Onze " Wereldreis" naar Kreta
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie & Paul
14 Mei 2010 | Griekenland, Koutouloufárion
Het was niet echt de bedoeling om van deze vakantie een verslag bij te houden, maarja we hebben hier WIFI bij de zwembad bar dus wat doe je dan ?
Dus bij deze krijgen jullie toch af en toe een verslagje van MIJ, want ik ben degene die hiervoor de pineut is.
Het is hier vandaag heerlijk weer dus nu alvast een verslagje van onze eerste dag. deze liep totaal anders als dat we verwacht hadden.
Donderdag 13 Mei 2010,
Vannacht zijn we om half 3 opgestaan. Wietske heeft bij ons geslapen en ons rond 4 uur op Schiphol afgezet.
In 2 minuten waren we de koffers kwijt en zijn we wat gaan eten nog voor de controle.
Daarna door de controle nog ff gezeten en om half 6 naar de gate gegaan.
Uiteindelijk zijn we een uur later dan gepland vertrokken.
Er moest een andere navigatiekaart geregeld worden.
de vliegtijd naar Kreta is 3 uur en 15 minuten. Toen we er bijna waren was er teveel turbulentie, dus bijna aan de grond maakt hij toch maar een doorstart, het vliegtuig schommelde heen en weer door de turbulentie en harde wind.
We zijn toen geland in Chania, daar hebben we 2 uur moeten wachten op een bus die ons terug ging brengen naar heraklion.
Om 14.15 zaten we in de bus en rond half 16 waren we in Heraklion.
Daar moesten we weer overstappen in een andere bus die ons naar de hotels ging brengen. Uiteindelijk om 18 uur waren we in ons appartement.
We hebben dus en hele wereldreis achter de rug en zijn best moe.
Ff eerst de koffers uitgepakt, en toen naar de supermarkt gegaan.
Ook hebben we al een klein rondje door het straatje gelopen.
Koutouloufari is een erg leuk plaatsje met leuke kleine straatjes.
het is wel heuvelachtig dus niet erg leuk voor mijn knieen. Maarja wel goed voor de lijn.
Er zijn veel winkeltjes met leuke Art spulletjes. Glas, sieraden, streekproducten etc.
In 1 winkeltje staat een duitse dame die zlf haar sieraden maakt.
Ik had mijn simpele creme kleurige parelketting aan met de gedraaide buisjes. Daar zei ze gelijk wat van. Wat bleek nou dat ze ze zelf in diverse modellen ook in haar vitrine's had liggen maar dan met zoetwater parels.
Mijn versie was bij haar 97 euro en een andere was zelfs 165 euro.
We hebben ff met haar gepraat en ik heb haar natuurlijk mijn kaartje gegeven en gevraagd of ze op mijn site wil kijken en mij van de week wil laten weten wat ze er van vind. Ik ben erg benieuwd of ze dat doet.
Na wat boodschappen gehaald te hebben zijn we gaan eten.
We hebben niet echt buiten gezeten want het waaide veels te hard.
De temperatuur was goed en de wind was warm.
Paul heeft een mixed Grill gegeten en ik een Mousaka. na het eten kregen we nog een mixje aangeboden met jus erin. Brrr... Maar wel leuk.
Iedereen hier is erg aardig, zowel in de winkels, restaurants en het appartement. Na het eten hebben we nog een klein stukje gelopen, onderweg bij een oud mannetje nog sinasappel en walnoten gekocht voor 2 euro en daarna zijn we lekker naar bed gegaan.
Eerst nog ff een douche genomen vanwege de stof.
Het appartement is trouwens TOP !!!
We hebben een grote kamer, een keuken met een magnetron en een mooie douche.
Verder een klein terrasje met heerlijke stoelen en een uitzicht op de haven van Chersonisos. Niet verkeerd hoor.
Grtjzzz Hennie & Paul
14 Mei 2010 - 10:55
MoJo:
Veel plezier en mooi weer gewenst.
groetjes,
Jos -
14 Mei 2010 - 14:50
Trees En Fer:
Gelukkig goed aangekomen en alweer veel gewandeld en gezien. Je weet nu ook de prijs van je kettingen. Goed verhaaltje dus we kijken in spanning naar de volgende aflevering.
Heel veel plezier allebei
Doei -
14 Mei 2010 - 14:58
Rosemary:
I will have to look on the map in what part of Greece you are in. We are still planning our Greek cruise next year. I hope the wind calms down so you can sit outside and enjoy the sunshine.
My favorite necklace the one that you gave me that has all of the different color beads, one of the beads just broke in half. I was sick. I will sent you a picture of it. How is your WW going? Mine is not going well! We take of in 2 weeks for our Alaskan cruise, yeah. OUr weather in Roseville is wonderful and we are enjoying our new deck. Love George and Rosemary -
14 Mei 2010 - 15:24
Thea En Louk:
Hoi vakantiegangers,
Zo kom je nog eens ergens, maar ik snap best wel dat dit uit nood was. Die piloot dacht w.s. aan Tripoli en dat wilde hij natuurlijk niet zelf overkomen. Fijn dat alles nu oké is en vermoeidheid kan je wegslapen. Daarvoor ben je op vakantie hé Hennie?
Geniet ze van alles.
groetjes Thea -
14 Mei 2010 - 17:43
Ineke:
Hoi, Met zo'n lange reistijd ben je zowat in Costa Rica!!!!Wij hebben er 17 uur over gedaan.Alles is goed gegaan.
Heel veel plezier en straks is er veel bij te kletsen. Groetjes van ons 3tjes -
14 Mei 2010 - 20:43
Carl:
Hoi, gelukkig ging deze doorstart wel goed. En niet verbranden hè.
Groetjes. -
14 Mei 2010 - 23:02
Lenny:
Hoi hoi,
Ben wel geschrokken door de doorstart, maar jullie zijn goed aangekomen. Heerlijk weer en een prachtig appartement, wat wil je nog meer. Hen ga door met de kettingen, je moet ze maar op Kreta verkopen!!!!!!
Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers, hier niet zo warm, veel regen en jullie lekker in de warmte en Kreta vind ik een geweldig eiland.
Ga naar Spinalonga, Agios Nikolaos en het restaurant van wie betaalt de veerman. Ook de bergen om met een auto doorheen te rijden zijn geweldig!! Een van de mooiste eilanden van Griekenland.
Geniet ervan en van het eten!!
Dikke kus van
Lenny
16 Mei 2010 - 09:46
Ina En Adriaan:
Hoi hennie en paul
fijn dat jullie geen last hebben gehad van de vulkaanwolk en dat jullie
wel lekker op vakantie zijn gegaan maar dat dit zolang geduurd heeft moeten jullie er maar extra lekker van genieten
gr ina Adriaan