijden tractoren tussen de rijen door met er achter 2 wagons waar de mensen op kunnen stappen en dan brengen ze je naar de ingang van het terrein.
Kijk voor een impressie op de site http://www.bloomsburgfair.com/ het is echt verschrikkelijk groot.
Er zijn verschillende shows 1 show is The Pirates of The caribbean die hebben we gezien, was echt lachen en er is een hele grote kermis en heel veel eet kraampjes en auto verkoop en kleding en er waren wel 3 grote kramen waar wel 30 mensen konden zitten en die gooiden een balletje in een vierkant met gaatjes, wat blijkt het is 5 op een rij, hahaha.
En er waren bingo kramen en bij de schiettent hadden ze geen geweren dat je 1 kogeltje kan schieten en dan opnieuw moet spannen, maar 100 kogeltjes achter elkaar, echt cool, een machine pistool in de schiettent, hahaha.
Wel we hadden nog niet ontbeten we hadden alleen koffie gedronken dus we begonnen met een heerlijke Pizzapunt MMM dat is echt lekker als laat ontbijt.
daarna verder gewandelt de show gezien en toen hoorde we een hoop herrie, motorgeluid was de Mower racing wedstrijd begonnen, dat wilde we wel even zien, nou die grasmaaimachines gaan echt hard en af en toe slaan ze zelfs om in de bocht omdat ze te hard gaan, hahaha.
Toen gekeken bij de paarden, er was een rijschool die een demonstratie gaf, dat was leuk, het waren kinderen tussen de 9 en 19 jaar en het waren allemaal verschillende paarden.
daarna bij de koeien en geiten en varkens gekeken, zo wat veel dieren hebben ze hier zeg en daarna maar weer even wat lekkers gezocht, nu een heerlijke maiskolf met boter en dan peper en zout eroverheen heerlijk en toen zagen we de Cinderella koets voorbij komen, die is mooi en grote stevige paarden ervoor echt geweldig!!.
Daarna een heerlijk hotdog gegeten en daarna zijn we door andere hallen heengewandelt daar boden ze van alles aan tupperware gel die warm en koud kan maken en snijplanken voor je groenten, het leek wel de damesbeurs en daarnaast verkochten ze al kerstbomen in pot echt apart, nu al je kerstboom uitzoeken, haha.
Daarna een T-Shirt gekocht van de fair en snoepjes, er stonden wel 3 kramen met zo'n snoepjes maak machine.
Er was ook een museum met oude hele oude boeren werktuigen en karren, dat was leuk om te zien en toen tijd voor een hele KIP, heerlijk hoor allebei een halve kippetje kluiven en daarna verder wandelen want we hadden nog niet alles gezien toen zagen we de motorshow, nou dat zijn 2 schansen en dan springen ze van de enen naar de andere schans, dat was leuk om te zien.
Daarna wat Fudge gekocht, mm die was heerlijk zacht smelt gewoon op je tong toen gingen we door een hal waar ze kettingen verkochten, er lag er 1 met glas en die was 1500 dollar, die wilde Hennie wel even proberen, zo wat is dat zwaar zeg maar wel mooi, we mochten er een foto van maken, haha.
en daarna liepen we weer langs een tent waar ze appeldumpling verkochten, de hele dag stonden er hele rijen voor die tenten, maar nu was het al laat en er stonden bijna geen mensen te wachten, dus die wilden we wel proberen, namen we er 1 en die aten we samen op, zo wat is dat lekker zeg, het is warme appel met deeg eroverheen en daarop een bolletje appel kaneel ijs, MMM.
En als toetje hebben we een beker appelkaneelijs genomen nou toen was het echt tijd geworden om naar huis te gaan en we wachten eerst op tractor die rijdt je dan het parkeerterrein over tot vlakbij de auto, dat mogen ze in nederland ook wel doen haha.
Nou we waren om 22.15 uur terug in het hotel, we waren gesloopt maar het was erg leuk.
Maandag 27 September
Miles: 14173
Temperatuur: 61 F
Vandaag regent het helaas, we hebben ons niet gehaast en rijden pas na alleen een kop koffie weg rond 10.30.
We gaan via de Tolweg naar Philadelphia. Onderweg regende het zo hard dat de ruitenwissers het soms niet aankonden.
Na de Lehigh tunnel klaarde het een beeetje op en werd de regen alleen miezer. Onderweg onder de rook van Philadelphia hebben we nog ff Bagels gegeten.
In het restaurant hadden we WIFI en hebben we van Ron wat Tips gekregen what to do in Philly. We zouden hier nl niet heen gaan maar doordat we qua tijd weer wat zijn ingelopen paste het nu wel in ons programma. Tegen 2 uur waren we in het Hotel, dit keer een Best Western redelijk dicht bij het centrum.
Ook weer een kamer kunnen regelen met een roomsaver coupon. We blijven hier 3 nachten. Onze kamer heeft uitzicht op de mooie hoogbouw van de stad.
We zijn vlakbij het hotel op de Phlash gestapt dat is een trolley die je langs alle highlights van de stad rijdt. Wij zitten vlakbij het Rodin Museum daar zijn we dus ook opgestapt.
Je kan een dagkaart nemen voor maar $5,- en een enkeltje is $ 2,-. De laatste rit was al rond 18 uur dus hebben we maar een enkeltje genomen.
De chaufferu reed als een gek, we hobbelde alle kanten uit. Toch hebben we door dit tripje al veel van de stad kunnen zien.
Helaas regende het af en toe nog wel, de temperatuur is wel goed, het is zelfs benauwd in de stad. We zijn uitgestapt bij de Reading Terminal Market.
Eerst ff gekeken bij het Hard Rock Cafe, dat zat daar op de hoek, natuurlijk heeft Paul weer een T-Shirt gekocht daar.
Toen ff een Donut gegeten en vervolgens naar de Market gelopen. Het is een overdekte markt waar je zowel etenswaren en leuke andere dingen kan kopen.
Ook is er een ruimte waar je eea wat je gekocht heb op kan eten. Er was een jongen en die speelde daar op de piano. Cool hoor, soms ging het ff mis maar het was wel erg gaaf.
Daarna zijn we naar de The Gallery Mall gegaan. Ff rond gekeken en daarna besloten dat we toch maar met de laatste Phlash terug gaan naar het hotel.
Het regende nl nogsteeds. We konden ook met een bus maar we hadden geen idee waar we die op moesten pikken.
Gewacht op de Phlash, die was overvol. Maar we konden wel mee. Vlakbij het Hotel hebben we een kipschotel gegeten lekker buiten onder een afdak.
Het is afgezien van de regen verder wel lekker buiten. Daarna zijn we naar het hotel gegaan. Paul heeft FarmVille gespeeld via Facebook en ik heb div info over Philly gelezen.
Ook heb ik nog een mailtje gehad van Lissa, zij woont in Philly en was ook mee op de Beadcruise. We gaan woensdag na haar werk samen ergens wat drinken en of eten.
Vandaag (dinsdag) gaan we ook de stad weer in. We doen het rustig aan want het regent vandaag helaas ook weer.
Inmiddels is het hier al bij elven en we zijn nog in het Hotel. Ik heb net ff TV gekeken, er was een leuke film met Anne Hathaway en Paul heeft FV gespeeld en het verhaal van de Fair gemaakt.
We gaan er zo vandoor.....op naar een verlaat ontbijtje.
Nou eea wordt weer vervolgd hoor......
Q&A;
Petra (Mustang): You've got Mail....
Ron: Super bedankt voor de Tips !!!
Grtjzzz van Hennie & Paul
28 September 2010 - 15:29
Rosemary:
Hi Hennie & Paul
After reading your blog it does sound like our yearly State Fair in CA. They are huge and if you haven't seen something like that it is worth seeing. The apple dumplings are delicious. There is something called an Elephant's ear which is a fried pastry which is absolutely delicious and when we go to the fair I always have to get it. Glad that the temperature is still OK...just the darn rain. It was so hot here yesterday it was no fun. Tomorrow we pick up our motor home to get it ready to go for Friday. See you in a week. Rosemary -
28 September 2010 - 17:51
Monique:
Leuk die Statefair, gaaf om dat een keer mee te maken!!! Jammer dat er zoveel regen valt in Philly...toch nooit zo leuk al is de temperatuur wel goed. Je wordt er zo nat van hé :-)
Have fun en hier is alles goed (nog géén rekening gezien Paul)
Monique en Willem -
28 September 2010 - 18:26
Trees:
Hoi Hennie en Paul nou het is wat lees niets anders dan eten pizza ijs appelbollen,jullie komen tonnetje rond terug maar je loopt het er daar wel weer af,soory dat ik even niet heb kunnen mailen druk druk maar volgende week weer wat rustiger,zoals ik het lees genieten jullie er wel van,alleen is het jammer dat ik wel 400 foto's van jullie heb ontvangen waren de eerste en daarna kan ik ze echt niet openen aan de linker kant waar staat foto's maar als je wat wil sturen graag,luitjes ik stop weer geniet lekker en ik kijk uit naar jullie volgende verslag, groetjes Trees -
28 September 2010 - 19:29
Jan.....s:
ja leuk he dat schieten met het geweer heb je nog wat gewonnen ja jullie hebben weer veel leuke dingen mee gemaakt ik ben benieuwt naar de volgen de email GR.jan -
29 September 2010 - 07:26
Trees & Fer:
Hallo Hennie en Paul. Dus die grote Statefair was net FarmVille maar dan echt. Jullie zien op zo'n manier wel allemaal bijzondere dingen, zoals races met maaimachines enz. Nou leuk hoor, geniet er maar van. Tot het volgende verslag, doei
29 September 2010 - 18:22
Lenny:
Nou Paul Farm Ville in het echt ook leuk toch??? Ik moet zeggen dat jullie wel lekker eten!! Leuk om dat allemaal te horen!! Fer heeft vandaag een mooie kat voor mij in FV gescoord!! heel leuk. Het is wel geweldig wat jullie zo doen, wat zien jullie ontzettend veel. Geniet ervan en ga lekker uit eten met die bead vriendin. Leuk dat je die toch ziet daar. Heel veel plezier nog. Dikke kus
Lenny